hits




Oppskrift på verdens beste pad thai

  • 29.05.2018 kl.10:39



    •  

      Dette er favorittmaten min, av alt. Jeg bestiller det nesten hver eneste gang jeg er på en thai resturante. Første gangen jeg smakte på det i Thailand, var jeg hekta!

      Hvis du velger merkevare produkter så vil det bli litt dyrere. Men hvis du går på ''utlendingsbutikker"/thai-butikker vil det være 100 ganger billigere. Jeg kjøper en stor pakke med scampi fra Saigon import i Drammen som ligger i fryseren og jeg tar frem scampi da jeg trenger det.

       

       

       

       

      Det du trenger er:

      Scampi (noen bruker kylling) -

      Rice nuudles

      Wok pose - det finnes mange forskjellige, så jeg tar bare den jeg føler for. Ville anbefalt en som heter Thai-wok (Hell oppi etter hva du føler for, eller etter hvor mye nudler du har valgt)

      Pad Thai saus - finnes en enkel pakke fra santa maria (Finnes også i glassflaske)

      Peanøtter

      Bønnespirer

      Lime (jeg hadde ikke lime, så jeg brukte sitron)

      Til å marinere scampi:

      Oliven olje

      Chilli

      Hvitløk

      Først tar du å tiner scampien et par timer i forveien. (Har du glemt det, kan du legge de i kaldt vann så de tiner fortere).

      Når den er ferdig tint kan du marinere scampien i olivenolje, hakke opp chilli og hvitløk. Rør dette godt sammen og la det trekke en stund.

       

      Kok opp vannet til nudlene og la nudlene koke.

       

      Stek woken til den begynner å bli litt stekt, før du heller oppi scampien i pannen (husk å ta med marinaden også) Rør dette sammen i pannen. NB! Scampien skal ikke bli overstekt, ellers blir den tørr.

      Gjør plass i pannen til å steke to egg. Når de har blitt stekt godt nok kan du hakke de opp og røre de rundt i woken.

      Sjekk at nudlene er ferdig kokt (de skal være myke) - putt så disse i woken og rør om.

      Nå kan du helle pad thai sausen i woken, og rør det godt rundt.

      Topp så med hakkede peanøtter, lime og bønnespirer.

      Da er det bare å nye et godt, raskt og enkelt måltid. Den er også fin å sette i kjøleskapet hvis du ikke spiser opp alt for å varme den opp igjen til å ha med i lunchen eller nytes dagen etterpå.

      • 4 kommentarer

      4 kommentarer

      Alexander

      29.05.2018 kl.11:56

      Det så veldig godt ut, fikk lyst til å lage det selv :D

      kariannevilde

      29.05.2018 kl.13:32

      Alexander: Anbefaler det veldig :)

      Linnea

      15.06.2018 kl.00:27

      Det ser så deilig ut! Nam, nam! Jeg skal lage det sjølv neste uke!

      kariannevilde

      15.06.2018 kl.17:12

      Linnea: Utrolig godt!! Anbefaler :)

      Skriv en ny kommentar



    • Designet av

      Camilla Haukjem