Verdens sunneste rundstykker

Litt komisk når jeg endelig skulle legge ut oppskriften på disse gode, sunne og fantastiske rundstykkene før jeg skulle på skogstur, ringte telefonen min. Anniken fant ikke passet sitt, så jeg måtte kjøre som en gal for å kjøre henne til flyplassen for å skaffe nødpass. Ha ha, herreminhatt, sier jeg. Vi kom oss endelig til flyplassen, og mens jeg satt der å ventet på at hun skulle få nødpasset sitt, tenkte jeg over at hver gang jeg skulle legge ut denne oppskriften, så har det alltid skjedd noe. Derfor sitter jeg nå å pakker og skriver for å få dette innlegget ferdig en gang for alle. Uansett. Jeg håper virkelig at disse faller like godt i smak hos dere, som det gjorde hos meg. Nå går turen videre for meg på skogstur/kanotur. – Ja, vi gjør nesten ikke noe annet enn å dra på disse kanoturene våres. Disse rundstykkene er selvfølgelig med.

Du trenger:

4 egg

400 gram havregryn

1 boks med mager cottage cheese 

1 ts bakepulver (hvis ønsket)

 

Det du gjør:

Sett ovnen på 200 grader.

Du blander alt sammen i en bolle, bruk gjerne en stavmikser. 

Når du ser at alt sammen er blandet, tar du en skje eller lignende for å forme rundstykkene.

Deretter legger du de på stekebrettet med bakepapir under.

La de ligge i ovnen i ca. 20 minutter.

 

Det er utrolig enkelt og raskt å lage disse deilige rundstykkene. De inneholder ikke mel, så man slipper å få utblåst mage, samtidig som de er utrolig sunne og gode! De holder seg ferske i 4-5 dager, så man trenger ikke bake hver dag for å spise disse rundstykkene.

De er veldig fine å ha til frokost, lunch – ta med på jobben lunch – ta med på tur niste, ved siden av middagen hvis man skulle trenge det, eller hva du selv måtte føle for. Ingen usunne rundstykker som skal inn i huset vårt nå hvert fall 🙂

    1. Disse så så gode ut at jeg lagde meg en porsjon ikveld. Brukte 5 egg, 400 g mager cottage cheese, og blandet i en god prosjon raspet ost, en halv hakket løk, godt med sitronpepper og med seltin, for å fiffe opp smaken littegran. Tok også med noen spiseskjeer med linfrø (de gir en knasende effekt), og hadde jeg tenkt meg om litt fortere, hadde jeg ha vendt dem i sesam- eller quinoafrø før stekingen. Det får bli neste gang.
      Stekte dem i vel 20 minutter på 200 grader, og lot dem stå i avslått oven en 15 minutter til. Ved smakingen kunne de ha hatt godt av 50% mer ost og mer krydder. Men de er absolutt akseptable slik de er. Fikk bortimot 20 rundstykker av blandingen.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg