Oppskrift på verdens beste pad thai

 

Dette er favorittmaten min, av alt. Jeg bestiller det nesten hver eneste gang jeg er på en thai resturante. Første gangen jeg smakte på det i Thailand, var jeg hekta!

Hvis du velger merkevare produkter så vil det bli litt dyrere. Men hvis du går på ”utlendingsbutikker”/thai-butikker vil det være 100 ganger billigere. Jeg kjøper en stor pakke med scampi fra Saigon import i Drammen som ligger i fryseren og jeg tar frem scampi da jeg trenger det.

 

 

 

 

Det du trenger er:

Scampi (noen bruker kylling) –

Rice nuudles

Wok pose – det finnes mange forskjellige, så jeg tar bare den jeg føler for. Ville anbefalt en som heter Thai-wok (Hell oppi etter hva du føler for, eller etter hvor mye nudler du har valgt)

Pad Thai saus – finnes en enkel pakke fra santa maria (Finnes også i glassflaske)

Peanøtter

Bønnespirer

Lime (jeg hadde ikke lime, så jeg brukte sitron)

Til å marinere scampi:

Oliven olje

Chilli

Hvitløk

Først tar du å tiner scampien et par timer i forveien. (Har du glemt det, kan du legge de i kaldt vann så de tiner fortere).

Når den er ferdig tint kan du marinere scampien i olivenolje, hakke opp chilli og hvitløk. Rør dette godt sammen og la det trekke en stund.

 

Kok opp vannet til nudlene og la nudlene koke.

 

Stek woken til den begynner å bli litt stekt, før du heller oppi scampien i pannen (husk å ta med marinaden også) Rør dette sammen i pannen. NB! Scampien skal ikke bli overstekt, ellers blir den tørr.

Gjør plass i pannen til å steke to egg. Når de har blitt stekt godt nok kan du hakke de opp og røre de rundt i woken.

Sjekk at nudlene er ferdig kokt (de skal være myke) – putt så disse i woken og rør om.

Nå kan du helle pad thai sausen i woken, og rør det godt rundt.

Topp så med hakkede peanøtter, lime og bønnespirer.

Da er det bare å nye et godt, raskt og enkelt måltid. Den er også fin å sette i kjøleskapet hvis du ikke spiser opp alt for å varme den opp igjen til å ha med i lunchen eller nytes dagen etterpå.

4 kommentarer

Siste innlegg