hits
InteriørHusmor torsdag

 • 12.07.2018 kl.19:57


  • I dag våknet jeg med en voldsom OCD for å rydde og kaste ting. Jeg pleier vanligvis å gå igjennom tingene mine ofte, men nå tenkte jeg at jeg skulle gå dypere til bunns. Kvitte meg med mest mulig og sortere alt etter farge, størrelse, ja you name it. Nå snakker jeg ikke brutalt så man tror man kommer inn i en butikk eller hva det måtte være. men mer om at vi tar vare på så himla mye ting? Altså? Vi (mennesker generelt) tar vare på alt mellom himmel og jord. Den ene skruen der til da jeg en gang skal fikse den ene tingen som ligger der. Vi utsetter små ting hele tiden. Desto mer skapplass vi har, desto mer samler vi på. Greit nok at det er deilig å ikke ha ting fremme, men hvem har ikke en skuff de putter alt i? En skuff det er enkelt å skyve ting som egentlig ikke skal skuffes, men kan bare ikke ligge oppe akkurat nå?Jo, akkurat. I gangen min har jeg to skap. Et til jakkene mine selvfølgelig, og det andre er til håndklær, sengetøy, hundeting og diverse. Der blir ting jeg ikke har plass til også stappet inn. Eller hattene, bagger, gensere og ting som er ødelagt. For i mitt hode skal jeg fikse det som blir ødelagt med en gang. For det er jo som oftest favorittene dine som blir ødelagt. Men den dagen det skjer har du ikke tid så det for drøye til dagen etter, men dagen etter kan du heller ikke og sånn foregår det helt frem til du må storrydde og tingen får en plass i skapet eller skuffen. Et år senere skal du være flink å rydde, og der ligger de tingene du skulle fikse. Stemmer, men nå har du mer tid og nå, nå skal du få fikset det. Tingene blir liggende og du har ikke håpet lenger, annet en at en magisk dag skal det skje, for du vil jo ikke kaste det. Det var jo tross alt favoritten din..

   Processed with VSCO with a9 preset

   Men i dag. I dag var det veldig mye som gikk i søpla, gjenbruk og til veldedighet. I dag var dagen for storrengjøring, klesvasken og sortering av diverse. Det er på dager som dette jeg setter spørsmålstegnet til hva som er verdt å bruke penger på eller ikke. Vi bruker penger på så MYE ting, så mye rart..? Ta å gå igjennom alle tingene dine grundig, vurder tingen og hvis du ikke har brukt tingen på over 1 år, kommer du neppe på å gjøre det om 1 år heller. Det er når du setter en pris på tingene at du tenker deg om før du kjøper andre rare ting som virker bra der og da, men blir liggende i skuffen din i hvor lang tid? 

   Jeg oppfordrer deg til å gå igjennom alle tingene dine. Gjerne sett deg et mål før du starter, gjerne med hvor mange søppelsekker du skal fylle eller hvor mye plass du trenger. Tenk i en skuff så er det så mye? Alt fra hårspenner, kvitteringer, sminke eller gamle kort. Samle alt som hører sammen på samme sted og få en ordning på alt. 

    

   • 3 kommentarer

   Dream garden

   • 02.05.2018 kl.13:27


   • Reklame | Betalt innlegg - bygghjemme.no

     

     

    Solen stikker bare mer og mer frem. Sommer, grilling, blomster og hagen skal skinne. Jeg har drømmet meg rundt på hjemmesiden til bygghjemme, de har så utrolig mye fint til hagen som jeg bare må ha. Jeg elsker hager, og for enkelte er det litt undervurdert å ha fine møbler til hagen men jeg føler det bare er en fantastisk investering. Bygghjemme har så mange fine møbler jeg gjerne skulle hatt i hagen min. Laget et nydelig hjørne med blomster, stoler, sofa, bord, puter, tepper og en liten varmelampe. 

    Min aller beste favoritt må være brune hagemøbler som denne gyngesofaen - jeg elsker å gynge, jeg vet ikke helt hvorfor heller annet en at det er utrolig befriende å sitte i. Jeg liker også veldig godt disse stolene som er koselig å lage et kaffekos-hjørne med. Du kan gjøre hva man vil ute i hagen. Man kan lage det i hvilken stil man bare vil og gjøre det hjemmekoselig ved å velge riktige møbler. Bygghjemme har alt du trenger for å gjøre hagen klar for sommeren de har fine sofagrupper, stoler og salonggrupper i alle stiler. 

    Det er så koselig å komme på besøk til folk som har stelt hagen, koselige møbler og du føler deg litt hjemme i den gode sofagruppen du kan kjøpe hos bygghjemme og alt ligger til rette for at du kan nye hele dagen og kvelden på samme sted. Jeg har jo snart bursdag, og siden jeg er mai-barn feirer jeg alltid bursdagene mine med hagefester og grilling, så jeg må nok skaffe meg litt mer utemøbler fra bygghjemme selv da det er deilig å fornye hagen og ikke minst sørge for at gjestene har det bra. Selvom jeg skulle ønske det var sommer hele året, er det noe ekstra spesielt å dra frem utemøbler og ordne i hagen så fort snøen har smeltet. Det klør i fingrene og planter blir plantet. Det er fantastisk nydelig. Har du kjøpt hagemøbler fra bygghjemme.no før eller har du planer om det?

    • Ingen kommentarer

    How to DIY

    • 21.03.2018 kl.20:55


    • Hei fine dere. I dag har jeg vært latterlig effektiv. Jeg har også vært i Oslo for enda en behandling for å fjerne tatoveringene mine. Jeg tar bare toget inn, og går i 10 minutter så er jeg der. Ute etter 20 og det er MED skravling. Men jeg fikk kommet meg videre, svart på så mange mailer at fingrene mine sovnet, så da kunne jeg like så godt dra innom Haust på Gulskogen for å hente litt klær før jeg reiser. Bare å glede seg til å se de lekre klærne. Mens jeg gikk igjennom sentret, med vakker musikk på ørene og tittet i butikkene prøvde jeg egentlig å finne noen gode bøker, men ingen av de bøkene jeg så desperat prøvde å finne var der, så derfor endte jeg innom panduro and guess what? De hadde kontaktplast i sort marmor. Jeg kunne ikke annet enn å dy meg med å kjøpe to ruller for å fikse kjøkkenet litt. Jeg vet jeg har mast lenge om å pusse opp kjøkkenet, eller legge rehab-gipsplater for så å male. Men det har bare aldri skjedd, noe som er ganske rart for meg å være også. Hmm, nå har jeg i det minste fått marmor platene mine..

     Processed with VSCO with p5 preset

      

     Før-bilder

     Processed with VSCO with p5 preset

     Ja. Den planta er sliten av livet. Don´t blame.

      

     Dette brukte jeg:

      

     Processed with VSCO with p5 preset

     Du trenger:

     kontaktplast (Type av eget valg)

     Skarp tapetkniv

     Målebånd (hvis du er nøye)

     Hårføner 

     Tapet-skrape og kost

     (Jeg er lat og gjerrig, så jeg fant en duppedings til å måle spagetti med som funket like bra, også en kost til å koste skoene med faktisk. Bruk fantasien din. Det er ikke alt du trenger å måtte kjøpe etter min mening )

     Etter <3

      

     Processed with VSCO with p5 preset

     Processed with VSCO with p5 preset

     Processed with VSCO with p5 preset

     Processed with VSCO with p5 preset

     Processed with VSCO with p5 preset

      

     Hvis du lurer på hva som har skjedd med den ene plata, så klarte jeg å svi noe der her om dagen, så jeg må gjøre innkjøp av noe under som fjerner det snart. Ha ha, for en suse jeg er. Men hva syntes dere? Bildene ble litt mørke da det plutselig ble mørkere før jeg visste ordet av det, men dere får da se litt.

      

     Ha en fin kveld videre.

     • 4 kommentarer

     Slik fjernet jeg Marco polo veggen

     • 09.03.2018 kl.13:37


     •  

      Jeg valgte å male den ene veggen min med marco polo maling. Noe som var veldig kult når jeg valgte det, men sånn som jeg blir med det meste - ble jeg lei. Da det er marco polo maling, er det struktur i den. MEN, som alt kan man fjerne dette også. 

       

      First of all. Jeg kjøpte inn nødvendige ting, som: (Mye av det hadde jeg fra før av)

      Rullesparkel

      Stor og bustete malerulle

      Sparkelspade, både bredsparkel og "normal strs"

      Forlengelsesskaft - Jeg bruker bare den jeg bruker til JIF-moppen min, og heller bare teipet den på. Da jeg syntes ting er dyrt nok fra før av, og heller prøver å kutte ned på det jeg kan.

      Pussepapir (jeg valgte både 80 og 120)

      Pussebrett - Man kan lage egen også hvis ønskelig. Men med brettet kan du også bruke skaftet, noe som gjør jobben 100 ganger enklere.

      Maskeringstape 

      Dekningspapp - om du så finner noe å dekke med eller kjøper noe velger du selv. Bare pass på at du dekker gulvet godt, for det vil søle.

       

      Du starter med å fukte malerullen, så begynner du å påføre sparkel på veggen. Kun en lengde om gangen, for du må bruke sparkelspaden til fordele det utover. Se video HER om hvordan du skal gjøre det, hvis du ikke har gjort det før.

      Sparkel suger til seg maling for harde livet, så om du har maling som bare har blitt stående og du ikke kommer til å bruke, kan du legge på det som "grunning" eller for å sjekke om du ikke har noe hull i sparkelen. 

      Når du er fornøyd med den den helsparklet veggen, venter du 24 timer før du maler med den fargen du vil ha. I mellomtiden malte jeg taket mitt dempet sort. Jeg startet først med kantene og linjene. Deretter er det bare å fyre løs med rullen i rette og hele linjer. Husk at hvis du skal male taket, må du ha MYE maling på rullen, og mal mot vinduet/lyset. 

      Dermed fikk jeg min fine, mørke bule. Jeg tror jeg alltid kommer til å velge et mørkt soverom fra nå av. Jeg har flere venner som har valgt å male soverommene sine mørke, til og med taket etter de har sovet i den deilige bulen. Avslappende, litt hotel-følelse og koselig.

      • 4 kommentarer

      Eneste måten å slappe av på

      • 27.02.2018 kl.13:33


      • (Reklame - betalt innlegg med trademax.no)

        

       Spabad er ikke bare deilig, men en bra investering. Du får også brukt de hele året, og bare nyte hvert eneste sekkund, for i vår stressende hverdag er dette nesten den eneste måten å slappe av på. 

       Varmt vann virker også helbredende da det utvider blodkarene, som øker blodgjennomstrømningen til ømt og skadet vev slik at oksygen og næringsemner kan hjelpe overanstrengte muskler til å leges fortere. Så hvis du sliter med søvn, er dette virkelig noe jeg ville anbefalt å innvistere i. Du får også tid til kjæresten, familien eller venner ved at dere får snakket sammen, uten stress og teknologien. Kun være tilgjengelig i nuet, og helbredet kroppen deres.

        

        

       Trademax har mye fint, men min favoritt fra trademax er denne Galaxy 80 jets som du finner HER

        

       .         .          .

        

       SPABAD MERKURIUS 26 JETS

        

       .            .            . 

        

       Lay Z spa Siena spabad

       - oppblåstbar -

       Denne er perfekt for forhold i startfasen, som ikke har allverden å bruke - must have - Tenk så koselig det er, også at man kan bare hoppe i spabadet uansett når eller hvor. Da er det ikke heller bare pleie for kroppen, men også forholdet. 

        

       Hvilken er din favoritt?

       • Ingen kommentarer

       Stuen er ferdig

       • 25.01.2018 kl.22:05


       • Dere har ingen anelse om hvor deilig det er at gulvet endelig!!! er ferdig. Jeg har snakket om epoxy gulv i 1 år nå. Eller siden jeg flyttet tilbake til Norge, og det er 1 år siden om noen dager. Epoxy malingen er fra harmoni - farge morgendis får du kjøpt på Maxbo, jeg skaffet min på Maxbo stormarked lier som er min absolutt favorittbutikk om dagen. Jeg kjøper ny maling no joke annen hver uke. Dere som har meg på snapchat @kariannevilde vet dette, og jeg snapper ikke hver gang jeg maler engang.

        Jeg har også fått nye planter i leiligheten - som du ser så har den største på planten/treet hatt sine bedre dager, så da var det på tide med flere, for jeg elsker grønt. Jeg har også skaffet meg et sitrontre!! Det er så utrolig koselig å ha på kjøkkenet. No worries naboer. Trenger dere sitron, så har jeg bokstavelig talt et tre her hjemme. Jeg skal prøve å ikke få overtenning på planter og blomster, men hvem vet. Jeg klarer ikke styre meg selv engang..

        Jeg har også endelig skaffet meg det sorte teppe på soverommet jeg har snakket om å skaffe meg i så lang tid, at jeg bare måtte kjøpe det. Det falt veldig i smak hos hundene mine, fordi de elsker tepper, så de har dratt med seg alle sengene, lekene og bamsene sine på teppet. Jeg har ikke sett de så fornøyde siden sist jeg kom inn døren.

         

        - Fresh pressed juice, coffè and home Office  -

        Flere har spurt meg om jeg kan ta bilde av "what's inside my fridge" så jeg tenkte jeg like gjerne kunne gjøre det i samme slengen.

         

         

         

         

        • 22 kommentarer

        Dark bedroom

        • 08.01.2018 kl.18:32


        • Processed with VSCO with p5 preset

         Processed with VSCO with p5 preset

         Jeg er så utrolig fornøyd med at jeg farget hele soverommet mørkt. Sparklet gullveggen, farget veggen og taket i dempet sort. Det er som en liten hule jeg sover i. Mørkt, godt og behagelig. Jeg har valgt å ikke ha klærne på rommet lenger, foruten om det ene stativet til "pynt", da jeg bruker gjesterommet som gjesterom og walk-in-closet.

         Processed with VSCO with p5 preset

         Sengetøy - Egyptisk bomull fra KID // Sengekappe - H&M Home // Grønne puter - IKEA // Gullpute - H&M Home // - IKKE reklame..

         Processed with VSCO with hb2 preset

         For dere som lurer på prosessen for å dekke over en vegg med Marco polo maling, kan jeg lage et innlegg om dette. Også kan jeg vise dere hvordan jeg malte taket. Jeg bestemte meg også for at listene skulle i samme farge som veggene.

         Processed with VSCO with hb2 preset

          

         Hva syntes dere? Hadde dere klart et så mørkt soverom?

          

         • 6 kommentarer

         Ny seng til jul?

         • 14.12.2017 kl.16:06


         • // I samarbeid med chilli.no //

           

           

           

           

          For meg så er seng noe av det viktigste som finnes. Jeg klarer ikke å sove hvis sengen er vond å ligge i - bokstavelig talt. Store gode senger med deilige puter og dyner - finnes det noe bedre? Vi bruker nesten halve livet vårt på å sove, så hvorfor skal man da nøye seg med noe man ikke trives i..?

          Kanskje noen kjær eller nær har ønsket seg en ny seng, eller trenger kanskje du en ny? Hva er vel bedre enn å gi eller få det i julegave? Chilli.no har satt ned prisen på alt, og prisene er til å gråte gledestårer av. Prisene er så utrolig gunstig, sengene er heller ikke bare fine og se på, men veldig behagelige. Du kan jo selv velge om du vil ha hard eller myk seng. Jeg liker mine senger så myke at man drukner, men vi er jo alle forskjellige. 

          De har senger med oppbevaringsplass noe jeg syntes er helt amazing, og skulle nesten ønske alle senger hadde det. Jeg har alltid store problemer med å oppbevare div ting, gjesteputer og dyner, sengetøy og håndklær passer perfekt under sengene. Ja, you name it. Kanskje vinterklær på sommertid. Noe så genialt. Spesielt hvis du har en litt mindre leilighet, og du må være kreativ med plassen.

           

           

          Trykk direkte på bildene for å komme inn på siden

           

                                        

          - Chilli har flere av de fineste sengene jeg har sett - 

           

           

          Senegene får du kjøpt i forskjellige design, farge, størrelse og mykhet. Det er massevis av senger der inne, og det finnes 1 seng til enhver smak.

          Hva syntes dere om sengene? Flere som trenger ny seng, eller vet om noen som trenger?

           

           

           

           
           
           
          • 2 kommentarer

          Badet - før og etter

          • 29.08.2017 kl.22:42


          • Nå skal dere e n d e l i g få før og etter bildene av badet! Gud, som jeg har styret med å få ut disse bildene her, men nå er ventetiden over. Jeg blir nesten sjokkert over hvor stygt badet var før. Grunnen til at det ligger tapet på gulvet, er fordi jeg monterte ned speilet som hang på veggen før jeg tok bildene. Fikk litt overtenning og plutselig bestemte meg for å rive bad og vegger...

           Jeg rev, vasket, pusset, sparklet, malte, murpusset veggen, skrudde og holdt på å pusse opp badet, mens jeg pusset opp stuen samtidig. Mens jeg ventet på at sparkelen skulle tørke på badet, sparklet jeg veggene i stuen - sånn holdt jeg egentlig på i evigheter. Men jeg er veldig glad i å pusse opp, og jeg har faktisk gjort ALT selv. Jeg er en "gjør det selv kind of girl"

            

            

           Prosessen

           Etter

            

            

            

           Hvordan syntes dere forandringen ble?

           • 4 kommentarer

           Klart du kan - før og etter.

           • 14.03.2017 kl.18:41

           • Siden det var så fint vær i dag, bestemte jeg meg for å sprayemale marmor bordene mine. Jeg er egentlig ikke fan av sølv - sølv gjenstander eller lignende. Så at jeg kjøpte marmorbordet i sølv, ga ikke så mye mening.. MEN - det finnes alltid en løsning på alt. Vinduskarmene var også i en "gussjebrun" hvis det finnes en farge som heter det - men jeg bestemte meg for å male de sorte også.            Før jeg malte vinduskarmene sorte og sprayet bena. 


            Hvordan stuen ble med sorte vinduskarmer, og sorte ben på marmor bordene. 
             

            Jeg ble veldig fornøyd med de sorte bena, bare litt endring på farger gjør så utrolig stor ending. OG, JA - nå mangler jeg å legge på nye gipsplater etterfulgt av å finne den perfekte malingen. For dere som lurer, kjøpte jeg spraymalingen på Clas Ohlson - Farge: Sort Matt - pris 69,00 - Dette er ikke spons for dere som måtte tro det. Kun ærlig tips. Det er enkelt å gjøre "store" endringer, med små justeringer.  Skal snart få redigert videoen der vi river ned skapet om ikke så lenge. 

            • 8 kommentarer

            Endelig ny sofa

            • 01.03.2017 kl.21:29            •  

             Åhhh. Endelig ny sofa, Planen var egentlig en lysegrå farge, og en helt annen sofa. Men da jeg stod i kassen snudde jeg meg og fikk øye på denne, og bestemte meg for denne istedenfor. Selvfølgelig hadde de ikke den i lysegrå på lager, og siden jeg ikke klarer å vente - så ble det denne fargen. Nå mangler det bare at jeg kjøper nye gipsvegger, finner den perfekte malingen, nytt gulv, nye pyntegjenstander, lamper og ja, alt egentlig.. Det blir deilig når alt kommer i orden. Hundene ble hvert fall veldig fornøyd med en brukbar stue - eller de ble fornøyd med ny sofa. Jeg? Jeg må ha noe å gjøre til enhver tid etter jeg leverte den inn, altså gode jesus. Jeg har jo ikke alram? Jeg lo godt da jeg så gårsdagens episode av bloggerne. Tror du ikke jeg var mobilløs på den tiden også? Der jeg står med min iPhone 900005621 og prøver å filme Kaja's ankomst. Well.. Jeg er så tom for ord om dagen.. La oss heller krysse fingrene for at jeg får meg ny mobil snart #karineedsanewphone. P.S ja, bordet er for stor for sofaen #rip

             • Ingen kommentarer

             A touch of something new

             • 01.10.2015 kl.15:37
             • Ting kan ofte bli kjedelig i lengden, men man trenger ikke gjøre så drastiske endringer enn å kun pynte litt på de. Det gir et nytt og behagelig syn når man skal se på f.eks macen sin, også ser stuen eller rommet ditt finere ut når den har fått litt dekorasjon. Jeg ble helt frelst i denne fargen her, men de har også en i sort hvis man ville hatt det. Du får kjøpt de HER - hvis du også vil pimpe opp dine apple produkter. Du kan finne til alle størrelser til mac'en, iPhone og iPad.               Det fine med dette nå er at jeg har beskyttelse på iPhonen min, for alle vet hvor flink jeg er til å ødelegge den.. Den er også så behagelig og fin at jeg vil ha den på iPhonen min, da jeg egentlig ikke er så glad i sånne store klosser til å ha rundt. Den er så perfekt passform slik at man ikke merker at man har noe rundt. 

               
              //Reklame//

              Hvis du også vil ha dette får du kjøpt det hos Marblessed HER

               

              Hva syntes du om disse? Har du de fra før av?

               

              - Karianne Vilde

              • Én kommentar

              Inspirasjon

              • 19.07.2015 kl.23:49


              • Good kveld til deg! Jeg har jo lovet dere å legge ut bilder av rommet mitt, etter jeg hadde revet det ene skapet. Nå har de endelig kommet! Som dere kan se, så trenger jeg å male over der skapet stod før. Men jeg venter med det før jeg er sikker på om det er den fargen som jeg har nå, er den jeg skal bruke på den ene veggen. Jeg kom akkurat hjem fra hyttetur i sted, så jeg hoppet egentlig bare asap i dusjen før jeg måtte begynne å rydde og ordne rommet for dere. Jeg elsker jo å omøbelere og finne nye måter å sette sammen ting på. Så jeg har faktisk brukt en gammel AAS kasse, og en Gucci og LV eske oppå som jeg bruker som et nattbord.

               Som dere også ser på bildene fra walk in closete, så har jeg fortsatt masse klær igjen som jeg ikke tok med på bloppisen vi hadde. Det er også utrolig mange som sendte mail etter div ting. Og flere spurte om vi skulle ha det flere ganger, siden de ikke rakk det den dagen. Men fortvil ikke! Vi skal ha det èn gang til. Datoen blir mest sannsynlig 22. august, men det skal dere få mer informansjon om senere.                Nattinatt <3

               • 4 kommentarer

               That's not very chanel of you

               • 14.11.2014 kl.19:30
               •  

                <3 We all need a little chanel in our lives! 

                Disse måndene her før nyttover er det så utrolig mye som skjer, flere bursdager hver eneste helg, jeg skal faktisk i en hver eneste helg nå fremover mot nyttårsaften, så er det forskjellige julebord, juleaften så man må kjøpe så mange julegaver, så nyttårsaften! Mariel og jeg har planlagt en liten sverigetur før nyttår og jul så vi får kjøpt inn litt div av gaver osv. Jeg skal forresten snart ha en liten giveaway konkurranse her på bloggen, så da er det bare å følge meg for å se hva det er.

                Er det forresten flere som skal til Hemsedal på nyttåsaften? Hvis du skal så ses vi nok på afterski.

                Hva er dine ønsker til jul og hvem skal du kjøpe julegaver til i år?
                • 4 kommentarer

                My room

                • 22.06.2014 kl.14:35


                • Jeg har fått en del spørsmål om jeg kan legge ut bilder av rommet mitt, så her er det noen bilder.

                  

                 Rommet <3

                  

                 Badet <3                  

                 Walk in closet <3

                  

                  

                 iPaden, MacBooken og iPhonen min er fortsatt til salgs HER 

                 Skal også snart ha "loppis" for jeg har så utrolig mye klær jeg aldri bruker, så jeg må bli kvitt endel klær før jeg får kjøpt meg enda mer.

                  

                  

                 • 9 kommentarer

                 My room

                 • 03.12.2013 kl.11:44
                 •  

                   

                  Nå har jeg endelig fått rotet meg til å ta litt bilder av rommet mitt. Jeg har fått en del forespørsler etter det, så jeg har fått knipset noen raske bilder til deg!

                  Skal få fikset bedre bilder etter hvert men nå har du en smakebit om hvordan jeg lever.. 

                  Jeg har faktisk støv på hjernen og jeg elsker å rydde (utrolig nok), så han som gifter seg med meg kan vel ikke klage heh.

                   

                  Hvordan har du rommet ditt? Liker du å rydde eller er du en surrehue som aldri rører vaskebøtten?

                   

                  - Karianne Vilde

                   

                  Btw! Husk å stemme på meg her; http://www.brunogblidmodell.no/kandidat/karianne-vilde/ 

                  Du har 1 stemme per enhet, så du kan stemme hver dag i 1 månd <3

                  • 2 kommentarer
                 • Designet av

                  Camilla Haukjem