Er bloggere skylden til at du stjeler?

Var det rushet, var det for å bli populær eller for å se bra ut. Flere unge har begynt å stjele, det har kanskje blitt en trend – hvem tørr å stjele den nye dior Foundation på KICKS – Eller Buxom har kommet med nye produkter. Ditt lille valg, ditt valg om å gjøre deg om til en kjeltring for en stusslig 200-lapp? Konsekvensene som følger med deg videre i livet. For er du egentlig klar over hva som skjer når du stjeler?

Tenk på hvor kleint det er å sitte på bakrommet til foresatte og politiet kommer. Du må også i møter med barnevernet, samtidig kommer det på rullebladet ditt. Så om du vil veldig gjerne vil inn i USA, vil du ikke få muligheten til dette lenger. Du blir anmeldt, uansett alder. 

 

Processed with VSCO with m5 preset

Jeg forstår at det frister med alt bloggere promoterer og sverger til. Jeg får lyst på det på samme måte. Vi får alltid lyst på det vi ikke kan få, men vi kan ikke få alt. Noen må kanskje jobbe hardere med å få ting enn andre. Enkelte er født inn i det “lette” og rike livet, mens andre må jobbe hardt for mat i munnen. Men det gir deg ikke rettigheter til å stjele. Selv om du kanskje føler at de som har alt eller kan få alt er lykkelige, så tar du feil da også. Ting er en gjenstand, en gjenstand som har blitt laget, mest Sansynligvis masseprodusert på en eller annen fabrikk. Skal den lykken ta fra deg den virkelige lykken du ville fått med å følge drømmene dine? For det vil stoppe drømmene dine på mange måter.

Processed with VSCO with m5 preset

KICKS er ekstremt utsatte for tyveri om dagen, det blir så mye stjålet at de ikke vet hva de skal gjøre lenger. Jeg dro innom KICKS på Gulskogen for en stund siden og ble møtt av flere hyggelige damer som jobbet der. Vi ble stående lenge og skravle og snakke om hvor mange som prøver å stjele, spesielt yngre jenter. Det er så utrolig at man vil gjøre seg til den kjeltringen for hva? For en ny farge på leppene..? Noe å snakke om på skolen eller skryte på finsta?

Processed with VSCO with m5 preset

” Jeg forstår at det er fristende å skulle ha alt det nye, de flotte klærne, den fine sminken og de dyre veskene. Instagrammere, bloggere, kjendiser, ja alle har det. Alle, men ikke du. Vi bloggere frister med nye varer, sverger på at det fungerer – mens du? Du er 12 år uten jobb. Kun lommepenger fra foreldrene. Kanskje en hundrelapp, eller nå til dags er det nok mer, Fordi vi er bortskjemte, vi får så mye at ingen ting er bra nok. 

Selv om for deg så er det en liten ting, kanskje du tenker at ingen ser det eller at prisen ikke er høy nok til at du får noe straff. Jo. Alt du tar som ikke er ditt er stjeling. Uansett om det er et solpudder eller en Rolex. Du blir faktisk kriminell av å la den lille fristelsen foran øynene dine ende i lommene dine, selv hvor deilig du tror rushet må føles eller hvor lett du tror du kommer unna med det fordi du er under 18. Det har ingen ting å si. Du vil bli anmeldt, du vil bli sperret ut av butikkene og det vil forbli på papirene dine. Alder, pris, kjønn eller farge har ingenting å si. Du vil bli tatt, du vil bli straffet og du må bøte for hva du gjorde. 

 

Tenk deg om to ganger før du stjeler. Det er straffbart, det er ikke tøft og det er kun du som sitter igjen med dritten. Så om du prøver å overbevise den “kule” jentegjengen at du er bra nok for de ved å stjele, for å henge med de – så kan du tenkte deg at når du blir tatt, må du sitte i møter med barnevernet mens de gjør noe “spennende”. Vet ikke helt hvem som er den kule da. Men tviler sterkt på at det blir den personen som aldri får blitt med ut eller er sperret ut av alle kjøpesentrene. 

 

Forresten har kicks og flere andre butikker har satt igang ekstra tiltak for å unngå stjeling, som flere overvåkningskameraer, flere alarmer og flere øyner som passer på.

 

// INSTAGRAM //FACEBOOK // SNAPCHAT @KARIANNEVILDE //

Siste innlegg