hits
MAT OG OPPSKRIFTERGINGERSHOT for å holde deg frisk

 • 01.10.2018 kl.16:03


  • Processed with VSCO with m5 preset

   Når jeg var hos Anniken så smakte jeg på "gingershot" hos henne og tenkte at jeg også måtte lage dette selv. Jeg bestemte meg derfor for å lage den enda sterkere og med enda mer ingefær. Jeg prøver å få i meg rikelig med ingefær og honning når det begynner å bli kaldere ute for ikke å bli syk, så dette er veldig perfekt.

   Dette trenger du

   En stor fersk ingefær (evt 250g)

   2 sitroner & 2 lime 🍋

   2 ss honning. 

   6 dl vann

    

   Slik gjør du det

   Skrell ingefær i biter og hakk opp i biter. Putt i blenderen og bland med halvparten av vannet før du kjører dette i blenderen i 1-2 minutter. Press ut sitron, lime, honning  og hell resten av vannet i blendere. Jeg tok 2 store skjeer med honning da jeg vil ha den med ekstra futt og smak. Hvis du ikke vil ha biter kan du sile den før du heller den oppi flasken, men jeg personlig liker best å ha biter.

   Processed with VSCO with m5 preset

   A shot a day keep the doctor away

   Processed with VSCO with m5 preset

   • 3 kommentarer

   Crispy truffle chips av pølselomper

   • 13.09.2018 kl.11:31


   • Crispy truffle chips av pølselomper eller Lompechips . Du trenger ikke kaste lompene som har begynt å bli litt gamle eller faller fra hverandre for du kan lage utrolig god snacks ut av dem. Spar lommeboken, matsvinn og spis sunn chips ;) For det første så oppbevarer jeg alltid lompene mine i kjøleskapet for da holder de seg ferske enda lenger, men det er ikke like ofte lomper blir spist, så da er det greit å lage chips ut av de. 

    Processed with VSCO with m5 preset

    Du trenger

    Lomper

    Valgfritt krydder. F.eks salt, pepper, chilli hot, piffi, grillkrydder eller taco krydder.

    Revet ost hvis du vil det

    White truffle oil 

     

    Slik gjør du det

    Jeg setter ovnen på 200 grader (over og undervarme) - varmluft hvis du vil ha de enda sprøere. Jeg klipper opp lompene og legger de på et stekebrett. Siden jeg elsker white truffle så heller jeg det over lompene før jeg heller på valgfritt krydder. Pleier å velge etter hva jeg føler for, men den miksen jeg kjøpte på innvandrer butikken da jeg skulle lage shrimp taco faller desidert best i smak. Jeg har også fryst ned revet ost i fryseren så jeg heller litt ost over for smakens skyld. Jeg setter brettet i midten av ovnen i 8-10 minutter til lompene er sprøe og gyldne. Jeg setter de til avkjøling og dermed er de klare til å nytes. 

    Dette er også suverent å servere hvis du plutselig får gjester men ikke har noe å servere de. Tar ca 15 minutter å lage og smaker bedre enn potetgull. Du velger selvfølgelig selv hvilken smak du selv vil ha.

    Processed with VSCO with m5 preset

    White truffle oil og krydder

    Processed with VSCO with m5 preset

    Crispy og klare for servering 

    Processed with VSCO with m5 preset

    Håper dette kan falle i smak for de som hater å kaste mat eller pølselomper. 

    • Ingen kommentarer

    Tunfiskpizza

    • 12.09.2018 kl.17:12


    • Processed with VSCO with m5 preset

     For mange kommer nok dette til å komme som et sjokk. TUNFISKPIZZA? Men fy søren så godt dette var!! Det er nok noe av det beste jeg har spist på lenge, så jeg tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Som jeg skrev i forgårs var at jeg er så matlei om dagen, så hva annet er bedre enn å google frem noen spennende retter. Jeg kom tilfeldigvis over tunfiskpizza på bloggen til @lindastuhaug og tenkte jeg skulle lage denne med min egen vri.

     Pizzabunnen

     2 bokser tunfisk i vann (bruk vannet fra den ene boksen)

     100 g havremel (jeg brukte økologisk sammalt hvetemel da jeg ikke hadde havremel)

     50 g havregryn

     2 egg

     Krydder: Garlic powder, organo, chilli hot, pepper og piffi 

     Topping

     Pesto

     Spekeskinke

     Sopp

     Paprika

     Løk

     Mais

     Revet ost

     White truffle oil

     Slik gjør du det

     Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Bland ingrediensene til pizzabunnen og krydderet godt sammen og fordel det utover et bakepapir på en langpanne. Forstek  bunnen midt i ovnen i ca. 15 minutter. Avkjøl deretter bunnen.

     Hakk opp toppingen og påfør pesto utover bunnen før du legger på toppingen.

     Stek pizzaen i midten av ovnen i ca. 15 minutter. 

     Processed with VSCO with m5 preset

     Forstek bunnen i 15 minutter

     Processed with VSCO with m5 preset

     Smør pesto over hele bunnen etter den har blitt avkjølt.

     Processed with VSCO with m5 preset

     Hakk opp løk, sopp, og paprika. Jeg hadde allerede hakket opp paprika i fryseren så jeg tok bare så mye jeg trengte til fyllet. Det samme med osten jeg allerede hadde raspet opp i fryseren. Jeg brukte også mais på pizzaen. Jeg skjærte opp spekeskinken slik at bitene ikke ble så store. Jeg toppet pizzaen med white truffle Oil på slutten. Neste gang kommer jeg til å legge på spinat og fetaost. Jeg tenker det kommer til å gjøre det enda bedre!

     Processed with VSCO with m5 preset

     Dette er noe jeg kommer til å fortsette med når jeg skal  lage pizza, både fordi dette var latterlig godt og jeg vil prøve å slutte med all hvetemelet. 

     • Ingen kommentarer

     Slik unngår du å kaste mat!

     • 11.09.2018 kl.17:38


     • Trenden om å ta vare på miljøet, bruke mindre plast og unngå unødvendig kast av mat blir bare større og større. Jeg prøver alltid å ta til meg det jeg kan for å unngå å måtte kaste mat, både å finne nye oppskrifter eller hvordan jeg skal oppbevare matvarene. Derfor vil jeg starte å tipse dere fremover med alle de smarte løsningene. Først og fremt så har kjøleskapet mitt vært stappfullt den siste uken, samtidig som jeg har vært matlei? Ingenting har fristet og maten blir bare liggende lenger og lenger i kjøleskapet. Da jeg innså at grønnsakene hadde begynt å bli litt dårlig, og jeg innså hvor mye ost jeg hadde i kjøleskapet måtte jeg gjøre noen smarte løsninger.

      Jeg startet med å kutte opp gulrøttene, brokkoli og paprika og legge det oppi en matboks for så å legge det i fryseren. Dermed kan jeg ta frem det jeg trenger hvis jeg skal lage wok, eller trenge det i andre matretter. Jeg har alltid salat i en oppbevaringsboks i kjøleskapet og jeg har aldri opplevd at salaten har visnet eller blitt slapp. Den er alltid like crispy som den var den dagen jeg kjøpte den. Utrolig bra investering, samtidig som jeg har sluttet å bruke plastposer over maten i kjøleskapet etter jeg kjøpte oppbevaringsboksene. 

      Jeg kjøpte denne raspe-boksen på IKEA og den er utrolig smart fordi du kan både bruke det ene lokket til å raspe osten også medfølger det et lokk som gjør at det blir en boks. Derfor raspet jeg opp osten før den gikk ut på dato, og satt den i fryseren så jeg vil ha raspe-klar ost hvis jeg skal lage pizza eller noe annet med ost på. Heller ikke vær skeptisk til å kjøpe mat som har kort holdbarhet til nedsatt pris, hvis det kan fryses, frys det eller finn en matrett du kan bruke det til - dermed vil du spare penger og miljøet.

      Gi gjerne dine beste spar verden for svinn - tips. Jeg skal også komme med flere oppskrifter og tips som kan hjelpe dere i hverdagen. 

      • 2 kommentarer

      Brekkie på 1,2,3

      • 10.09.2018 kl.18:30


      • Vil du ha en sunn og rask frokost eller lunch som smaker fantastisk? Da burde du teste ut denne bananpannekaken. Dette er så utrolig godt, sunt, lettvint og raskt å lage.

       Du trenger til 1 pannekake:

       1 banan 

       1 egg

       Toppes med:

       1 SS mager kesam

       1 kiwi

       1 neve blåbær 

        Slik gjør du det

       Visp sammen et egg, deretter knuser du en banan i røren. Bland dette godt sammen og legg det på stekepannen. Vent til det bobler på toppen før du snus pannekaken. Når den er stekt på begge sier fyller du på med topping. Kan ha andre syltetøy uten sukker hvis du vil ha det enda enklere, men jeg elsker ferske bær.

       • Ingen kommentarer

       Vi må gjøre som USA

       • 07.09.2018 kl.15:43


       • Processed with VSCO with au5 preset

        Processed with VSCO with au5 preset

        Processed with VSCO with au5 preset

        Processed with VSCO with au5 preset

        Processed with VSCO with m5 preset

        Det er mange andre land også, sammen med USA som er så utrolig flinke med frukt og grønt avdelingene sine. De har veldig lite plast på frukt og grønnsakene og de lager så latterlig mye mer ut av utstillingene sine enn hva vi gjør her i Norge. Jeg elsker å komme inn i butikker der de har perfekte stabler, frukt og grønt uten plast og bra med utvalg. 

         

         

         

        • 2 kommentarer

        Oppskrift på pølsegryte

        • 06.09.2018 kl.17:01


        •  
         Jeg får så mange spørsmål om jeg kan legge ut oppskrifter på hva jeg lager så her er oppskriften på hva jeg spiste i går. Dette er faktisk så godt at dere ikke vet hva dere har gått glipp av før dere spiser dette. Perfekt for alle, om du er singel, kjæreste, vennegjeng eller barnefamilie. Den er både enkel, billig og i tillegg raskt å lage. Den smaker også fantastisk kald, smaker like godt av å varme den opp igjen også. Noe jeg også pleier å gjøre hvis jeg har mer igjen til dagen etterpå er å sette det i en ildfast form i ovnen med ost på toppen. Det blir et måltid for hele familien for under 100 lappen - hvis du har alle krydderne fra før av selvfølgelig. De fleste har alt utenom chilli hot, men jeg føler man burde ha alt i skuffen.
         Dette er dosen for 4 personer 
         Makaroni får man bare helle på magefølelsen
         Du trenger:
         Makaroni
         1 pakke med grillpølser 
         1 boks mais
         1 løk
         1 boks med matfløte
         KRYDDER:
         Salt og pepper
         Aromat krydder
         Grillkrydder 
         Chilli hot
          

         IMG_2316
          
          


         Slik gjør du det

         Sett på makaronien (valgfritt hvor mye du vil ta). Hakk opp løk og stek de litt først alene før du heller oppi en boks med mais. La de steke litt sammen, til løken er gylden. Hakk opp hele pakken med grillpølser og legg de oppi pannen med løken og maisen. La alt stekes litt sammen før du heller oppi hele boksen med matfløte. Ta på salt og pepper og de andre krydderne oppi gryten. Jeg pleier å smake meg til, også syntes jeg den smaker best når det er litt mye smak. NB! Ikke la dette koke for lenge, da det er godt at det er litt saus igjen.

         Når makaronien er ferdig kan du helle dette over og blande det inn med det andre. Dermed har du et rask og enkelt måltid.

         Du kan også sette det i en ildfast form med ost på toppen og la det gratinere seg i ovnen til osten har smeltet. Jeg pleier å gjøre dette dagen etter med restene jeg har igjen. 

         • Én kommentar

         Tunfisksalat

         • 29.08.2018 kl.13:45         • Tuna Salad

          .    .    .

          Du trenger:

          Crispisalat - velg hvor mye du føler for.

          Brokoli - valgfritt hvor mye

          2 egg

          1 neve Nøtti Frutti uten salt

          1 boks med tunfisk

          Creamy blue cheese / Chèvre 

          Fyll gjerne på med agurk, cherrytomater eller lignende hvis du vil.

           

          Slik gjør du det:

          Kok opp 2 egg i eggkoker, kutt opp salat og brokkoli, før du tar en neve med nøttene. Legg deretter på tunfisk og Blue cheese før du deler eggene og legger disse på. Dette er en rask, enkel og GOD salat som jeg aldri blir lei av. Dette er en oppskrift på matvarer jeg alltid har liggende i kjøleskapet, derfor jeg heller ikke har i cherrytomater eller lignende men jeg tar det med om jeg har. Men dette blir en dødsgod salat du kan lage uten å måtte kjøpe inn masse matvarer.

          • Ingen kommentarer

          Kylie's Shrimp Tacos

          • 22.07.2018 kl.20:26


          • Noen har kanskje fått med seg Kylie´s Shrimp Tacos som hun så og si spiser hele tiden og jeg tenkte jeg skulle dele denne oppskriften med dere. Det er faktisk den beste!! tacoen jeg har smakt i mitt liv, og jeg skal definitivt lage dette flere ganger. Scampi har blitt mitt store favoritt.

            

           Dette trenger du:

           scampi - ta hvor mye du vil eller trenger

           2 Løk

           Vårløk

           Ost

           3 Lime

           3 avokado

           2 Tomater

           Oliven olje

           Salsa

           Rømme

           Koriander

           Onion powder (Jeg kjøpte garlic powder på en innvandrer butikk)

           maistortilla lomper eller taco Shell 

           Old bay seasoning ( Jeg fant noe lignende på en innvandrer butikk)

           2 stk Chilli hvis du vil ha en litt ekstra fart i hverdagen

            

           .    .   .

            

           Slik gjør du det:

           Jeg startet med å tine opp scampien ved å legge den i kaldt vann. Deretter kuttet jeg opp løk og tomater for å legge dette klart i stekepannen så jeg bare kunne sette på platen når scampien var klar. I mellomtiden begynte jeg med å lage guacamole.

           Bland alle 3 avokadoene i en bolle og hell oppi løk, vårløk, tomater, koriander, chilli (valgfritt), press lime over (smak deg gjerne litt frem etter hva du liker) samme med union powder så smaker du deg litt frem. Bland dette godt sammen.

           NB! Behold stenene til avokadoen for at den ikke skal bli brun.

           Skrell scampien hvis den ikke er det fra før av og skyll de. Del de deretter opp i 3 deler og legg de i en skål. Når du har delt opp alle kan du helle olivenolje over de, samt en chilli hvis du vil ha de litt spicy. Hell oppi union powder og old Bay seasoning over og bland dette godt sammen. La dette stå å marinere seg litt.

           Stek løken og tomatene på halv styrke til løken blir gylden, før du heller oppi scampien. Det er viktig at det ikke er for høy varme eller at det står for lenge, for da kan scampien bli tørr. Se at de får den gylne fargen, smak på den for å se om du må tilsette mer smak.

           .    .   .

           Hvis du vil kan du lage dine egene taco shell kan du helle oppi endel olje i en stekepanne for å fritere de. Form de da som shell og la de ligge i ca 30 sekunder 

            

           Voila, så har du en fantastisk god shrimp taco

           • 3 kommentarer

           Brukt 10.000 kr på mat

           • 19.07.2018 kl.19:27


           • Steike bacon! 10.000 kr på mat? Jeg kan ikke tro at jeg har brukt 10.000 kr på mat bare på rema 1000 i 2018, når jeg så og si bare spiser mat ute og handler mat på alle butikkene rundt omkring. Jeg lastet ned Æ-appen - egentlig fordi jeg ble småtvunget til å gjøre det, men da kunne jeg få en oversikt og få rabatt på frukt og grønt, samt andre varer. Den holder også en god oversikt over hvor mye du bruker der og hvor mye du sparer.

            Men når jeg sjekket i dag og så at jeg allerede har brukt 10.000 kr i år kun på 1 butikk?? Halo. Jeg som spiser ute flere ganger i uken og handler maten på flere andre steder? Hvor mye bruker jeg totalt da. Nå er det hvert fall innstramming på at jeg ikke skal velge de dyreste matvarene..

            Jeg er jo en veldig matentusiast så jeg burde jobbet med Julianne med å smake på matretter rundt om i verden som "foodgod" gjør. Jeg nøyer meg aldri med noe enkelt. Altså, det er all or nothing. Ost og kjeks, så er det ikke en billig ost og litt kjeks.. neinei, det er det beste av det beste + litt mer.

            Jeg går igjennom kamerarullen min nå, og jeg forstår hvorfor jeg spiser så mye ute når jeg ser all den nydelige maten. Jeg ser også at Julianne og jeg vet å kose oss, for å si det sånn.. Alle bildene er fra forskjellige dager i år. Så jaa.. Ser ut til at jeg burde få det som et yrke.

             

             

             

             

            En ting er sikkert, og det er at mat gir mye glede.. Så jeg har det kanskje bedre uten å vite hvor mye penger jeg egentlig bruker på mat.

             

            • 3 kommentarer

            Etter 10 år ble vi sittende i 10 timer

            • 20.06.2018 kl.15:59


            • Reklame | Sponset lunch Big Horn Steak House // Annonselenke fra EYK

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

              

             Ine, Raija, Anja og jeg ble sittende i 10 timer og testet ut hele lunchmenyen til Big Horn på aker brygge. Etter 10 år har Big Horn på aker brygge endelig startet med lunchmeny igjen, så davkunne vi ikke annet enn å smake på alt. For ikke å glemme den fantastiske location stedet har? Utsikten mot havet, stemningen, maten og drinkene. 

             Processed with VSCO with m5 preset

             De hadde til og med blåskjell!! Halo. Det er min favoritt-sommermat.. Jeg ble så glad da kokken kom balanserende ut med blåskjell og fries. Han hadde laget en fantastisk suppe, som jeg aldri har smakt makan til før. Pluss i boken fra meg!

              

              

             Processed with VSCO with m5 preset

             Se på alle disse burgerene her? And guess what? De hadde truffle fries!! Jeg bestilte det 2 ganger til og med.

             Processed with VSCO with m5 presetPssst. Jeg har på meg smokey klokken fra EYK og ved å bruke rabattkoden min "kariannevilde" får du 10% i rabatt. Jeg er helt forelsket i den.

              

              

             OLYMPUS DIGITAL CAMERA

             Maten og drinkene var helt fantastiske og hvis du vil bestille bord på Big Horn Aker brygge kan du gjøre det HER - det var en grunn til at vi ble sittende i hele 10 timer på samme sted. Ingen tvil om at jeg skal tilbake hit <3 Tusen takk for fantastisk mat og en fantastisk dag med fine jenter.

             • 2 kommentarer

             Oppskrift på gelèshots

             • 18.06.2018 kl.13:37


             • Jellyshots er både godt, tar seg bra ut på bordet og får fart i Vorset. Jeg lager det hver gang jeg skal feire bursdagen min eller en eller annen fest og de faller alltid like godt i smak. 

               

              Det du trenger for 60 shots:

              2 pakker plastik shotteglass 

              5 DL Vodka - uten smak

              2 pakker Freia gelè 

              Jeg pleier å ta 50/50 - så da koker jeg opp 2,5 DL vann i to forskjellige kjeler - hvis du skal ha samme smak kan du koke 5 DL vann i 1 kjele. Når vannet har begynt å koke, tar jeg den av platen og heller oppi gelè og rører rundt. Deretter setter jeg kjelene i kaldt vann så de avkjøles raskere til romtemperatur ellers fordamper alkoholen i sprinten. VIKTIG!! Pass på å rør litt rundt mens den avkjøles ellers vil den sette seg fast i bunnen.

              Når den er i romtemperatur eller avkjølt kan du helle oppi 2,5 DL vodka i hver kjele eller 5DL i samme hvis du har valgt samme smak på gelè'en. Rør godt om før du heller de oppi shottesglassene. Når du har fylt oppi alle setter du de i kjøleskapet og de kan serveres samme kveld. Jeg pleier dog å gjøre dette dagen før, men de skal bare noen timer inn i kjøleskapet før de er shotte-klare så du velger selv hva du syntes er best. 

              Voila. Nå har du perfekte shots til vennegjengen din <3

              • Ingen kommentarer

              10 matvarer som ikke går ut på dato

              • 07.06.2018 kl.21:08


              • Visste du at enkelte matvarer kan du ha for alltid, eller hamstre så mye at du aldri trenger å kjøpe igjen? NB! Det er viktig at du oppbevarer de "tørre" produktene tørt og lukket. Dette er greit å vite for å prøve å unngå så mye matsvinn vi har i Norge..

               Processed with VSCO with m5 preset

               Sukker-  På grunn av sukkerets naturlige konserveringsegenskaper har det så å si ubegrenset holdbarhet. Den eneste utfordringen med sukker er at hvis du lar det ligge lenge, kan det bli hardt. Trikset er å oppbevare sukker i en lufttett boks eller ha originalposen i en plastpose med lukkefunksjon. Ellers blir hverken hvitt sukker, brunt sukker eller melis dårlig fordi det ikke er rom for bakterier å vokse.

               Processed with VSCO with m5 preset

               Honning-  Så lenge det oppbevares. Biene tilsetter enzymer i honningen som er med på å ta livet av sopp og bakterier. I tillegg består honning av rundt 80 prosent sukker, og som nevnt i punktet over, binder sukker væske, og bakterier må ha vann for å vokse.

               Processed with VSCO with m5 preset

               Brennevin- Bare å hamstre i vei. Husk at korken må være godt lukket igjen hvis den allerede er åpnet.

               Ris - Så lenge de blir oppbevart tørt og tettpakket (NB! Brun ris har ikke like lang holdbarhet pga Olje) Dette gjelder IKKE kokt ris.

               Salt - Salt senker nemlig vannaktiviteten i mat, og bakterier klarer derfor ikke å vokse, derfor man bruker som oftest salt som konserveringsmiddel for blant annet kjøtt.

               Eddik - Burde oppbevares i kjøleskapet.

               Processed with VSCO with m5 preset

               Tørkede Bønner - Tørkede bønner er billig og kan lagres i skapet i evig tid. Når du skal bruke de kan du bløtlegge de over natten. Skyll de før koking, og kok i ca. en time i rent vann. 

               Instant kaffepulver- Instant kaffepulver er et produkt som er frysetørket, og som derfor har lang holdbarhet.

               Sirup- I likhet med honning, består sirup av 80% sukker. Sukkeret suger ut væsken av bakterier slik at de tørker inn og dør. Så det er ingen problem å la sirupen stå.

               Processed with VSCO with m5 preset

               Soyasaus - det er selvfølgelig lurt å oppbevare den i kjøleskapet etter den er åpnet.

               • 3 kommentarer

               Oppskrift på verdens beste pad thai

               • 29.05.2018 kl.10:39


               •  

                Dette er favorittmaten min, av alt. Jeg bestiller det nesten hver eneste gang jeg er på en thai resturante. Første gangen jeg smakte på det i Thailand, var jeg hekta!

                Hvis du velger merkevare produkter så vil det bli litt dyrere. Men hvis du går på ''utlendingsbutikker"/thai-butikker vil det være 100 ganger billigere. Jeg kjøper en stor pakke med scampi fra Saigon import i Drammen som ligger i fryseren og jeg tar frem scampi da jeg trenger det.

                 

                 

                 

                 

                Det du trenger er:

                Scampi (noen bruker kylling) -

                Rice nuudles

                Wok pose - det finnes mange forskjellige, så jeg tar bare den jeg føler for. Ville anbefalt en som heter Thai-wok (Hell oppi etter hva du føler for, eller etter hvor mye nudler du har valgt)

                Pad Thai saus - finnes en enkel pakke fra santa maria (Finnes også i glassflaske)

                Peanøtter

                Bønnespirer

                Lime (jeg hadde ikke lime, så jeg brukte sitron)

                Til å marinere scampi:

                Oliven olje

                Chilli

                Hvitløk

                Først tar du å tiner scampien et par timer i forveien. (Har du glemt det, kan du legge de i kaldt vann så de tiner fortere).

                Når den er ferdig tint kan du marinere scampien i olivenolje, hakke opp chilli og hvitløk. Rør dette godt sammen og la det trekke en stund.

                 

                Kok opp vannet til nudlene og la nudlene koke.

                 

                Stek woken til den begynner å bli litt stekt, før du heller oppi scampien i pannen (husk å ta med marinaden også) Rør dette sammen i pannen. NB! Scampien skal ikke bli overstekt, ellers blir den tørr.

                Gjør plass i pannen til å steke to egg. Når de har blitt stekt godt nok kan du hakke de opp og røre de rundt i woken.

                Sjekk at nudlene er ferdig kokt (de skal være myke) - putt så disse i woken og rør om.

                Nå kan du helle pad thai sausen i woken, og rør det godt rundt.

                Topp så med hakkede peanøtter, lime og bønnespirer.

                Da er det bare å nye et godt, raskt og enkelt måltid. Den er også fin å sette i kjøleskapet hvis du ikke spiser opp alt for å varme den opp igjen til å ha med i lunchen eller nytes dagen etterpå.

                • 4 kommentarer

                Derfor spiser jeg ikke kylling

                • 09.05.2018 kl.11:21


                • Jeg syntes det er slitsomt å si "jeg spiser alt, bare ikke kylling". Folk blir jo stressa, sjokkerte og nesten uvel over at et menneske ikke spiser kylling. Jeg har ikke spist kylling på 1 år nå. Det alt startet i San Fransisco da jeg skulle spise en bagels med kylling. Eller det startet tidligere som hadde gjort at det i San Fransisco var den siste dråpen i havet. Jeg hadde gjort meg opservant på hvor mye kylling som blir servert, altså over alt. På fly er der enten kylling, biff eller vegetar. Lille kyllingen som blir servert på alles fat. 1 kylling per person, eller kanskje 2 får på deling. Tanken hadde brent seg i hodet mitt og jeg følte jeg måtte prøve å være litt mer bevist på valgene mine. Men tilbake til San Fransisco.. Der sitter jeg, litt for tynnkledd og skulle ønske jeg hadde en tykkere genser over skuldrene mine. Jeg var utrolig sulten, hadde ikke spist på 1 døgn, så jeg prøver å studere menneskene rundt meg for å fokusere på noe annet mens maten skulle bli klar. Ved siden av meg sitter en gjeng med politi som snakker litt over middels høyt. De ler, har tørr humor og føler seg konger i uniformen. Likevel hyggelige, smilende og har et hjelpende utseende. Over meg sitter en annen person med musikk på ørene, akkurat så høyt at jeg hører musikken. Han hører på rock og du ser at han lever seg inn i musikken. Ikke langt unna han igjen sitter det et par som har en meningsløs samtale, og hun er bitter på han for et eller annet. Jeg blir dratt ut av tankene mine, "Cari Ann" - Der var bagelen min ferdig. "Sitte her, ta med, sitte her, ta med" gikk i tankene mine. Jeg sitter her, selv hvor kjølig jeg syntes det var. Jeg setter meg på samme plass, mellom alle disse menneskene jeg hadde studert. Jeg tar en bit - første biten blir aldri så stor for man må liksom bite seg litt frem før man kan begynne å spise. Jeg tygger for harde livet for å smake mer, jeg vil smake alt på èn gang. Jeg får uheldigvis med en stor kyllingbit med på kjøpet. Den var for seig til å tygge av, så jeg må dra den ut av munnen min. Et grøss flyr igjennom meg - æsj - men jeg fortsetter, jeg var så sulten at jeg måtte. Jeg prøver igjen, og jeg merker at det er alt for mye kylling inni den lille bagelen. Jeg røsker ut de aller største og fortsetter. Alle snur seg. Jeg har brekt meg og jeg gjør alt i min makt for ikke å spy. Kroppen min vrenger seg, den vil kaste opp. Tennene mine har truffet et grusomt brusk fra kyllingen og noe slimete hadde ålet seg rundt der igjen. Tankene mine flyr løpsk. Hendene er svette, kvalmen stiger fra føttene og beveger seg oppover - alt jeg tenker på er å få spyttet ut dette grusomme slimete, brusket. Jeg finner papir og spytter det ut som jeg aldri har spyttet før. Jeg kjenner at jeg er likblek, kvalm, svimmel og uvel. 

                 Processed with VSCO with m5 preset

                 3 små biter hadde jeg klart. Jeg grøsser hele veien bort til søppelkassen, tankene på at tennene mine treffer kylling går på replay i hodet mitt. Jeg klarte aldri slutte å se kylling over alt. Alt hadde kylling i seg. Kylling, kylling, kylling. Jeg skal aldri spise kylling igjen.

                 1 år har gått, og jeg er lykkelig-kyllingfri. Noen tar det bedre enn andre. Fåtall spør ikke i det hele tatt, men mesteparten får nesten anfall. Hvordan kan jeg leve uten kylling..?

                 Det kan også oppstå litt problemer med å slutte med kylling, for det er over alt. Virkelig. Men jeg har byttet det ut med laks og tunfisk. For dere som vil slutte med kylling selv, men vil ha konsistensen av den så vil jeg anbefale tunfisk. Nå har jeg også blitt så glad i begge deler at jeg nesten ikke spiser noe annet. 

                  

                 • 3 kommentarer

                 Ekstrem-Diett ned 8,5 kilo på 1 uke!!

                 • 14.03.2018 kl.19:14


                 • Dette er ikke en oppfordring til leserne mine eller påtvunget hvis man skal føle på det. Men jeg vil gjerne legge om kostholdet, og denne dietten skal visstnok være en bra kick-start, og det gjør det enklere til å få motivasjon. Helt ærlig så forstår jeg ikke helt hvorfor folk oppmuntrer folk til å være "tjukke" misforstå meg rett, alle skal ha lov til å elske hvem de er, hva de står for og hvordan de ser ut. Men med en gang en tynnere person legger ut bilde i bikini, så kommer hatet - legger en tjukkere person ut bilde er det like før personen blir valgt som president. Jeg syntes det er viktig at man har et litt annerledes syn på kosthold, enn hva vi har per dags dato. Det er lov å kose seg, det er lov å spise ute, det er lov til å droppe alt av diett på ferie. Men? Kanskje prøve litt sunnere livsstil i hverdagen. Men selvfølgelig. Alle tar sitt eget valg, og jeg vil bare hjelpe de som vil ha denne hjelpen. Det er ikke noe farlig med denne dietten, du sulter deg ikke ihjel og du får i deg gode rotgrønnsaker og vann. Det er 100% valgfritt om du vil lese videre eller ikke. Er du helt anti - ingen tvinger deg til å lese videre. 

                  For meg syntes jeg det er viktig at vi hjelper enhver person, hjelp de med råd og støtte. Hvis en person forteller at de vil slanke seg, ikke fortell personen, NEI, du er jo ikke tjukk! Det handler ikke om at man føler seg ekstremt tykk eller overvektig, men at man vil få i gang kroppen, føle seg fin. Så hvis du vil teste denne "mirakel-kuren" les videre. Hvis ikke kan du krysse ut.

                   

                  Processed with VSCO with f2 preset

                  HVA DU TRENGER: 

                  Blir omkring 10 liter, bruk en stor kjele, varm opp den porsjonen du skal ha:


                  - 3 store løk
                  - ½ kålhode (grønn)
                  - 1 kg gulrøtter
                  - ½ sellerirot
                  - 1 grønn chili
                  - 1 boks grovhakkede/ flådde tomater
                  - 1 boks brekkbønner  
                  - 8 grønnsak buljongterninger
                  - 1 flaske/ glass grønnsaksfond (kan sløyfes, gir mer smak og gjør suppen noe tykkere)  * Kan ha, men jeg har valgt å ikke bruke denne *
                  - Kinesisk tomatsuppe (Knorr) eller meksikansk tomatsuppe (Toro)
                  - 1 glass taco saus
                  - Pepper, karri, litt cayennepepper og fersk persille

                  Processed with VSCO with c1 preset

                   


                  Skjær grønnsakene i biter og ha de i gryten. + hakkete tomatene.

                  Processed with VSCO with c1 preset
                  Bland/visp posesuppen med litt vann og hell det oppi kjelen.

                  Processed with VSCO with c1 preset

                  Dekk deretter grønnsakene med vann.

                  Krydre med pepper, karri, litt cayennepepper (ca. 1/4 teskje, veldig sterkt krydder- vær forsiktig!), fersk persille, buljong og taco saus.

                  Processed with VSCO with c1 preset


                  La det småkoke til grønnsakene er møre. Rør om av og til.
                  Oppbevares i kjøleskap, varm opp kun den porsjonen du skal ha.
                  Spis så mye du kan og vil av suppen HVER DAG.

                  Processed with VSCO with c1 preset
                  Dag 1
                  All slags frukt bortsett fra bananer. Meloner har færre kalorier enn de fleste andre frukter. Spis kun suppe og frukt, -så mye du vil. Drikkevarer: usukret te, tranebærjuice eller vann.

                  Dag 2
                  Alle slags grønnsaker. Spis til du er mett av alle slags friske, rå eller frosne grønnsaker. Prøv å spise grønnbladede grønnsaker (eks. brokkoli, salat, grønnkål, spinat, persille,
                  -uten dressing/ dipp) og hold deg unna tørkede bønner, mais og erter. Spis grønnsakene sammen med suppen. Til kveldsmat denne dagen, belønn deg selv med en stor bakt potet med smør. Ikke spis frukt.


                  Dag 3
                  Spis så mye suppe, frukt og grønnsaker som du vil i dag. Hvis du har fulgt instruksjonene for de tre første dagene og ikke jukset, har du gått ned 2,5 - 3,5 kg!

                  Dag 4
                  Bananer og skummet melk. Spis 3 bananer og drikk mest mulig vann sammen med suppen. Bananer og melk har mange kalorier og karbohydrater. Nettopp denne dagen har kroppen din bruk for kalsium, karbohydrater og proteiner for å redusere trangen til søtsaker.

                  Dag 5
                  300- 400 g oksekjøtt (f. eks. Roastbeaf) eller kokt eller ovnsstekt kylling eller kokt fisk og 1 boks eller 6 friske tomater. Prøv å drikke 6-8 glass vann for å skylle urinsyren ut av kroppen. Spis suppen minst en gang i dag.

                  Dag 6
                  Oksekjøtt og grønnsaker. Spis så mye oksekjøtt og grønnsaker (helst grønnbladede grønnsaker) som du har lyst på. Bruk eventuelt sky. Spis suppen minst en gang i dag.                  Dag 7
                  Brun ris (eks. Ming lettkokt naturris), usøtet fruktjuice og grønnsaker. Spis så mye du ønsker av dette. Spis suppen minst en gang i dag.


                  For å ikke gå opp i vekt etter endt kur, bør du lage suppen og spise denne som basis i
                  1- 3 uker sammen med ?normal? mat. Et sunt kosthold bør hovedsakelig bestå av grønnsaker, frukt, kjøtt, kylling, fisk og vann. Spis Omega 3-6-9 og antioksidanter i tillegg.

                  Hvis du ikke har jukset med dietten, vil du etter 7 dager ha gått ned ca. 5 ? 8,5 kg.
                  Dersom du har gått ned mer enn 8,5 kg, ta en pause på hele 2 dager og start dietten igjen fra dag 1.

                  Denne 7 dagers kostplanen kan brukes så ofte du har lyst. Hvis du følger den korrekt, vil den rense kroppen og gi deg en følelse av velvære. Du vil også merke økt energi og bedre forbrenning. Fortsett med kuren så lenge du merker forskjell.

                  Denne dietten gir hurtig fettforbrenning og hemmeligheten er at du forbrenner mer kalorier enn du inntar.
                  Du må ikke drikke alkoholholdige drikker på noe tidspunkt, på grunn av fjerning av fettdepoter i kroppen din. Du må avslutte dietten minst 24 timer før du inntar alkohol.

                  Du kan drikke svart kaffe under denne dietten.
                  Husk å ikke hoppe over kjøttet på dag 5 og 6, da du har bruk for det høye protein innholdet disse dagene.


                  Husk at du ikke må jukse! Sprekker du en gang, så ødelegger du hele dietten? 

                   

                  Lykke til hvis du tenker å teste ut denne selv :)

                   

                  // INSTAGRAM // FACEBOOK // SNAPCHAT @KARIANNEVILDE //

                  • 21 kommentarer

                  Sunn og enkel middag?

                  • 13.01.2018 kl.21:54


                  • Dette var så latterlig godt, at jeg tenkte jeg skulle dele den med dere. 

                    

                    

                   Du trenger:

                   Laks (Jeg kjøpte en pakke på rema 1000 til kun 25 kr - ferdig på 5 minutter)

                   3 Poteter

                   Brokkoli (valgfritt hvor mye)

                   Ruccola (valgfritt hvor mye)

                   Aromasopp (valgfritt hvor mye)

                   1/2 gul løk

                   Dampet spinat

                   250 g babyspinat

                   2 hvitløksbåter

                   2 ss olivenolje

                   2 ss smør

                   1/4 sitron

                   salt og nykvernet pepper

                    

                   Fremgangsmåte på dampet spinat:

                   Ha den vaskede spinaten rett i en varm kjele mens bladene enda er våte. N.B - rør godt rundt i de, så de ikke svir seg og blir jevnt dampet. 

                   Deretter setter du kjelen til siden når bladene har falt sammen, og bladene har fått en dyp grønnfarge.

                   Press eller rasp hvitløken, varm olivenolje og smør til den dufter godt.

                   Tilsett så spinaten og rør godt ut.

                   Press så sitron, salt og pepper til slutt. 

                    

                    

                    

                   Raskt, enkelt, sunn og godt! Jeg presset også litt sitron på laksen, sammen med salt og pepper for å piffe den litt opp. Mitt lille mattips til dere. Ellers får dere ha en nydelig lørdag videre. Jeg har en million ting å gjøre, så jeg blir nok sittende foran mac'en langt utover natten. Så kaffen går ned på høykant, papirdunken rekker meg til haken, og jeg prøver å få unnagjort alt. Samtidig som jeg har hatt en million ting å fått ferdig i dag, så har jeg funnet opp en ny oppskrift. Jeg bare kastet sammen det jeg hadde i kjøleskapet, og det smakte HIMMELSK. Altså, jeg kan si at det er noe av det beste jeg har smakt på lenge!! Jeg følte jeg måtte skrive det, da jeg nesten ikke klarer å tenke på noe annet. Men nå får jeg runde av så jeg har en liten sjanse til å bli ferdig i natt.

                    

                   Vlog 1 kom ut på torsdag, og nr 2 kommer i morgen! Se vlog 1 HER og Subscribe for å få med deg hver gang det kommer ny vlog. 

                    

                   • 4 kommentarer

                   Healthy snacks

                   • 12.01.2018 kl.10:00


                   • Frisk og god snacks som tar over søtsuget, og eller gir deg en god start på morgenen. Så istedenfor at man ryker på en sukkerbombe, kan man kose seg med dette. Friskt, godt og sunt! 

                    - Nelgler fra flinkeste Martine @nailsbym1 - 97640262 - Ring fra The Dark ved bruk av promokode "karia15" for å få 15% rabatt. De har mange kule og unike ringer man blir hektet på. - 

                    Du trenger (2 pers) :

                    2 dl havregryn

                    2 dl melk

                    2 dl frosne blåbær

                    1 dl kokosmasse gjerne i flak

                    1 dl kesam vanilje mager eller vaniljeyoghurt

                     

                    Slik gjør du:

                    1. Ha havregryn og melk i et glass eller en annen beholder med lokk. Tilsett kokosflak og halvparten av blåbær.

                    2. Ha på lokk, og sett glasset i kjøleskapet til neste morgen.

                    3. Rør rundt i grøten før servering, tilsett vaniljekesam eller yoghurt. Server med ekstra blåbær.

                     

                     

                    // oppskrift hentet fra matprat //

                    • 4 kommentarer

                    Kitchen life hack

                    • 30.11.2017 kl.20:00


                    •  

                      

                      

                     Vil du skjære løk utenom at det ser ut som du akkurat har blitt dumpa, eller vil du slutte å brenne stekespaden din? Jeg gir mine tips til deg.

                      

                     1. For at du aldri skal gi en tåre til løken igjen - løk tiltrekker seg fuktighet, det er derfor øynene svir - men hvis du skyller kniven i vann, og bokstavelig talt stikke ut tungen din, og holde den ute mens du skjærer, vil tungen være det fuktigste punktet. Voila, og du vil aldri mer gråte over en løk igjen. Du kan også tygge på tyggis, og bruke et duftlys - men tungen er det aller beste.

                      

                     2. Det er mange som sliter med å lage pasta, eller vite når den er ferdig. Mitt tips til deg, er å kasta pastaen på veggen. Hvis den henger fast, så er den ferdig. Prøv gjerne 3 kast med samme pasta - noen ganger kan du være en dårlig kaster.

                      

                     3. Hvis du legger et håndkle over kjelen med lokket på etter du er ferdig med å koke risen, vil håndkle absorbere bort det overflødige vannet, og risen vil være klar til bruk. Dermed slipper du å måtte styre med å tømme vannet når du er ferdig.

                     4. Er du lei av å legge fra deg stekespaden, så det blir masse søl rundt deg, eller er du en mester til å brenne de på plata? På alle håndtak til stekepanner og kjeler er det små hull? De er laget for at du skal sette fra deg stekespaden og div over kjelen/stekepannen. Så husk det til neste gang. Dermed vil du ikke lenger ha noe problem med hvor du skal legge den, eller kjøpe ny.

                      

                     5. Er du en person som må ha ice cubes i vinglasset ditt? Men du må drikke opp fort, ellers blir det vann med vin? Frys ned druer, og heller bruk det som ice cubes - det ser mye mer flatterende ut, og du sitter ikke igjen med et vannglass. 

                      

                     Disse små triksene her har reddet min hverdag betraktelig. Håper disse kan hjelpe deg videre på ferden din.

                      

                      

                     Bildene er lånt fra @olivia_angeline_f's instagram - som har yndlingskjøkkenet mitt. Klem

                      
                     • 4 kommentarer

                     A drink for the girls

                     • 02.06.2017 kl.18:34


                     • . Brask & Bramm .


                      Favorittdrinken. Passion. 


                      Forrige uke dro, Mariel, Anniken og jeg ut i Drammen for spise og ta noen drinker. Vi dro selvfølgelig på Brask & Bramm - our favoritt. Vi tenkte det ville være koselig å nyte solen litt, når den endelig har kommet. Vi satt der i 7 timer. Altså. Vi drakk drink etter drink. Spiste. Deretter drakk og smakte på alt de hadde der.  Flere av de andre jentene kom innom, så det var fullt kjør frem til vi måtte gi oss. 

                      For ikke å navne maten. Hallo. Jeg elsker virkelig alt av hva de har. Jeg tror faktisk at jeg har smakt på alt de har der by now? Jeg er der så ofte at jeg snart burde begynne å jobbe der. Lucky for me, skal roomie aka Mariel starte, så da kan jeg starte å besøke henne på jobb! 


                      Jeg lever fortsatt livet mitt med reservemobilen, og skjønner ikke hvordan det er mulig å ha så uflaks med mobiler heller.. Serriøst 3 mobiler siden påske. Heller ikke mac'en eller iPaden heller. Så sosiale medier og meg har ikke vært på topp. Samtidlig som det har vært (litt) deilig å ta en pause fra sosiale medier. Men pausen har blitt litt lenger enn jeg forventet, håpet og ønsket. Men jeg trengte det. 
                       

                      • Ingen kommentarer

                      Middag for 1 trenger ikke være kjedelig.

                      • 03.05.2017 kl.18:57                      • Til alle mine single lesere. Eller deg som vil vite oppskriften på favorittmaten min - etter pad-thai. Pølsegryte. I love you. Alle mine venner jeg har servert denne for har blitt hektet. Jeg vet ikke, men det er bare noe spesielt med den. Mye smak, enkel og ikke minst dødsgod. 

                        

                       Du trenger: 

                       1 pakke med gilde pølser - (Man kan også bruke vegitarpølser)

                       1 løk

                       1 boks med mais

                       Makaroni

                       Krydder:

                       Salt

                       Pepper

                       Aromat

                       Grillkrydder

                       Chillikrydder

                        

                       Slik gjør du det:

                       Kok opp en mengde med makaroni. La den koke til du er ferdig med pølsegryten, eller til du vet det er ferdig. Pleier å bli ferdig sånn ca likt.

                       Deretter steker du løken til den blir myk. Deretter heller du oppi mais og steker det sammen med løken.

                       Kutt opp pølsene i små biter.


                       Deretter legger du pølsene oppi pannen med løken og maisen og lar de steke sammen til pølsene blir litt gylne. NB! Pass på at det ikke over steker.
                       Etter det har stekt en passe stund, heller du oppi 1 DL med matfløte. Da skal du også helle oppi alt av krydder. Jeg tar bare en passe mengde med krydder i pannen. Da såpass med grill, aromat og chillikrydder at du kjenner det, samt at matfløten skal få en gulorange farge. Deretter skal dette småkoke til matfløten har trukket seg litt inn, men la det være litt "saus" igjen. Det er den som er den beste. 


                       Da er det bare å forsyne seg med den deilige maten. Rask og enkel middag, som faller i smak hos de fleste. 

                       • 2 kommentarer

                       Påskekos

                       • 17.04.2017 kl.14:58


                       • //I samarbeid med Z club//

                        . Brask & Bramm .

                        Vi kunne virkelig ikke fått en bedre fredag å starte påsken med. Brask og bramm i Drammen, åpnet dørene opp for den nye uteserveringen deres. Vi jentene elsker et koselig sted vi kan sitte å drikke, spise og skralve, så vi gleder oss til mange fine kvelder her utover sommeren. 

                        Som kanskje flere av dere vet om, så er jeg veldig glad i sort. Sort, matt og clean. Det var en drøm for øynene mine å  se den nye uteserveringen de har satt opp, samt den fine solen som skinte så fint inn. Vi hadde også en utrolig koselig servitør som kom litt senere til bordet vårt. Servitører har veldig mye å si på hvordan oppholdet vårt blir. Men hun var så sprudlende og glad, og ga oss så utrolig mye liv der vi satt. Hun kom å tørket, vasket og passet godt på. Hun ble også offer for å fotografere oss stakkars, men hun smilte like bredt og holdt koken helt frem til slutten.                         . Burgers . beer . fries . wine . 

                        . Espresso martini .


                        Selvfølgelig valgte alle sammen burgere... Eller Frida var så smart at hun valgte tapas brettet - som smakte AMAZAING forresten. Men jeg er en burger jentene. Jeg kommer alltid til å elske det, jeg kommer heller aldri til å gå lei, men vi alle gikk for en av burgerne, siden de hadde så mange fristende burgere at vi ikke klarte å dy oss. De har jo fått en helt ny meny, så at så mange valgte burger var litt kjipt, men vi klarer nesten aldri ikke bestille likt. Når noen har bestemt seg for hva de skal bestille, så er det så lett å slenge seg på samme bølge. Men vi kommer jo uansett tilbake veldig snart for å smake på resten, så vi går ikke akkurat glipp av noe. Jeg merker at jeg blir skikkelig gira på å dra tilbake bare av å sitte å skrive det her og se på bildene. Det er jo en sted der du kan sitte tidlig og spise, for så å drikke og deretter gå inn for å feste på clubben. De har så og si alt. Alt fra matservering til nattklubb på kvelden. Det er både id:18 og id:20. Så Brask & Bramm/ Z er for alle aldre, alle typer og alle personligheter. Både på mat og klubb.                         

                        Jeg starter alltid med en øl. Gjerne hveteøl hvis de har. Deretter blir det vin, etterfulgt av drinker/cocktails. De har fått inn så latterlig mye gode drinker på menyen. At vi jentene ble sittende der i 8 timer for å smake på alle. Når vi satt der, drakk, lo og spiste, var det som om følelsen av sommeren virkelig starter. Der du kan sitte ute i evigheter med kun et teppe og varmelampe, med favoritten i hånden og alle stemmene av mennesker som har det bra. Det er ingenting som mangler, du lever kun der og da. Jeg gleder meg til mange fine dager og kvelder der. 


                        <3

                        Mine favoritter fra den dagen:

                        . Smokehuouse burgeren

                        . Passionfruite drinken

                        . Tapas brettet

                        . Espresso Martini

                        . Drinken som heter Drammensere'n og Gullskau'en

                        . Alle G&T's (De var så gode). 

                        Nå husker jeg ikke navnet på alle de andre - men alle drinkene er verdt å prøve ut. 

                         

                        Sted: Brask & Bramm Drammen - Bragernes Torg 10, 3017 Drammen

                        • 4 kommentarer

                        Verdens sunneste rundstykker

                        • 22.07.2016 kl.20:15


                        • Litt komisk når jeg endelig skulle legge ut oppskriften på disse gode, sunne og fantastiske rundstykkene før jeg skulle på skogstur, ringte telefonen min. Anniken fant ikke passet sitt, så jeg måtte kjøre som en gal for å kjøre henne til flyplassen for å skaffe nødpass. Ha ha, herreminhatt, sier jeg. Vi kom oss endelig til flyplassen, og mens jeg satt der å ventet på at hun skulle få nødpasset sitt, tenkte jeg over at hver gang jeg skulle legge ut denne oppskriften, så har det alltid skjedd noe. Derfor sitter jeg nå å pakker og skriver for å få dette innlegget ferdig en gang for alle. Uansett. Jeg håper virkelig at disse faller like godt i smak hos dere, som det gjorde hos meg. Nå går turen videre for meg på skogstur/kanotur. - Ja, vi gjør nesten ikke noe annet enn å dra på disse kanoturene våres. Disse rundstykkene er selvfølgelig med.
                         Du trenger:

                         4 egg

                         400 gram havregryn

                         1 boks med mager cottage cheese 

                         1 ts bakepulver (hvis ønsket)

                                                   Det du gjør:

                         Sett ovnen på 200 grader.

                         Du blander alt sammen i en bolle, bruk gjerne en stavmikser. 

                         Når du ser at alt sammen er blandet, tar du en skje eller lignende for å forme rundstykkene.

                         Deretter legger du de på stekebrettet med bakepapir under.

                         La de ligge i ovnen i ca. 20 minutter.                          

                         Det er utrolig enkelt og raskt å lage disse deilige rundstykkene. De inneholder ikke mel, så man slipper å få utblåst mage, samtidig som de er utrolig sunne og gode! De holder seg ferske i 4-5 dager, så man trenger ikke bake hver dag for å spise disse rundstykkene.

                         De er veldig fine å ha til frokost, lunch - ta med på jobben lunch - ta med på tur niste, ved siden av middagen hvis man skulle trenge det, eller hva du selv måtte føle for. Ingen usunne rundstykker som skal inn i huset vårt nå hvert fall :)

                         • 5 kommentarer

                         Oppskrift på pannekake-vafler

                         • 10.05.2016 kl.11:00                         •  

                          Her kommer den fantastiske oppskriften på pannekake-vafler, som ble oppfunnet i skogen. Wait? I skogen? Nesten i skogen. For noen dager siden tenkte Simen og jeg at vi skulle ha vafler til kvelds, så vi dro opp til butikken for å kjøpe det vi trengte. Denne gangen ville vi lage vafler med kefir, for å gjøre smaken en smule annerledes. Vi stekte da noen med vaffeljernet, men det ble så mye røre igjen at vi lot det stå i kjøleskapet. Smarte som vi er, bestemte vi oss for å ta med litt mat fra kjøleskapet når vi skulle på tur, inkl vaffelrøren som stod der så pent. 

                           

                          Det du trenger er:

                          ♥ 100 g smør

                          ♥ 4 egg

                          ♥ 1 liter kefir

                          ♥ 2 ts Natron

                          ♥ 500 g hvetemel (ca. 7 DL)

                          ♥ 2 ts + kardemomme 

                           

                          Fremgangsmåte:

                           

                          Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker sammen. Rør i kefir, natron, kardemomme og det smeltede smøret. Ha deretter i hvetemel i flere omganger, og rør til du før en tykk og perfekt vaffelrøre. 

                          La røren stå i ca 30 min eller mer. 

                          Deretter heller du det i pannen istedenfor vaffeljernet, mulig det smaker 100 ganger bedre når man brenner det på bål i skogen, men himmelsk smakte det i hvert fall. Vi hadde kun sukker tilgjengelig, men syltetøy vil passe perfekt på disse pannekake-vaflene. 

                           

                          Håper denne vil falle like godt i smak hos deg, som det den gjorde hos oss.

                          - Karianne Vilde

                          Bildet er lånt fra google

                          • 6 kommentarer

                          Italiensk Pizza

                          • 15.01.2016 kl.23:31


                          • Ikke mye er bedre enn rykende varm Italiensk pizza. Kombinasjonen av gode venninner, vin og pizza på fredagskvelden er perfekt. Som de tre sultene jentene vi er, lagde vi fire pizzaer. Mulig litt opptimistiske der, for vi fikk vel i oss litt over en. 

                           Når Christi og jeg var på butikken og handlet inn alt til kvelden, kommer en dame bort og sier "Dere kan ikke ta på alle druene" i en litt frekk tone. Vi begge ble litt satt ut, før det smalt fra Christi "Vasker ikke du druene dine før du spiser de du eller?" haha, dagens. Så dro vi hjem og fikset maten, før vi dro ned og hentet Mariel på togstasjonen. 

                           Katinka tok også turen innom, så nå skal vi kose oss med vin. Håper alle dere søte har en fin fredagskveld! 

                            

                           - Karianne Vilde

                           • 5 kommentarer

                           Lefserull med spekeskinke og/eller laks

                           • 12.01.2016 kl.17:02


                           • Rask og enkel mat/snacks til gjester er alltid kjekt å ha. Noen ganger står man litt fast å ikke vet hva man skal servere, så man ender bare opp med å kjøpe ost og kjeks eller noe lignende. Men jeg har noe som er utrolig godt, enkelt å lage og kan friste for de fleste. 

                            Alt du trenger er:

                            Snøfrisk

                            Lomper (Tortillas lomper, lomper eller hvordan lomper du vil bruke. Jeg har kjøpt mine på en utlendingsbutikk, der de har store lomper)

                            Ruccola

                            Rødløk (hvis du vil ha det)

                            Sitronsaft (hvis du vil ha det)

                            Spekeskinke/serranoskine (Du velger selv hva du vil ha på)

                            Røkt laks (Du velger selv hva du vil ha på)

                            Dere kan velge om dere vil ha spekeskinke eller laks på. Jeg har tatt halvparten med laks og andre halvdel med serransoskinke. Når man skjærer de opp, så vil du få halvparten av begge delene. (Husk å rull den rikitg, slik at du ikke får begge deler inn i samme rull - hvis du ikke vil ha det da, selvfølgelig)

                            Her påfører du et tykt lag med snøfrisk utover lompen. Jo mer jo bedre.                            Her legger jeg laks på den ene siden av lompen.                            Også legger jeg serranoskinke på andre halvdelen.                            Deretter kan dere strø på ruccola, sitronsaft og hakke opp rødløk over hele.                            Når jeg ruller den sammen og deler den opp i biter, vil jeg få noen med serranoskinke og noen med røkt laks. Du velger selv hva du vil ha på selvfølgelig.                            Da er maten klar til å nytes. Server gjerne med oliven ved siden av, eller bland det sammen med tapas-rettene dine. 

                            Dere kan også bruke hva dere vil i disse. Jeg har prøvd ut masse forskjellig, siden det er så deilig og enkelt å lage. Det er bare fantasien som stopper dere.

                             

                            Lykke til :)

                             

                            - Karianne Vilde

                            • 5 kommentarer

                            Rask & sunn frokost

                            • 01.12.2014 kl.17:00
                            • Jeg er veldig glad i yoghurt med bær, bruker også noen ganger kesam istenfor yoghurt. Siden jeg ikke alltid er så glad i å spise så mye frokost med en gang jeg våkner, så er dette er utrolig bra løsning, også hvis jeg har dårlig tid på morningen slik at jeg ikke rekker å lage en "ordentlig" frokost. Det er også enkelt å ta med seg, friskt og smaker utrolig godt! Man kan gjerne ha oppi havregryn for å få en enda mer mettende følelse. Samtidig som man spiser frukt, så demper også bærene lysten for å spise søtsaker, så hvis du sliter med å holde deg unna søtsaker, så kan/burde du spise dette til frokost eller som et mellommåltid.

                             Hvis du har god tid til å lage middag og vil ha et sunt og friskt måltid, så har jeg skrevet en oppskrift på middelhavspai HER som tar litt tid å lage, pga deigen må ligge en stund også må den stekes i ca 1 time til sammen. Men det er en av de beste måltidene jeg har laget og spist.

                              

                             <3 Hva er din beste livrett?

                             <KV3

                             • Ingen kommentarer

                             Middelhavspai - Vegetar

                             • 23.08.2014 kl.13:04

                             • Ingredienser 
                              180 gram hvetemel 
                              150 gram smør
                              3 ss kaldt vann (kan sløyfes)
                              100 gram fetaost (jeg brukte en hel pakke med fetaost)
                              2 stk Sjalottløk
                              4 hvitløkbåter
                              3 Egg
                              1 gul paprika 
                              3 dl Matfløte
                              3 tomater 
                              Revet ost (ta det du selv føler for)
                              Salt (ta det du føler for selv)
                              Nykvernet pepper (ta det du føler for selv)
                              Frisk timian
                              assortert salat
                              Bland sammen smør og mel til en rund deig. Går den ikke sammen kan noen spiseskjeer vann hjelpe. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter, gjerne 1 time. (Ikke sett den i kjøleskapet, hvertfall ikke lenge for den blir da altfor hard til å kunne rulles ut)
                              Kjevle deigen til en stor runding og dekk både bunn og kanter på en 23 cm paiform.
                              Sett deigen kaldt i 15 minutter.
                              Forvarm ovnen til 220 *c 
                              Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter.
                              Fyll:
                              Skjær ost, paprika, sjalottløk og hvitløk i små biter, tomat skjæres i skiver. Del fetaost i biter.
                              Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggblandingen og legg tomatskivene på toppen.
                              Stek paien midt i ovnen ved 200 *C i 45 minutter.
                              Server paien lin med frisk finhakket timian og en enkel salat.
                              Jeg hadde ikke ikke noe til å rulle ut deigen med, så den ble ikke så veldig fin utsende messig, men det ble definetivt den beste paien jeg noen gang har smakt.

                              Paien skal se ut som dette når man skjerer den opp. Hvis den er rennende eller altfor "våt" må den stå lenger i ovnen.
                              Jeg satt paien i kjøleskapet i noen minutter for at den skulle kjøle seg ned raskere.
                              • Ingen kommentarer
                             • Designet av

                              Camilla Haukjem