PAYPAL SCAM

Jeg har fått mange tusen falske mailer, utenom å egentlig gjøre noe med det. Jeg har bare latt være å svare da jeg har innsett det, eller svart tilbake at jeg vet det er fake. Men denne gangen tenkte jeg at jeg burde dele dette med dere. Dele sånn at folk får med seg at det er en fake paypal mail der ute, som prøver å få deg til å bruke penger for å motta penger. 

Det startet med at jeg skulle selge unna litt ting på finn.no – der fikk jeg svar ganske raskt av en dame som var intrs. Jeg stusset først over at jeg fikk SMS – eller SMS fra fannybaby19 – det er ikke jeg som har laget navnet hennes. Men jeg sendte hun en mail som det står på meldingen fordi det kunne være en ny greie på finn. Uansett. Hun er glad for svar og ber meg ganske raskt om å opprette en paypal acount og prøver å fortelle meg hvordan jeg skal gjøre det. 

Jeg har allerede en konto fra før, men jeg hadde aldri brukt den. Hun skriver videre at hun vil ha flere bilder, mobilnr, paypal emailen min og adressen pick-up selskapet hennes skal hente den.

 

 

 

Jeg stusset også litt over at første mailen fra “paypal”, kom kun få minutter etter Mona-Lisa skrev at hun hadde overført pengene. Det var ikke snakk om 10 minutter engang. Greit folk er flinke i jobben sin, men 6 minutter på å skrive mail om pengesum og sted? Please. 

Jeg leser litt fort over mailen “paypal” har skrevet, og det introduserer han seg først som Eirik Wilson, og avslutter med å kalle seg selv som Richard Wilson. (Han kaller seg selv for Richard Wilson i mail nr to) 

Jeg har som sagt aldri mottatt penger på paypal, så dette kunne for all del stemme. Men det skurret veldig når han skriver i mailen at jeg ikke kan komme i kontakt med de på telefon, fordi den er ute av drift. Mens i mail nr 2, så står det på det samme stedet med samme skrift og farge at det var veldig trygt å overføre penger dit, for paypal var ansvarlig for alle pengene. Han brukte også få minutter på å svare meg da jeg skrev at jeg ikke skjønte hva jeg skulle gjøre. 

Jeg har sendt en del mailer til forskjellige bedrifter og ingen har kommet med en slik informasjon på så kort tid før. 

Ikke nok med det, så hadde hun sagt at hun hadde overført mer penger enn planlagt utenom å si ifra på forhånd. Jeg hadde ikke svart på mailen hennes, hun skrev bare at nå var pengene overført, fordi jeg måtte betale for leveransen. For alt hun visste kunne jeg vært den som lurte henne. Uansett. Når jeg leser igjennom mail nr to, står det at for at jeg skal motta pengene hun har overført, så må jeg betale for leveransen til pick-up selskapet. Og hvorfor skal et selskap i Kina motta penger fra en i Drammen? Nei.. 

 

Videre tar jeg en rask tur innom google for å sjekke ut [email protected] HER HER HER står det MASSE om hva denne falske mailen har fått de til å gjøre osv. 

Derfor velger jeg å legge det ut her, så flere kan få med seg at det er en fake profil fra paypal som prøver å få deg til å overføre penger før du kan motta. Hvis du mottar en mail fra disse, burde du blokkere den med en gang. Hvis du er i tvil, google mailen eller spør paypal direkte fra hjemmesiden deres. 

IKKE LA [email protected] SVINDLE DEG.

Siste innlegg