hits
MAT OG OPPSKRIFTERSunn og enkel middag?

 • 13.01.2018 kl.21:54


  • Dette var så latterlig godt, at jeg tenkte jeg skulle dele den med dere. 

    

    

   Du trenger:

   Laks (Jeg kjøpte en pakke på rema 1000 til kun 25 kr - ferdig på 5 minutter)

   3 Poteter

   Brokkoli (valgfritt hvor mye)

   Ruccola (valgfritt hvor mye)

   Aromasopp (valgfritt hvor mye)

   1/2 gul løk

   Dampet spinat

   250 g babyspinat

   2 hvitløksbåter

   2 ss olivenolje

   2 ss smør

   1/4 sitron

   salt og nykvernet pepper

    

   Fremgangsmåte på dampet spinat:

   Ha den vaskede spinaten rett i en varm kjele mens bladene enda er våte. N.B - rør godt rundt i de, så de ikke svir seg og blir jevnt dampet. 

   Deretter setter du kjelen til siden når bladene har falt sammen, og bladene har fått en dyp grønnfarge.

   Press eller rasp hvitløken, varm olivenolje og smør til den dufter godt.

   Tilsett så spinaten og rør godt ut.

   Press så sitron, salt og pepper til slutt. 

    

    

    

   Raskt, enkelt, sunn og godt! Jeg presset også litt sitron på laksen, sammen med salt og pepper for å piffe den litt opp. Mitt lille mattips til dere. Ellers får dere ha en nydelig lørdag videre. Jeg har en million ting å gjøre, så jeg blir nok sittende foran mac'en langt utover natten. Så kaffen går ned på høykant, papirdunken rekker meg til haken, og jeg prøver å få unnagjort alt. Samtidig som jeg har hatt en million ting å fått ferdig i dag, så har jeg funnet opp en ny oppskrift. Jeg bare kastet sammen det jeg hadde i kjøleskapet, og det smakte HIMMELSK. Altså, jeg kan si at det er noe av det beste jeg har smakt på lenge!! Jeg følte jeg måtte skrive det, da jeg nesten ikke klarer å tenke på noe annet. Men nå får jeg runde av så jeg har en liten sjanse til å bli ferdig i natt.

    

   Vlog 1 kom ut på torsdag, og nr 2 kommer i morgen! Se vlog 1 HER og Subscribe for å få med deg hver gang det kommer ny vlog. 

    

   • 4 kommentarer

   Healthy snacks

   • 12.01.2018 kl.10:00


   • Frisk og god snacks som tar over søtsuget, og eller gir deg en god start på morgenen. Så istedenfor at man ryker på en sukkerbombe, kan man kose seg med dette. Friskt, godt og sunt! 

    - Nelgler fra flinkeste Martine @nailsbym1 - 97640262 - Ring fra The Dark ved bruk av promokode "karia15" for å få 15% rabatt. De har mange kule og unike ringer man blir hektet på. - 

    Du trenger (2 pers) :

    2 dl havregryn

    2 dl melk

    2 dl frosne blåbær

    1 dl kokosmasse gjerne i flak

    1 dl kesam vanilje mager eller vaniljeyoghurt

     

    Slik gjør du:

    1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk. Tilsett kokosflak og halvparten av blåbær.

    2. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.

    3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam eller yoghurt. Server med ekstra blåbær.

     

     

    // oppskrift hentet fra matprat //

    • 4 kommentarer

    Kitchen life hack

    • 30.11.2017 kl.20:00


    •  

      

      

     Vil du skjære løk utenom at det ser ut som du akkurat har blitt dumpa, eller vil du slutte å brenne stekespaden din? Jeg gir mine tips til deg.

      

     1. For at du aldri skal gi en tåre til løken igjen - løk tiltrekker seg fuktighet, det er derfor øynene svir - men hvis du skyller kniven i vann, og bokstavelig talt stikke ut tungen din, og holde den ute mens du skjærer, vil tungen være det fuktigste punktet. Voila, og du vil aldri mer gråte over en løk igjen. Du kan også tygge på tyggis, og bruke et duftlys - men tungen er det aller beste.

      

     2. Det er mange som sliter med å lage pasta, eller vite når den er ferdig. Mitt tips til deg, er å kasta pastaen på veggen. Hvis den henger fast, så er den ferdig. Prøv gjerne 3 kast med samme pasta - noen ganger kan du være en dårlig kaster.

      

     3. Hvis du legger et håndkle over kjelen med lokket på etter du er ferdig med å koke risen, vil håndkle absorbere bort det overflødige vannet, og risen vil være klar til bruk. Dermed slipper du å måtte styre med å tømme vannet når du er ferdig.

     4. Er du lei av å legge fra deg stekespaden, så det blir masse søl rundt deg, eller er du en mester til å brenne de på plata? På alle håndtak til stekepanner og kjeler er det små hull? De er laget for at du skal sette fra deg stekespaden og div over kjelen/stekepannen. Så husk det til neste gang. Dermed vil du ikke lenger ha noe problem med hvor du skal legge den, eller kjøpe ny.

      

     5. Er du en person som må ha ice cubes i vinglasset ditt? Men du må drikke opp fort, ellers blir det vann med vin? Frys ned druer, og heller bruk det som ice cubes - det ser mye mer flatterende ut, og du sitter ikke igjen med et vannglass. 

      

     Disse små triksene her har reddet min hverdag betraktelig. Håper disse kan hjelpe deg videre på ferden din.

      

      

     Bildene er lånt fra @olivia_angeline_f's instagram - som har yndlingskjøkkenet mitt. Klem

      
     • 4 kommentarer

     A drink for the girls

     • 02.06.2017 kl.18:34


     • . Brask & Bramm .


      Favorittdrinken. Passion. 


      Forrige uke dro, Mariel, Anniken og jeg ut i Drammen for spise og ta noen drinker. Vi dro selvfølgelig på Brask & Bramm - our favoritt. Vi tenkte det ville være koselig å nyte solen litt, når den endelig har kommet. Vi satt der i 7 timer. Altså. Vi drakk drink etter drink. Spiste. Deretter drakk og smakte på alt de hadde der.  Flere av de andre jentene kom innom, så det var fullt kjør frem til vi måtte gi oss. 

      For ikke å navne maten. Hallo. Jeg elsker virkelig alt av hva de har. Jeg tror faktisk at jeg har smakt på alt de har der by now? Jeg er der så ofte at jeg snart burde begynne å jobbe der. Lucky for me, skal roomie aka Mariel starte, så da kan jeg starte å besøke henne på jobb! 


      Jeg lever fortsatt livet mitt med reservemobilen, og skjønner ikke hvordan det er mulig å ha så uflaks med mobiler heller.. Serriøst 3 mobiler siden påske. Heller ikke mac'en eller iPaden heller. Så sosiale medier og meg har ikke vært på topp. Samtidlig som det har vært (litt) deilig å ta en pause fra sosiale medier. Men pausen har blitt litt lenger enn jeg forventet, håpet og ønsket. Men jeg trengte det. 
       

      • Ingen kommentarer

      TIPS til spiseplasser i LA

      • 13.05.2017 kl.21:41


      • Flere har spurt meg om jeg har noen tips til hvor det er bra å spise i Los Angeles. Siden jeg spiste ute hver eneste dag, tenkte jeg å dele noen av favorittene mine. Jeg skriver også bare de jeg liker best. Håper noen av de kan komme til nytte for deg en vakker dag.

        

       Frokost/Lunch sted: 

       1. Urth Cafè. - Favoritten : Pizza katana


       2. Zinque - Favorittmaten der er Chicken bowl

       3. Tocaya Organica - Det er så utrolig mye

       4. The cheesecake factory - Favoritten: Steak Diana.

       5. The roof of wilshire

       Fastfood:

       Shake shack!!! ÆHHH LOVE

       Inn N out. Please

       Middag:

       Koi - (Dere MÅ smake på She so LA sushien og creamy )

       The Nice Guy - Favoritten min der inne er hamburgeren og truffle fries.

       E.P & L.P - De har takterrasse på toppen der det er utrolig koselig å ta drinker som åpner kl. 5, og matserveringen starter kl. 9. (Thai mai) 

       Toca Madera (Det er "middags" plassen til Tocaya) og der serverer de deilig taco og div. - Bra pre-game sted.

       Hyde - Det er både restaurant og nattklubb.

       Nobu - Malibu. Fy søøøøøren, så fint det er der!

       Katana - Det er en sushi restaurant som smaker helt amzeeee. Verdt å prøve hvis du liker sjømat.

        

        

       • Ingen kommentarer

       Middag for 1 trenger ikke være kjedelig.

       • 03.05.2017 kl.18:57       • Til alle mine single lesere. Eller deg som vil vite oppskriften på favorittmaten min - etter pad-thai. Pølsegryte. I love you. Alle mine venner jeg har servert denne for har blitt hektet. Jeg vet ikke, men det er bare noe spesielt med den. Mye smak, enkel og ikke minst dødsgod. 

         

        Du trenger: 

        1 pakke med gilde pølser - (Man kan også bruke vegitarpølser)

        1 løk

        1 boks med mais

        Makaroni

        Krydder:

        Salt

        Pepper

        Aromat

        Grillkrydder

        Chillikrydder

         

        Slik gjør du det:

        Kok opp en mengde med makaroni. La den koke til du er ferdig med pølsegryten, eller til du vet det er ferdig. Pleier å bli ferdig sånn ca likt.

        Deretter steker du løken til den blir myk. Deretter heller du oppi mais og steker det sammen med løken.

        Kutt opp pølsene i små biter.


        Deretter legger du pølsene oppi pannen med løken og maisen og lar de steke sammen til pølsene blir litt gylne. NB! Pass på at det ikke over steker.
        Etter det har stekt en passe stund, heller du oppi 1 DL med matfløte. Da skal du også helle oppi alt av krydder. Jeg tar bare en passe mengde med krydder i pannen. Da såpass med grill, aromat og chillikrydder at du kjenner det, samt at matfløten skal få en gulorange farge. Deretter skal dette småkoke til matfløten har trukket seg litt inn, men la det være litt "saus" igjen. Det er den som er den beste. 


        Da er det bare å forsyne seg med den deilige maten. Rask og enkel middag, som faller i smak hos de fleste. 

        • 2 kommentarer

        Påskekos

        • 17.04.2017 kl.14:58


        • //I samarbeid med Z club//

         . Brask & Bramm .

         Vi kunne virkelig ikke fått en bedre fredag å starte påsken med. Brask og bramm i Drammen, åpnet dørene opp for den nye uteserveringen deres. Vi jentene elsker et koselig sted vi kan sitte å drikke, spise og skralve, så vi gleder oss til mange fine kvelder her utover sommeren. 

         Som kanskje flere av dere vet om, så er jeg veldig glad i sort. Sort, matt og clean. Det var en drøm for øynene mine å  se den nye uteserveringen de har satt opp, samt den fine solen som skinte så fint inn. Vi hadde også en utrolig koselig servitør som kom litt senere til bordet vårt. Servitører har veldig mye å si på hvordan oppholdet vårt blir. Men hun var så sprudlende og glad, og ga oss så utrolig mye liv der vi satt. Hun kom å tørket, vasket og passet godt på. Hun ble også offer for å fotografere oss stakkars, men hun smilte like bredt og holdt koken helt frem til slutten.          . Burgers . beer . fries . wine . 

         . Espresso martini .


         Selvfølgelig valgte alle sammen burgere... Eller Frida var så smart at hun valgte tapas brettet - som smakte AMAZAING forresten. Men jeg er en burger jentene. Jeg kommer alltid til å elske det, jeg kommer heller aldri til å gå lei, men vi alle gikk for en av burgerne, siden de hadde så mange fristende burgere at vi ikke klarte å dy oss. De har jo fått en helt ny meny, så at så mange valgte burger var litt kjipt, men vi klarer nesten aldri ikke bestille likt. Når noen har bestemt seg for hva de skal bestille, så er det så lett å slenge seg på samme bølge. Men vi kommer jo uansett tilbake veldig snart for å smake på resten, så vi går ikke akkurat glipp av noe. Jeg merker at jeg blir skikkelig gira på å dra tilbake bare av å sitte å skrive det her og se på bildene. Det er jo en sted der du kan sitte tidlig og spise, for så å drikke og deretter gå inn for å feste på clubben. De har så og si alt. Alt fra matservering til nattklubb på kvelden. Det er både id:18 og id:20. Så Brask & Bramm/ Z er for alle aldre, alle typer og alle personligheter. Både på mat og klubb.          

         Jeg starter alltid med en øl. Gjerne hveteøl hvis de har. Deretter blir det vin, etterfulgt av drinker/cocktails. De har fått inn så latterlig mye gode drinker på menyen. At vi jentene ble sittende der i 8 timer for å smake på alle. Når vi satt der, drakk, lo og spiste, var det som om følelsen av sommeren virkelig starter. Der du kan sitte ute i evigheter med kun et teppe og varmelampe, med favoritten i hånden og alle stemmene av mennesker som har det bra. Det er ingenting som mangler, du lever kun der og da. Jeg gleder meg til mange fine dager og kvelder der. 


         <3

         Mine favoritter fra den dagen:

         . Smokehuouse burgeren

         . Passionfruite drinken

         . Tapas brettet

         . Espresso Martini

         . Drinken som heter Drammensere'n og Gullskau'en

         . Alle G&T's (De var så gode). 

         Nå husker jeg ikke navnet på alle de andre - men alle drinkene er verdt å prøve ut. 

          

         Sted: Brask & Bramm Drammen - Bragernes Torg 10, 3017 Drammen

         • 4 kommentarer

         A little snack in L.A

         • 10.11.2016 kl.08:47
         • Julianne og jeg dro faktisk til Urth Cafè for å ta den typiske L.A lunchen kun for instagram og bloggen - ha ha. Det er et veldig instagram vennlig sted sa Julianne, og vi dro raskt på oss noe klær og store solbriller for å rekke det før hun skulle på skolen. Jeg har på følelsen at det kommer til å bli MYE luncher og middager her nede. Det er egentlig bare sånn det er her? De første dagene orket jeg ikke helt tenke på å ta bilder eller generelt å spise. Jeg var så sykt sliten, at jeg kun spiste annen hver dag, og de dagene jeg spiste var det kun noen få biter.. Men nå har jeg fått roet meg ned, og matlysten er tilbake. Mest av alt var det fordi jeg var for sliten til å orke å i det hele tatt finne frem til noe. Som jeg sa - L.A er stort..

          Bildene ble tatt i går - timene før valgdagen. Vi satt oss foran skjermen og fulgte nøye med, men etter en liten stund bestemte vi oss for å kjøpe inn vin og chips for å gjøre det litt mer spennende.  Mens i dag dro vi endelig på trening!! Det var utrolig godt å starte opp igjen, du aner ikke. Jeg har til og med laget sunn smoothie i dag, og vi var innom et økologisk senter og kjøpte oss enda en sunn smoothie etter trening. Havregryn, egg, kylling og ris er også kjøpt inn, så nå får jeg endelig startet med rutinene mine igjen! 

          På grunn av tidsforskjellen, er det litt vanskelig å holde styr på disse innleggene, da jeg fortsatt kun skriver på Norsk, og blogger for dere i Norge. Klokken er 11.29 PM nå, så det er snart på tide å legge seg, mens dere står opp nå skjønner jeg - for meldinger fra Norge begynner å poppe opp. 
          Jeg må snart legge meg, fordi Julianne og jeg skal nemlig opp tidlig for å trene. Woho. Det er deilig at jeg har fått en treningspartner her nede. Selv om jeg kanskje kjørte hun litt for hardt i sted. (For dere som følger meg på snapchat å så at hun ikke klarte å gå i trappene). Siden Julianne ødela mobilen sin i Vegas er det jeg som står for alarm og vekkingen..? La oss alle krysse fingrene for at slumringen ikke fungerer i morgen, eller at jeg ikke tror alarmen er en sang i drømmen min. For jeg elsker å trene om morgenen, og vi har kind of hatt et veddemål med Logan om vi klarer det eller ikke..

           

          Men dere får ha en riktig så fin dag videre i Norge - Good night from me down here <3

          • 8 kommentarer

          Verdens sunneste rundstykker

          • 22.07.2016 kl.20:15


          • Litt komisk når jeg endelig skulle legge ut oppskriften på disse gode, sunne og fantastiske rundstykkene før jeg skulle på skogstur, ringte telefonen min. Anniken fant ikke passet sitt, så jeg måtte kjøre som en gal for å kjøre henne til flyplassen for å skaffe nødpass. Ha ha, herreminhatt, sier jeg. Vi kom oss endelig til flyplassen, og mens jeg satt der å ventet på at hun skulle få nødpasset sitt, tenkte jeg over at hver gang jeg skulle legge ut denne oppskriften, så har det alltid skjedd noe. Derfor sitter jeg nå å pakker og skriver for å få dette innlegget ferdig en gang for alle. Uansett. Jeg håper virkelig at disse faller like godt i smak hos dere, som det gjorde hos meg. Nå går turen videre for meg på skogstur/kanotur. - Ja, vi gjør nesten ikke noe annet enn å dra på disse kanoturene våres. Disse rundstykkene er selvfølgelig med.
           Du trenger:

           4 egg

           400 gram havregryn

           1 boks med mager cottage cheese 

           1 ts bakepulver (hvis ønsket)

                       Det du gjør:

           Sett ovnen på 200 grader.

