Kitchen life hack

 

 

 

Vil du skjære løk utenom at det ser ut som du akkurat har blitt dumpa, eller vil du slutte å brenne stekespaden din? Jeg gir mine tips til deg.

 

1. For at du aldri skal gi en tåre til løken igjen – løk tiltrekker seg fuktighet, det er derfor øynene svir – men hvis du skyller kniven i vann, og bokstavelig talt stikke ut tungen din, og holde den ute mens du skjærer, vil tungen være det fuktigste punktet. Voila, og du vil aldri mer gråte over en løk igjen. Du kan også tygge på tyggis, og bruke et duftlys – men tungen er det aller beste.

 

2. Det er mange som sliter med å lage pasta, eller vite når den er ferdig. Mitt tips til deg, er å kasta pastaen på veggen. Hvis den henger fast, så er den ferdig. Prøv gjerne 3 kast med samme pasta – noen ganger kan du være en dårlig kaster.

 

3. Hvis du legger et håndkle over kjelen med lokket på etter du er ferdig med å koke risen, vil håndkle absorbere bort det overflødige vannet, og risen vil være klar til bruk. Dermed slipper du å måtte styre med å tømme vannet når du er ferdig.

4. Er du lei av å legge fra deg stekespaden, så det blir masse søl rundt deg, eller er du en mester til å brenne de på plata? På alle håndtak til stekepanner og kjeler er det små hull? De er laget for at du skal sette fra deg stekespaden og div over kjelen/stekepannen. Så husk det til neste gang. Dermed vil du ikke lenger ha noe problem med hvor du skal legge den, eller kjøpe ny.

 

5. Er du en person som må ha ice cubes i vinglasset ditt? Men du må drikke opp fort, ellers blir det vann med vin? Frys ned druer, og heller bruk det som ice cubes – det ser mye mer flatterende ut, og du sitter ikke igjen med et vannglass. 

 

Disse små triksene her har reddet min hverdag betraktelig. Håper disse kan hjelpe deg videre på ferden din.

 

 

Bildene er lånt fra @olivia_angeline_f’s instagram – som har yndlingskjøkkenet mitt. Klem

 

Siste innlegg