Gruppepress

Fikk en kommentar fra en som tok feil valg da den personen var yngre og nå prøver å ordne opp i livet sitt igjen. Denne personen her er faktisk ikke den eneste som har tråkket feil da de var yngre, men det er så utrolig mange. Les denne dype kommentaren jeg fikk fra dette sterke mennesket. Jeg sender varme tanker til deg 🙂

Veldig bra det er noen som tar tak og skriver dette, Stå på med ditt Karianne Vilde. Jeg har nettopp sluppet ut av fengsel, og har nå vært rusfri i 11måneder. Jeg er 19 år gammel nå og lever et rusfritt og godt liv. Det begynte litt ”uskyldig” i begynnelsen.. Var med de såkalte ”kule” folkene og følte jeg måtte ruse meg sammen med de for og bli med i gjengen.. Var 13 år gammel, det begynte med cannabis. så utviklet det seg videre. Og dere der ute som ruser seg med gjengen og sier til dere selv at det går helt fint å røyke seg en liten en uten at det skal utvikle seg til andre tyngre stoffer, Dere lurer dere selv! For jeg sa akkurat det samme. 14-15 års alderen min begynte jeg med piller og amfetamin.. Brukte mer og mer fordi jeg fikk ikke det samme ”kikket” som du pleier og få de første gangene.. Før jeg visste ordet av det så satt jeg plutselig med sprøyten i armen og var blitt stemplet som en heroin misbruker… Jeg ble kastet ut av mine fosterforeldre, og endte opp med at jeg måtte flytte hjem til mine foreldre som begge er narkomane. Og uansett kor hardt jeg prøvde og slutte, inn og ut av rehab, så klarte jeg det virkelig ikke. Så kom jeg i fengsel. Og hadde alvorlige abstinenser som varte i over 2måneder. Kan ærlig si at jeg er utrolig glad for at jeg havnet i fengsel for ellers hadde jeg aldri klart og bli rusfri.. Nå har jeg vært rusfri i 11måneder, nærmer seg 1år nå og har det utrolig bra, trener 3 ganger i uken og holder meg i form og har faste samvær med min datter som nå er 2 år gammel…. Jeg oppfordrer alle som leser dette som Karianne Vilde skriver om og tenke seg godt om for selvom du sier til deg selv at dette går fint, og at du har kontroll og kommer aldri til og begynne med noe sterkere enn feks cannabis.. som jeg sa før i dette innlegget. Dere lurer dere selv!

____________________________________________________________________________________________________________________________


Så til alle dere som tydeligvis er for narkotika og har klikket helt på meg både på facebook og bloggen. Så er det helt greit for meg, dere får lov til å gjøre hva dere vil? Er ikke sånn at jeg setter dere i fengsel for at dere driver med det? Jeg skrev heller ikke om dette for å få lesere? Jeg skriver om dette fordi jeg selv vil hjelpe andre som faktisk trenger denne hjelpen, jeg vil hjelpe de som er usikre når det kommer til dette, for du ser faktisk ikke så mange bloggere som skriver om narkotika og hva det faktisk kan gjøre med en person. Alle har sin mening og noe dem skulle sagt, men når alt kommer til alt så er jo dette min blogg? Hadde jeg skulle skrevet et provoserende innlegg for å få lesere hadde jeg nok kommet med et tåpelig innlegg om et eller annet surr. Men når alt kommer til alt så skrev jeg mine innlegg for å hjelpe andre. Du er ja en taper om du tvinger noen til å ta dop på samme måte som om du tvinger noen til sex. Det står jeg fortsatt på og vil alltid gjøre. Noen har også sagt – herregud, du vet ikke hva du snakker om, du kan jo like så godt skrive om fattige barn i Afrika – Ja, jeg kan godt skrive om de, jeg kan godt gjøre hva jeg kan for å få andre til å ville hjelpe de. Jeg har faktisk tenkt på å reise ned dit flere ganger for å hjelpe de som er er nede og levere ting og klær til de. Jeg vil gjerne se hvordan de faktisk har det og ikke bare på tv, jeg vil se hvor heldige vi faktisk er som lever i Norge og har så mange flere muligheter enn det de har! Det har jeg hatt lyst til LENGE før jeg begynte å blogge, noe som mine meninger mot narkotika har vært hele livet mitt.