           Du blander alt sammen i en bolle, bruk gjerne en stavmikser. 

           Når du ser at alt sammen er blandet, tar du en skje eller lignende for å forme rundstykkene.

           Deretter legger du de på stekebrettet med bakepapir under.

           La de ligge i ovnen i ca. 20 minutter.            

           Det er utrolig enkelt og raskt å lage disse deilige rundstykkene. De inneholder ikke mel, så man slipper å få utblåst mage, samtidig som de er utrolig sunne og gode! De holder seg ferske i 4-5 dager, så man trenger ikke bake hver dag for å spise disse rundstykkene.

           De er veldig fine å ha til frokost, lunch - ta med på jobben lunch - ta med på tur niste, ved siden av middagen hvis man skulle trenge det, eller hva du selv måtte føle for. Ingen usunne rundstykker som skal inn i huset vårt nå hvert fall :)

           • 5 kommentarer

           Oppskrift på pannekake-vafler

           • 10.05.2016 kl.11:00           •  

            Her kommer den fantastiske oppskriften på pannekake-vafler, som ble oppfunnet i skogen. Wait? I skogen? Nesten i skogen. For noen dager siden tenkte Simen og jeg at vi skulle ha vafler til kvelds, så vi dro opp til butikken for å kjøpe det vi trengte. Denne gangen ville vi lage vafler med kefir, for å gjøre smaken en smule annerledes. Vi stekte da noen med vaffeljernet, men det ble så mye røre igjen at vi lot det stå i kjøleskapet. Smarte som vi er, bestemte vi oss for å ta med litt mat fra kjøleskapet når vi skulle på tur, inkl vaffelrøren som stod der så pent. 

             

            Det du trenger er:

            ♥ 100 g smør

            ♥ 4 egg

            ♥ 1 liter kefir

            ♥ 2 ts Natron

            ♥ 500 g hvetemel (ca. 7 DL)

            ♥ 2 ts + kardemomme 

             

            Fremgangsmåte:

             

            Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen. Rør i kefir, natron, kardemomme og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemel i flere omganger, og rør til du før en tykk og perfekt vaffelrøre. 

            La røren stå i ca 30 min eller mer. 

            Deretter heller du det i pannen istedenfor vaffeljernet, mulig det smaker 100 ganger bedre når man brenner det på bål i skogen, men himmelsk smakte det i hvert fall. Vi hadde kun sukker tilgjengelig, men syltetøy vil passe perfekt på disse pannekake-vaflene. 

             

            Håper denne vil falle like godt i smak hos deg, som det den gjorde hos oss.

            - Karianne Vilde

            Bildet er lånt fra google

            • 6 kommentarer

            Italiensk Pizza

            • 15.01.2016 kl.23:31


            • Ikke mye er bedre enn rykende varm Italiensk pizza. Kombinasjonen av gode venninner, vin og pizza på fredagskvelden er perfekt. Som de tre sultene jentene vi er, lagde vi fire pizzaer. Mulig litt opptimistiske der, for vi fikk vel i oss litt over en. 

             Når Christi og jeg var på butikken og handlet inn alt til kvelden, kommer en dame bort og sier "Dere kan ikke ta på alle druene" i en litt frekk tone. Vi begge ble litt satt ut, før det smalt fra Christi "Vasker ikke du druene dine før du spiser de du eller?" haha, dagens. Så dro vi hjem og fikset maten, før vi dro ned og hentet Mariel på togstasjonen. 

             Katinka tok også turen innom, så nå skal vi kose oss med vin. Håper alle dere søte har en fin fredagskveld! 

              

             - Karianne Vilde

             • 5 kommentarer

             Lefserull med spekeskinke og/eller laks

             • 12.01.2016 kl.17:02


             • Rask og enkel mat/snacks til gjester er alltid kjekt å ha. Noen ganger står man litt fast å ikke vet hva man skal servere, så man ender bare opp med å kjøpe ost og kjeks eller noe lignende. Men jeg har noe som er utrolig godt, enkelt å lage og kan friste for de fleste. 

              Alt du trenger er:

              Snøfrisk

              Lomper (Tortillas lomper, lomper eller hvordan lomper du vil bruke. Jeg har kjøpt mine på en utlendingsbutikk, der de har store lomper)

              Ruccola

              Rødløk (hvis du vil ha det)

              Sitronsaft (hvis du vil ha det)

              Spekeskinke/serranoskine (Du velger selv hva du vil ha på)

              Røkt laks (Du velger selv hva du vil ha på)

              Dere kan velge om dere vil ha spekeskinke eller laks på. Jeg har tatt halvparten med laks og andre halvdel med serransoskinke. Når man skjærer de opp, så vil du få halvparten av begge delene. (Husk å rull den rikitg, slik at du ikke får begge deler inn i samme rull - hvis du ikke vil ha det da, selvfølgelig)

              Her påfører du et tykt lag med snøfrisk utover lompen. Jo mer jo bedre.              Her legger jeg laks på den ene siden av lompen.              Også legger jeg serranoskinke på andre halvdelen.              Deretter kan dere strø på ruccola, sitronsaft og hakke opp rødløk over hele.              Når jeg ruller den sammen og deler den opp i biter, vil jeg få noen med serranoskinke og noen med røkt laks. Du velger selv hva du vil ha på selvfølgelig.              Da er maten klar til å nytes. Server gjerne med oliven ved siden av, eller bland det sammen med tapas-rettene dine. 

              Dere kan også bruke hva dere vil i disse. Jeg har prøvd ut masse forskjellig, siden det er så deilig og enkelt å lage. Det er bare fantasien som stopper dere.

               

              Lykke til :)

               

              - Karianne Vilde

              • 5 kommentarer

              Rask & sunn frokost

              • 01.12.2014 kl.17:00
              • Jeg er veldig glad i yoghurt med bær, bruker også noen ganger kesam istenfor yoghurt. Siden jeg ikke alltid er så glad i å spise så mye frokost med en gang jeg våkner, så er dette er utrolig bra løsning, også hvis jeg har dårlig tid på morningen slik at jeg ikke rekker å lage en "ordentlig" frokost. Det er også enkelt å ta med seg, friskt og smaker utrolig godt! Man kan gjerne ha oppi havregryn for å få en enda mer mettende følelse. Samtidig som man spiser frukt, så demper også bærene lysten for å spise søtsaker, så hvis du sliter med å holde deg unna søtsaker, så kan/burde du spise dette til frokost eller som et mellommåltid.

               Hvis du har god tid til å lage middag og vil ha et sunt og friskt måltid, så har jeg skrevet en oppskrift på middelhavspai HER som tar litt tid å lage, pga deigen må ligge en stund også må den stekes i ca 1 time til sammen. Men det er en av de beste måltidene jeg har laget og spist.

                

               <3 Hva er din beste livrett?

               <KV3

               • Ingen kommentarer

               Middelhavspai - Vegetar

               • 23.08.2014 kl.13:04

               • Ingredienser 
                180 gram hvetemel 
                150 gram smør
                3 ss kaldt vann (kan sløyfes)
                100 gram fetaost (jeg brukte en hel pakke med fetaost)
                2 stk Sjalottløk
                4 hvitløkbåter
                3 Egg
                1 gul paprika 
                3 dl Matfløte
                3 tomater 
                Revet ost (ta det du selv føler for)
                Salt (ta det du føler for selv)
                Nykvernet pepper (ta det du føler for selv)
                Frisk timian
                assortert salat
                Bland sammen smør og mel til en rund deig. Går den ikke sammen kan noen spiseskjeer vann hjelpe. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter, gjerne 1 time. (Ikke sett den i kjøleskapet, hvertfall ikke lenge for den blir da altfor hard til å kunne rulles ut)
                Kjevle deigen til en stor runding og dekk både bunn og kanter på en 23 cm paiform.
                Sett deigen kaldt i 15 minutter.
                Forvarm ovnen til 220 *c 
                Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter.
                Fyll:
                Skjær ost, paprika, sjalottløk og hvitløk i små biter, tomat skjæres i skiver. Del fetaost i biter.
                Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggblandingen og legg tomatskivene på toppen.
                Stek paien midt i ovnen ved 200 *C i 45 minutter.
                Server paien lin med frisk finhakket timian og en enkel salat.
                Jeg hadde ikke ikke noe til å rulle ut deigen med, så den ble ikke så veldig fin utsende messig, men det ble definetivt den beste paien jeg noen gang har smakt.

                Paien skal se ut som dette når man skjerer den opp. Hvis den er rennende eller altfor "våt" må den stå lenger i ovnen.
                Jeg satt paien i kjøleskapet i noen minutter for at den skulle kjøle seg ned raskere.
                • Ingen kommentarer
               • Designet av

                Camilla Haukjem