Slik fjernet jeg Marco polo veggen

 

Jeg valgte å male den ene veggen min med marco polo maling. Noe som var veldig kult når jeg valgte det, men sånn som jeg blir med det meste – ble jeg lei. Da det er marco polo maling, er det struktur i den. MEN, som alt kan man fjerne dette også. 

 

First of all. Jeg kjøpte inn nødvendige ting, som: (Mye av det hadde jeg fra før av)

Rullesparkel

Stor og bustete malerulle

Sparkelspade, både bredsparkel og “normal strs”

Forlengelsesskaft Jeg bruker bare den jeg bruker til JIF-moppen min, og heller bare teipet den på. Da jeg syntes ting er dyrt nok fra før av, og heller prøver å kutte ned på det jeg kan.

Pussepapir (jeg valgte både 80 og 120)

Pussebrett – Man kan lage egen også hvis ønskelig. Men med brettet kan du også bruke skaftet, noe som gjør jobben 100 ganger enklere.

Maskeringstape 

Dekningspapp om du så finner noe å dekke med eller kjøper noe velger du selv. Bare pass på at du dekker gulvet godt, for det vil søle.

 

Du starter med å fukte malerullen, så begynner du å påføre sparkel på veggen. Kun en lengde om gangen, for du må bruke sparkelspaden til fordele det utover. Se video HER om hvordan du skal gjøre det, hvis du ikke har gjort det før.

Sparkel suger til seg maling for harde livet, så om du har maling som bare har blitt stående og du ikke kommer til å bruke, kan du legge på det som “grunning” eller for å sjekke om du ikke har noe hull i sparkelen. 

Når du er fornøyd med den den helsparklet veggen, venter du 24 timer før du maler med den fargen du vil ha. I mellomtiden malte jeg taket mitt dempet sort. Jeg startet først med kantene og linjene. Deretter er det bare å fyre løs med rullen i rette og hele linjer. Husk at hvis du skal male taket, må du ha MYE maling på rullen, og mal mot vinduet/lyset. 

Dermed fikk jeg min fine, mørke bule. Jeg tror jeg alltid kommer til å velge et mørkt soverom fra nå av. Jeg har flere venner som har valgt å male soverommene sine mørke, til og med taket etter de har sovet i den deilige bulen. Avslappende, litt hotel-følelse og koselig.

Siste innlegg