Derfor spiser jeg ikke kylling

Jeg syntes det er slitsomt å si “jeg spiser alt, bare ikke kylling”. Folk blir jo stressa, sjokkerte og nesten uvel over at et menneske ikke spiser kylling. Jeg har ikke spist kylling på 1 år nå. Det alt startet i San Fransisco da jeg skulle spise en bagels med kylling. Eller det startet tidligere som hadde gjort at det i San Fransisco var den siste dråpen i havet. Jeg hadde gjort meg opservant på hvor mye kylling som blir servert, altså over alt. På fly er der enten kylling, biff eller vegetar. Lille kyllingen som blir servert på alles fat. 1 kylling per person, eller kanskje 2 får på deling. Tanken hadde brent seg i hodet mitt og jeg følte jeg måtte prøve å være litt mer bevist på valgene mine. Men tilbake til San Fransisco.. Der sitter jeg, litt for tynnkledd og skulle ønske jeg hadde en tykkere genser over skuldrene mine. Jeg var utrolig sulten, hadde ikke spist på 1 døgn, så jeg prøver å studere menneskene rundt meg for å fokusere på noe annet mens maten skulle bli klar. Ved siden av meg sitter en gjeng med politi som snakker litt over middels høyt. De ler, har tørr humor og føler seg konger i uniformen. Likevel hyggelige, smilende og har et hjelpende utseende. Over meg sitter en annen person med musikk på ørene, akkurat så høyt at jeg hører musikken. Han hører på rock og du ser at han lever seg inn i musikken. Ikke langt unna han igjen sitter det et par som har en meningsløs samtale, og hun er bitter på han for et eller annet. Jeg blir dratt ut av tankene mine, “Cari Ann” – Der var bagelen min ferdig. “Sitte her, ta med, sitte her, ta med” gikk i tankene mine. Jeg sitter her, selv hvor kjølig jeg syntes det var. Jeg setter meg på samme plass, mellom alle disse menneskene jeg hadde studert. Jeg tar en bit – første biten blir aldri så stor for man må liksom bite seg litt frem før man kan begynne å spise. Jeg tygger for harde livet for å smake mer, jeg vil smake alt på èn gang. Jeg får uheldigvis med en stor kyllingbit med på kjøpet. Den var for seig til å tygge av, så jeg må dra den ut av munnen min. Et grøss flyr igjennom meg – æsj – men jeg fortsetter, jeg var så sulten at jeg måtte. Jeg prøver igjen, og jeg merker at det er alt for mye kylling inni den lille bagelen. Jeg røsker ut de aller største og fortsetter. Alle snur seg. Jeg har brekt meg og jeg gjør alt i min makt for ikke å spy. Kroppen min vrenger seg, den vil kaste opp. Tennene mine har truffet et grusomt brusk fra kyllingen og noe slimete hadde ålet seg rundt der igjen. Tankene mine flyr løpsk. Hendene er svette, kvalmen stiger fra føttene og beveger seg oppover – alt jeg tenker på er å få spyttet ut dette grusomme slimete, brusket. Jeg finner papir og spytter det ut som jeg aldri har spyttet før. Jeg kjenner at jeg er likblek, kvalm, svimmel og uvel. 

Processed with VSCO with m5 preset

3 små biter hadde jeg klart. Jeg grøsser hele veien bort til søppelkassen, tankene på at tennene mine treffer kylling går på replay i hodet mitt. Jeg klarte aldri slutte å se kylling over alt. Alt hadde kylling i seg. Kylling, kylling, kylling. Jeg skal aldri spise kylling igjen.

1 år har gått, og jeg er lykkelig-kyllingfri. Noen tar det bedre enn andre. Fåtall spør ikke i det hele tatt, men mesteparten får nesten anfall. Hvordan kan jeg leve uten kylling..?

Det kan også oppstå litt problemer med å slutte med kylling, for det er over alt. Virkelig. Men jeg har byttet det ut med laks og tunfisk. For dere som vil slutte med kylling selv, men vil ha konsistensen av den så vil jeg anbefale tunfisk. Nå har jeg også blitt så glad i begge deler at jeg nesten ikke spiser noe annet. 

 

3 kommentarer
  1. Hadde sett for meg at innlegget ditt omhandlet noe hakket mer politisk og at du hadde tatt et veloverveid valg basert på noe annet enn hvorvidt du tygde litt brusk. Så skuffet kan man bli. Det er bra du ikke spiser kylling lenger, men det er av helt andre årsaker enn at du synes det er ekkelt. Ta et raskt Google-søk, så skjønner du hva jeg mener.

  2. Jeg spiser haugevis av kylling hver dag, utrolig deilig kjøtt!
   Vet ikke om jeg vil anbefale noen å spise tunfisk hver dag (går ut i fra at dette ikke er tilfellet med deg heller) pga. faren for kvikksølvforgiftning.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg