Husmor torsdag

I dag våknet jeg med en voldsom OCD for å rydde og kaste ting. Jeg pleier vanligvis å gå igjennom tingene mine ofte, men nå tenkte jeg at jeg skulle gå dypere til bunns. Kvitte meg med mest mulig og sortere alt etter farge, størrelse, ja you name it. Nå snakker jeg ikke brutalt så man tror man kommer inn i en butikk eller hva det måtte være. men mer om at vi tar vare på så himla mye ting? Altså? Vi (mennesker generelt) tar vare på alt mellom himmel og jord. Den ene skruen der til da jeg en gang skal fikse den ene tingen som ligger der. Vi utsetter små ting hele tiden. Desto mer skapplass vi har, desto mer samler vi på. Greit nok at det er deilig å ikke ha ting fremme, men hvem har ikke en skuff de putter alt i? En skuff det er enkelt å skyve ting som egentlig ikke skal skuffes, men kan bare ikke ligge oppe akkurat nå?Jo, akkurat. I gangen min har jeg to skap. Et til jakkene mine selvfølgelig, og det andre er til håndklær, sengetøy, hundeting og diverse. Der blir ting jeg ikke har plass til også stappet inn. Eller hattene, bagger, gensere og ting som er ødelagt. For i mitt hode skal jeg fikse det som blir ødelagt med en gang. For det er jo som oftest favorittene dine som blir ødelagt. Men den dagen det skjer har du ikke tid så det for drøye til dagen etter, men dagen etter kan du heller ikke og sånn foregår det helt frem til du må storrydde og tingen får en plass i skapet eller skuffen. Et år senere skal du være flink å rydde, og der ligger de tingene du skulle fikse. Stemmer, men nå har du mer tid og nå, nå skal du få fikset det. Tingene blir liggende og du har ikke håpet lenger, annet en at en magisk dag skal det skje, for du vil jo ikke kaste det. Det var jo tross alt favoritten din..

Processed with VSCO with a9 preset

Men i dag. I dag var det veldig mye som gikk i søpla, gjenbruk og til veldedighet. I dag var dagen for storrengjøring, klesvasken og sortering av diverse. Det er på dager som dette jeg setter spørsmålstegnet til hva som er verdt å bruke penger på eller ikke. Vi bruker penger på så MYE ting, så mye rart..? Ta å gå igjennom alle tingene dine grundig, vurder tingen og hvis du ikke har brukt tingen på over 1 år, kommer du neppe på å gjøre det om 1 år heller. Det er når du setter en pris på tingene at du tenker deg om før du kjøper andre rare ting som virker bra der og da, men blir liggende i skuffen din i hvor lang tid? 

Jeg oppfordrer deg til å gå igjennom alle tingene dine. Gjerne sett deg et mål før du starter, gjerne med hvor mange søppelsekker du skal fylle eller hvor mye plass du trenger. Tenk i en skuff så er det så mye? Alt fra hårspenner, kvitteringer, sminke eller gamle kort. Samle alt som hører sammen på samme sted og få en ordning på alt. 

 

3 kommentarer
    1. Bra sagt Karinne. Det handler om å bli flink til å kjøpe akkurat det du trenger. Jeg merker ofte når jeg handler på Ebay at jeg får dilla og vil ha 30 forskjellige ting. Jeg lager collections/wishlist også tar jeg den fram 3 uker etterpå og ender med å fjerne over halve bestillingen. Handler aldri i butikk, hvis ikke det er bruktbutikk og ser aldri på reklame. #Ebay

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg