hits
HUSETJeg har malt rommet igjen

 • 23.11.2017 kl.15:35


  • Jeg elsker forandringer, så mye at jeg konstant må endre, ommøblere og male, sånn typ hele tiden. Hvis jeg først har bestemt meg for noe, så må jeg gjøre det. Jeg hadde vært en tur innom Maxbo, og sett de nye fargene de har fått inn. Tok meg 1 time hjemme, før jeg hadde bestemt meg. Jeg skal male rommet green marble. En venninne sa at jeg kanskje burde vente en ukes tid, for å kjenne litt på det. Men jeg hadde allerede bestemt meg. Malingen ble kjøpt, og veggene ble malt. Jeg følte jeg hadde hatt warm blush og gull, litt for lenge nå. Gull-veggen er det litt vanskeligere med, for den må jeg sparkle og pusse før jeg kan male på den. Men jeg tror jeg kommer til å gjøre det nå den nærmeste fremtiden, for hvor behagelig er det ikke med mørke rom. Jeg trives mye bedre allerede, og vil bare kline til med den siste veggen også.

   Jeg malte like så godt gangen min helt sort, to av dørene hvite og speilet glans sort. I dag skal jeg ta oppgjøret med listene og vinduene, og få de helt hvite. Muligens går jeg løs på gjesterommet/klesrommet for å få hele rommet sort, da jeg allerede har dratt frem redskapene.

    

   Før-bildene

   Aaaalt for mange farger for øynene mine..

    

   Etter-bildene

    

   Rommet har blitt veldig lunt og koselig. Nå venter jeg bare på å få den vintage kommoden min. Derfor noen av tingene ligger på bakken, men den skal nok komme veldig snart. Den tror jeg at jeg ender opp med å male sort - men det kommer nok ikke som et sjokk for folk lenger.

    

   • 6 kommentarer

   Stuen er ferdig - Før og etter bilder

   • 25.04.2017 kl.12:00


   • Det er SÅ deilig at plasten fra sofaen er fjernet, gulvet er vasket og oppussingsklærne er kastet. Nå har jeg spraklet, pusset, sparklet pusset, sparklet og pusset så mye at jeg til slutt så hvitt. Fargen kom på veggen og sofaen kunne endelig settes på plass igjen. Det er noe med å se en endring, føle at det er et hjem, og du kan begynne å ha gjester igjen. Selvfølgelig er jeg ikke helt ferdig. Men jeg er ferdig for denne gangen, sånn at jeg kan pakke ned verktøyet for en stund. 

    FØR BILDENE


     


    ETTER BILDENE     

    Ikke bry dere om persiennene eller malingsflekkene. (haha). Jeg HATER, og da mener jeg HATER persienner. Det er så utrolig stygt, men de hang her fra før av - samtidig som jeg har så store vinduer i stuen, og man kan se rett inn fra veien - så jeg må ha noe til jeg finner noe jeg faktisk vil ha. Jeg syntes det er finere uten noe, men noe finner jeg ut av etter hvert. Gulvet tror jeg blir fikset til sommeren. 

    Farger som jeg har brukt er matt - dempet sort og matt - hvit lin. De sorte vinduskarmene er sort blank. Meningen med det er at den sorte delen skal være kose hjørnet med TV, og det med hvitt lin og mac'en, skal være "bloggerhjørnet" aka jobb. 

    Deiligste med alt, er at jeg har gjort alt sammen selv. Mens jeg sparklet veggene i stuen, sparklet jeg badet og omvendt. NÅ kan jeg slappe av, og ta en pause. Jeg skal ikke starte med noe annet før jeg er 110% klar for å gi alt. Ellers blir du bare sittende med oppussing opp til ørene, og da blir du aldri ferdig. Alt er kjøpt på MAXBO lier selvfølgelig. Som kanskje flere av dere har fått med dere, spekulert over og diskutert - så ja - jeg har startet å jobbe der, men det kan jeg fortelle mer om senere. 

    • Én kommentar

    Den har kommet!

    • 30.03.2016 kl.20:20

    •  

     Gud så deilig det er. Endelig! Nå er spisestuen og stuen endelig ferdig. Eller nå passer ikke palle-bordet jeg lagde inn i det hele tatt, men det får bare være til vi finner det perfekte bordet. Selvfølgelig er bildene fra den "styggeste siden", for det er fra den siden ingen ser, men det får bare være for denne gangen. Jeg er så utrolig sliten etter den lange dagen vi har hatt igjen. Vi hadde skikkelig opprydding i heimen i dag, da vi skulle ta en etterlengtet tur på søppeldynga. Vi ryddet oss ihjel og jeg rev ned bokhyllen som jeg har satt opp typ 20 ganger, men nå hadde vi bestemt oss for å kaste bøkene. Deretter kom bilen med sofaen fra Home and cottage, så vi kastet oss i det med å sette opp sofaen, før jeg måtte ut å rake plenen! Herreminhatt. Tror ikke noen har raket den plenen på 5 år elrns, for fy*aen, det var så mye. Jeg hadde fylt opp 6 søppelposer før jeg måtte gjøre ferdig de andre tingene. Da var jeg langt ifra halvveis, så hvis det er noen som melder seg til å gjøre litt dugnad i hagen er det bare å rope ut. Ha ha.

     Vi styret rundt med det TV-bordet også, vi vasket den, og hvor grusomt tung den er, det skulle dere bare visst.. Men nå er alt på plass, og gotteposen skal bli plantet godt i sofaen for å bare kose oss her resten av kvelden. 

      

     Håper dere har hatt en fin dag, vi blogges!

      

     - Karianne Vilde

      

     - Følg meg gjerne på facebook og bloglovin for daglig oppdatering -

     • 10 kommentarer

     Det er endelig ferdig!

     • 23.03.2016 kl.10:45
     • - Såpedispenseren får du kjøpt HER       

      Nå er vi eeeendelig ferdig med bøttekottet som ble til gjestetoalett! Selvfølgelig er det noen småting som å liste det lille rommet der, male noen av kantene som er litt skeive og speil på veggen. Men det går fort. Nå har vi hvertfall fått det sånn vi ville, og kan starte på enten kjøkkenet, kjelleren, soverommet, trappen eller bygge ut gangen. Har jeg forresten sagt at vi har lagt nytt gulv i gangen? Noen ganger går ting litt for fort, så jeg vet snart ikke hva vi har gjort eller ikke gjort, men  det blir hvertfall store forandringer da.

      Såpedispenseren fra KitchenTime, falt perfekt inn på det lille badet her. Selvfølgelig så ble ikke bildene så way to good, for fy *aen, hvor vanskelig kan det være å ta bilder av bad.. Husker jeg slet med det oppe også når jeg skulle vise dere hva vi hadde malt. Nei, når alt er ferdig skal jeg be en fotograf komme hit å ta litt bilder av huset, for damn, det er ikke en grei jobb selv..

       

      - Karianne Vilde

      - Følg facebook pagen min for flere oppdateringer - 

      • 3 kommentarer

      Hva tror du?

      • 10.02.2016 kl.17:03


      • Processed with VSCOcam with f2 preset

       Hvite strender, saltvann og bølger som slår inn mot land. Ja, det er deilig å drømme om det når snøen smelter og du kjenner våren kommer. I dag hadde jeg fri, så Simen og jeg skulle pusse opp litt hjemme. Badet i gangen er snart ferdig. Endelig. Nå maler vi den ene veggen (sort), mens vi bare mangler å legge gulvet, lister og at vi får en rørlegger til å komme innom for å fikse vasken. Ellers skal alt være 110% ferdig. 

       Simen fikset også en benk til meg på vaskerommet mitt i sted. Det ble bare noe han snekret sammen der og da, siden vi ikke har pusset opp nede enda. Men det er alltid deilig når ting begynner å falle på plass her hjemme. 

       Jeg husker at jeg skrev og sa til dere, "soverommet er det første vi skal starte med. Sengen skal stå i stuen til vi har blitt ferdig der". Ja, altså.. Vi startet å ha sengen der spisestuen er nå. Men mens vi hadde sengen i stuen begynte vi å male stuen og spisestuen. Derfor flyttet vi sengen opp til den andre stuen i 2 etasje. Plutselig begynte vi å rive soverom nr 3 (Som har blitt studio nå). Vi gjorde oss ferdig med stuen og spisestuen, før vi gikk inn for fullt på soverommet som skulle bli til studio, rev gulv, vegger, skap osv osv. Vi gikk litt i fellen vi lovte vi aldri skulle gjøre, og det var å starte på flere rom når vi allerede hadde startet på et. Men det gikk fint, vi pusset ned taket, døra og listene på badet for å få det hvitt også gjorde vi oss helt ferdige med stuidio til Simen. 


       Processed with VSCOcam with f2 preset

       Planen var alltid når vi var ferdig med det, da skulle vi endelig starte på soverommet eller kjøpe oss en sofa. Haha. Men nei, nå ser det ut som planen blir kjøkken etter vi er ferdig med det lille badet. Det er noe dere skal få lov til å bli med på. Men vi får bare se. Vi starter å pusse opp det rommet som først blir utsatt av rivekicket vårt. Jeg aner faktisk ikke hvilket rom vi skal starte på next.

        

       Processed with VSCOcam with f2 preset

       Hvilket rom tror du vi starter på først? (Soverommet, kjelleren, Badet, kjøkkenet, loftet (skal lage loftstue), utvide gangen eller den gangen vi har nå?

        

       - Karianne Vilde 

       • Ingen kommentarer

       Pallebord på 1 - 2 - 3

       • 28.01.2016 kl.20:11


       •  

        Vi ville teste ut det å lage våre egene møbler før vi kjøpte noe. Derfor tenkte vi at vi også måtte teste ut pallebord med beis. Vi fikk flere paller etter vi bestilte bord, stoler og spisesofa, så da satt Mariel og jeg i gang med å beise to av pallene kl 3 på natten. Beis og malingskoster hadde vi liggende nede, så vi bare heiv oss på for å se hvordan det ble. 

        Dagen etter satte simen bodet sammen, også kuttet han av noen mindre bordben fra det bordet han allerede hadde kuttet opp på nyttårsaften. Da slapp vi at pallene hadde direkte kontakt med gulvet, samt det blir et mer bord-følelse rundt det. Vi ville heller ikke pusse på bordet, fordi vi ville ha en litt røff stil på det.

                  

        Mens jeg sitter her å skriver kom jeg på at de andre pallene vi har, kan vi prøve å lage en terassesofa ut av. Hvis vi ender opp med det så skal jeg sørge for å ta noen bilder av den også :) Nå skal kvelden gå videre til litt husarbeid. Simen har jo revet enda et rom i går, noe som utgjør mye rot i heimen.

         

        Ha en fin kveld videre.

         

        - Karianne Vilde

        • 4 kommentarer

        Før og etter bilder

        • 09.01.2016 kl.21:44


        • Nå skal jeg endelig vise dere noen av før og etter bildene av huset. Det er ikke så utrolig bra kvalitet på bildene, hvertfall ikke siden vi har brukt visningsbildene som før-bilder. Men nå får dere hvertfall sett hvordan vi har det her hjemme, og jeg gleder meg masse til å vise dere enda mer når vi starter på soverommet. Selvfølgelig gikk ikke alt etter planen om å ta soverommet først, men alt gikk så fort. Det vi har gjort nå har vi gjort på 3 dager, så vi får bare krysse fingrene for at soverommet tar like kort tid etter oppussing-pausen vi har nå.

         Vi bestemte oss for å gå for mørke vegger og style, mye fordi vi er så drittlei hvite vegger som finnes hos 80% av alle befolkningene. Det er så standar, tørt, kjedelig og stilløst (i våres øyne så klart). Vi føler ikke at det er stilen til noen, det er bare tatt ut av katalogen hos IKEA elrns, så vi gunnet på med mørke vegger i stuen og studiorommet til Simen. Badet ble jo veeeldig mye bedre og større når vi malte det hvitt, men når vi skal pusse det opp er jeg ganske sikker på at vi skal gå for et mørkt bad ;)

         Spisebordet vi bestilte fra NovaSolo kom på døra i overigår, noe som også passet oss utmerket. (Stolene har vi bare lånt så vi har noe imens.)

         Pallebordet beiset vi og skrudde sammen i går, så det er hva vi brukte fredagskvelden vår til. Vi fikk også to konsollbord fra Ma Vie i Drammen, som vi har fått veldig god bruk for. Sofaen og stolen i stuen er ogsååå lånt til vi har funnet noe som passer inn (Vet jeg har sagt det 100 ganger, men er til dere som ikke har fått det med dere enda)

         Jeg håper dere liker hvordan vi har fått det til nå hvertfall, så skal jeg selvfølgelig legge ut flere bilder når ting har kommet enda mer på plass.

          

         ETTER.         Nå har jo vi tatt dette bilde når det er mørkt ute, samt at vi ikke har fått kjøpt spisesofa og stoler enda. Men nå kan dere hvertfall se hvor mye vi har forandret på spisestuen.

          

         FØR         FØR         ETTER         FØR         ETTER

         FØR         ETTER (NB! Ikke pusset opp enda)          

         FØR          

         ETTER - Det var dette rommet som ble studio til Simen. Studiobenken hans er ikke klar enda, for han driver å lager den nede i kjelleren as we speak right now. Det kommer hvertfall til å bli så bra når den kommer på plass.          FØR         ETTER. Badet var jo ikke akkuratt det beste stedet å ta bilder av.. Men vi har hvertfall pusset taket, karmene og døren før vi malte det hvitt. For vi syntes det var best at vi endret litt på det mens vi enda har badet, da vi ikke vet 100 % når vi skal rive og pusse opp badet.          Noen lamper vi hang opp i trappen, slik at den skulle se litt bedre ut før vi skal pusse og fikse trappeoppgangen. Før var det bare mørkt der. (Fant ingen før-bilder)

          

                   For dere som lurer på om det er dyrt å pusse opp? Herregud, ja! Det er så dyrt for alt. Vi har prøvd å være smarte, lage våre egene ting, møbler og div, men man kjenner det rusker i lommeboken når man drar kortet 100 ganger om dagen for å kjøpe nødvendige ting.. Så vårt tips til dere som planlegger å pusse opp; planlegg nøye før dere starter. Start med ett rom om gangen, spar penger før dere starter, kjøp inn alt dere trenger FØR dere starter (kan hende man må kjøpe inn ekstra ting underveis, men prøv å kjøp inn alt dere vet dere trenger), start tidlig på morningen til sent på kvelden for å gjøre dere HELT ferdige. Ellers vil man gå rundt i oppussing, ting vil stå halvferdig og man vil gå lei. 

         Hvis dere følger de små tingene der vil alt gå utrolig bra! Til nå har vi gjort alt selv, med litt hjelp fra venner og familie. Så det er bare å hive seg i det for dere som også har lyst til å pusse opp, men husk! Kun ett rom om gangen :)

         Ha en fin dag videre.

          

         - Karianne Vilde

         • 13 kommentarer

         Mørkere vegger

         • 27.12.2015 kl.20:05


         • Håper alle har hatt noen fine dager i julen, og at dere gleder dere til nyttårs. Mine planer er egentlig bare å pusse opp huset, og komme til orden her. Vi bestemte oss i dag tidlig at vi skulle starte å male stuen. Så nå blir den lyse stuen, mørk. Vi har alltid snakket om at vi vil ha mørke vegger i stuen, med enten en mørk sofa, eller den lyse sofaen vi så på home & cottage. Jeg gleder meg hverfall til vi får malt det siste strøket, og til vi får kjøpt de møblene vi vil ha. Men nå gjennstår det bare å få malt resten av stuen og spisestuen, før vi må kjøpe en malingsrulle, før vi starter på strøk nr. 2. Hva tenker dere om denne fargen så langt? Alt blir jo selvfølgelig mye bedre når vi bruker rullen, på det andre strøket tho. 


          Tenkte jeg bare skulle stikke innom bloggen for å fortelle dere hva vi har gjort i dag, så skal jeg holde dere mer oppdatert på hva annet vi finner på i dette huset videre. 

           

          Ha en fin kveld videre <3

           

          - Karianne Vilde

          • 2 kommentarer

          Det nye huset er hjemsøkt

          • 17.12.2015 kl.17:26


          • For det første, så beklager jeg for at jeg ikke har rukket å skrive noe til dere her. Det har gått i elvehundre fra den dagen vi fikk flyttebilen. Vi har hatt besøk hos allerede før vi hadde flyttet inn i huset. Når Mariel dro på morningen i dag, så hadde vi våre første 5 minutters tid helt alene i huset, før vi skulle ned å kjøpe vaskemaskin. Allerede nede på butikken, stod kompissen til Simen, for han skulle hjelpe til å rive noe i andre etasjen. Så ja, vi har kun hatt 5 minutter alene i dette huset, og de 5 minuttene ble brukt på å skarpe is fra bilen. Missforstå meg rett. Vi elsker besøk så mye, at jeg ikke rekker å blogge. Det er jo selvfølgelig dumt for dere som venter på å høre hvordan det går her, og hvordan ting har blitt, men jeg skal fortelle dere masse etterhvert. Vi må bare komme litt inn i rytmen med det å ha et stort hus, med to etasjer, loft og kjeller til å plassere ting på. 

            

           Men tilbake til overskriften, det nye huset er hjemsøkt.

           Vi kom jo med den instilingen at vi skulle pusse opp litt etter litt, mens vi bodde her. Så første dagen startet allerede Simen og broren hans, med å rive det ene barnerommet som skal bli studio hans. De river og styrer på oppe, mens vi jentene bretter klær og lager middag nede. 

           Etter en stund kommer gutta ned med dette bildet og ringen. De hadde funnet det under et gammelt skap, som har blitt satt opp for mange år siden. Mulignes fra da det ble bygget her. Uansett, så stod vi å studerte dette bildet inn og ut. Hvorfor ligger det et bilde og en ring her? Kan de ha lagt det der for at noen en dag skulle finne det når veggen ble revet? Eller i følge Mariel, var dette et tegn. Huset er hjemsøkt. 

           Så her står det på lys i alle vinduer, begge stuene og kjøkkenet nede har jeg gjort veldig hjemmekoselig. I kjelleren har jeg begynt å pynte litt for å få den skumle trappen til å bli mer koselig, slik at jeg kan gå ned der utenom å være redd. Men loftet, badet, walk in closetet, studio og soverommet (vi ikke har satt sengen opp til enda) er det fortsatt skummelt å være alene. Det fleste pappeskene, søplesekkene og rotet står egentlig oppe nå, siden vi ikke bruker overetasjen enda, så det kan jo ha mye å si. Men jeg lurer jo veldig på hvem det lille barnet på bildet er..? Hvorfor lå det en ring over bildet? Kan vi ifølge Mariel's teori være hjemsøkt, eller har de lagt det der for mange år siden så noen en dag skulle finne det? 

           For dere som tenker, det kan bare være tilfeldig, noen kunne ha mistet det bak en sprekk eller noe. Så har skapet og veggen gått i ett. Det var sånne skap de hadde før i tiden, også ble de funnet når man rev opp skapet med brekkjern. Vanskelig å forklare her, siden jeg ikke tok bilde av hvordan skapet så ut. Men det var hvertfall umulig.           Her har dere også noen bilder fra det nye huset. Det skal selvfølgelig bli deilig å få kjøpt inn møbler vi selv har valgt ut, og få startet å pusse opp for fullt.             

           - Karianne Vilde

           • Ingen kommentarer

           Dette skal bli drømmehuset

           • 19.11.2015 kl.12:09


           • Nå er det ikke lenge til vi flytter inn i huset. Jeg pakker ned ting for harde livet her hjemme nå før vi skal flytte inn,da det kun er 3 uker igjen til vi flytter hit. Jeg har allerede begynt å kjøpe inn ting til huset. Ja, jeg vet jeg har et lite shopping problem. Men det har faktisk vært relevante ting, ink pappesker, plastbokser og søppelsekker osv. Det er faktisk litt sykt hvor mye rart man finner ut at man har når man først skal flytte, jeeses. Skulle starte med å pakke ting jeg egentlig ikke bruker, samt ting jeg ikke kommer til å bruke de siste 3 ukene, og jeg er allerede oppi 500 esker med ting. Det var ting jeg tenkt bare skulle ta en eske eller 2. Glad vi har 4 etasjer som vi kan oppbevare ting på.

            Men nå er jeg faktisk på villspor igjen.. Skulle egentlig bare titte innom bloggen for å vise dere bilder av huset, da jeg sovnet med en gang jeg kom hjem i går. 

            Uansett, så skal dette huset bli pusset opp fra topp til tå. Bloggen kommer til å omhandle veldig mye av oppussing og interiør når vi flytter adressen dit. Så for dere som liker å følge med på det, kan dere bare henge på bloggen, for her skal det bli mye av før og etter bilder! 


             

            Hva tror dere om huset når vi starer å pusse det opp? Hverken badet, soverommet, stuen, kjøkkenet eller gangen skal være der den står i dag. Håper alt blir som vi har planlagt!

             

            Ha en fin dag videre.

             

            - Karianne Vilde

            • 6 kommentarer
           • Designet av

            Camilla Haukjem