Så til dere som skriver til meg at jeg ikke har noe jeg skulle sagt om dette fordi jeg aldri har prøvd det? Hva er det for noe, selvfølgelig kan jeg skrive om det? Både min mening om dette og de som har vært igjennom dette her har jo våres rettigheter til å skrive om dette og snakke om det! Ja, de som har vært igjennom det kan fortelle sin historie som faktisk kan hjelpe andre og dem selv. Men jeg har også rettigheter til å skrive om noe jeg ikke er for. – Det blir det samme som å si at de fattige barna i Afrika ikke har noe de skulle ha sagt for de har aldri vært stappmett?


Folk må slutte å være så utrolig “hårsår” når det blir skrevet om de negative sidene med dop, dere kan godt skrive så mye dere vil og gi meg tilbakemeldinger men dere skriver som om jeg bokstaveligtalt henger dere ut på nettet med navn, bilde og tlf nummer? – Slapp nå av da, jeg syntes det er viktig at unge mennesker skjønner at dop ikke er kult. For i den tiden vi er i nå så er man tydeligvis ikke poppulær hvis man ikke driver med det, og det er noe jeg vil forhindre. Så til dere som også har skrevet at det ikke finnes gruppepress da har dere virkelig ikke sett verden, det finnes så utrolig mye gruppepress ute blandt alle og det er noe jeg hører om ofte og det er virkelig noe som man burde sette øynene sine opp for. En 13 år gammel gutt/ jente er faktisk ikke voksene nok til å ta en avgjørelse om hva som er bra for de eller ikke og de blir som oftest utsatt for gruppepress for andre ser på på de som et “svakt menneske“. Det finnes så utrolig mange forskjellige måter og typer gruppepress og da er det ikke bare snakk om at unge mennesker blir presset til å teste ut dop hver eneste dag. Men det er også gruppepress på skoler, i vennegjengen og på fester. Det er jo et sjult gruppepress om å ha de fineste klærene på skolen, merkevesker og alt annet! Du blir kanskje ikke bedt bokstaveligtalt om å kjøpe det, men man føler seg presset til å måtte kjøpe det fordi alle andre har det. Så ikke kom her å si at gruppepress ikke finnes for det gjør det, i alle mulige måter det går ann å gjøre det på også!!

Også når det kommer til dere som syntes det er sååå utrolig kult å drive med det, så får dere lov til det? Dere klikker jo som om det er jeg som bestemmer hva som skal være lovlig her i Norge eller ikke. Jeg hadde ikke sagt til en voksen dame eller mann NEI du får ikke lov, de bestemmer selv hva de vil gjøre? Jeg kunne sagt og jeg har sagt, du burde ikke drive med det. Ja jeg er 20 år og har ikke opplevd hele livet enda men jeg vet hvordan det er å være i tennårene? Mener virkelig dere som driver med det at det er rikitg at unge mennesker på 10 år og oppover at de skal få lov til å drive med det? De har så vidt fått lov til å velge hva de selv skal ha på seg på skolen, men de skal enda få lov til å drive med narkotiske stoffer? Nei! Det er det jeg prøver å formidle på min blogg og de fleste som blir avhengige av dette har allerede startet med dette fra de var unge. Du vet heller aldri når du faktisk blir avhening av dette før det er forsent for du vet aldri hvordan hver enkelte av personer reagerer på de forskjellige stoffene.

Nå håper jeg alle får en strålende kveld videre.

 

<3KV

3 kommentarer
    1. Du virker så goood:)
      Syns det er helt utrolig at dette er et tema som lager så stor diskusjon, jeg mener – et hvert eneste oppegående menneske vet vell at dop ikke er bra, ok, godtatt eller burde aksepteres? Såpass burde de fleste skjønne, helt utrolig at det finnes så mange idioter der ute som klarer å overbevise seg selv om at dette er helt greit. Og enda skumlere er det å se hvordan det omtrent har blitt en selvfølge å ta seg ei stripe på byen! Liksom ingen som løfter på brynene og spør hva faen vedkommende driver med… Bortsett fra meg da! Og det virker som at du er sunn nok til å tørre å si NEI og, Karianne. Super bra at du drar opp tema, du som virker til å ha et veldig stort nettverk!!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg