Back to school

back to school vibi’n

 

Da har jeg startet. I går kjøpte jeg meg en notatbok “how to be a unicorn“, mest fordi den var søt og søte notatbøker får deg til å komme i gang og gjør deg en dråpe litt flinkere til ting. Jeg skulle egentlig bare sende inn gullringene mine til mestergull for at de skulle stramme de litt opp og jeg har mistet diamanten på en annen ring, så jeg måtte levere skattene mine der. Selvfølgelig ligger det en bokhandel rett ved siden av og siden jeg har en tvang til å bruke både penger og kjøpe bøker måtte jeg ta turen innom. Derfor tenkte jeg at jeg skulle kjøpe en søt notatbok jeg kunne bruke til Fransken min. Så nå har jeg altså startet, og jeg ble overrasket over hvor godt flere av ordene og setningene faktisk hadde satt seg i hodet mitt når jeg ble testet. Selvfølgelig har Frankrike forskjellige måter de hilser på, om det så er morgen eller kveld, hvor godt man kjenner personen eller om det er èn eller flere personer. Men det er nok fordi Franskmenn er såpass sære mennesker at de bare har det sånn. Men det er det jeg har sittet med i hele dag. Lært meg forskjellen på de forskjellige hilsningene og små begrep som betyr mye/respekt i Frankrike. 

Hvis noen lurer på hvorfor jeg har det fra Fransk til Engelsk, så syntes jeg ting er MYE bedre å lære seg fra Engelsk til et annet språk. Jeg føler de Engelske ordene kanskje har litt mer betydning? Hm, litt usikker, men jeg tenker som oftest på Engelsk. Uansett, jeg syntes det er mye bedre og jeg lærer bedre av det.

Processed with VSCO with m5 preset

Det er så gøy å lære seg og mestre Fransk. Jeg gleder meg til jeg skal lære mere, men nå var det på tide med en pause for at hjernen skal ta til seg litt av det den allerede har lært til nå. Jeg skal sette meg et mål, og når jeg har nådd det målet skal jeg reise til Frankrike for å teste ut språkkunnskapene og lære meg litt mer av slengen og kulturen deres. Kanskje jeg burde dra alene. Selvfølgelig er det bedre å reise med noen, men hvis du reiser alene må du bruke språket og hjernen. Du må klare deg og du slipper deg litt mer løs. Men vi får se. Jeg får finne ut av hva målet mitt skal være.. Salut

Processed with VSCO with c9 preset

Au revouir!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg