Kjære deg som tar på maten min

Kjære deg som tar på maten min. Ja, du som hverken bruker hansker, munnbind eller hårnett når du lager den. Hvis du ikke bruker noen av de tingene vil jeg helst ikke se at du har fullt av møkk under neglene dine, jeg vil heller ikke se at du tok imot penger fra kunden foran, før du begynte å lage maten min. Ja, jeg fulgte godt med, du vasket ikke hendene dine etter deg. Jeg syntes heller ikke det er så veldig fristende å spise maten du har tatt på med møkkete hender, men det er enda mindre fristende når du har en samtale med kollegaen din over maten min, nei det kunne du hvertfall spart deg for. Det kan hende du tror du har lært deg å snakke utenom at det flyr spytt ut av munnen din, men det gjør det. Det er heller ikke så veldig delikat at det er en stor mulighet for at jeg spiste håret ditt, håret som har falt ned i noe som skulle vært et deilig måltid. Da har jeg både fått i meg hår, spyttet ditt, møkket under neglene dine, og møkk fra penger som kanskje til og med har ligget i do. For de kan man ikke forklare eller vite hvor de har vært. 

 

Så jeg ber deg. Jeg ber deg som lager maten min, du som skal servere eller lage mat. Kan dere være så snill å bruke RENE engangshansker når du lager maten min, ta på deg hårnett så jeg slipper å måtte dra ut hårstrå ut av maten, ville du  også ventet med å ha symøte med kollegaen din til etter dere var ferdig med å lage mat, så både jeg og alle andre slipper å se at dere prater over noe vi har lyst til å spise? Kanskje dere også hadde ønsket å renset neglene deres før dere lente de på disken for å spørre hva jeg ville ha. For jeg tror ikke du ville syntes det var så utrolig deilig om jeg hadde hatt symøte over maten din, tatt i penger før jeg tok på maten, pelt meg i nesten før jeg tok på osten, eller hatt møkk under neglene mine mens jeg lagde det. For meg er det der ganske ekkelt.

En annen ting som også hadde vært supert om dere sluttet med, det var når dere skal gi oss kopper vi skal drikke av, at dere ikke stappet henda deres inni koppene. Det holder at dere løfter de opp på utsiden, så får jeg heller bestemme selv om jeg vil stappe mine egene skittene fingre ned selv eller ikke.

Da slipper jeg å måtte betale for en mat jeg ikke klarte å spise, eller få en kopp jeg aldri i livet ville drukket av. 

 

Hadde satt pris på om dere ville gjøre disse små endringene for at kundene deres kunne nytet maten bedre.

 

 

– Karianne Vilde

 

Siste innlegg