hits
Derfor bør du bruke solkrem når du flyr

 • 03.03.2018 kl.21:16  • Selv om UVB-strålene, som gjør at vi blir solbrent, er blokkert, betyr det ikke att UVA-strålene gjør det samme. Derfor, om du er som meg - gjør hva som helst for å sitte ved vinduet, burde du bruke solkrem da det er den plassen som er mest eksponert for stråling utenfra. Solkremen vil hjelpe til med å beskytte huden både mot aldring på grunn av ultrafiolette stråler. rynker og potensielt også hudkreft.

   Det vil være signifikant høyere når man flyr over tykke skylag eller snødekte områder. Da kan hele 85% av UV-strålingen reflekteres. Dermed ekstra viktig med solkrem da flyvinduene ikke klarer å blokkere all UVA-strålingen.
    

   Det er egentlig ganske sykt å tenkte på alle de små tingene vi ikke tenker på  som kan gjøre så store skader. Dere vet at hals, bryst og hender er de stedene man kan se alderen best på et menneske. Det vanskeligste stedene å skjule? Hender blir også utsatt, uansett vær. Når du f.eks triller en barnevogn, burde du ha på enten hansker eller masse solkrem. Hendene blir liggende i "fritt fall" uten at du tenker over hvor stor skade de egentlig tar av det.

    

   TIPS:

    - Hvis du ikke er flink til å bruke solkrem i ansiktet til hverdagen, burde du prøve å finne sminke som inneholder SPF.

   - Hvis ikke sminke, finn en dagkrem.

   - Finn gjerne håndkrem og bodyloation med SPF - så kan du heller bruke solkremen når solen står på som "verst".

   - Tørr hud? Hvis du vil unngå at huden og håret blir tørt når du sitter på flyet bør du skru av viften.

    

   • 4 kommentarer

   4 kommentarer

   CamyReed

   03.03.2018 kl.21:35

   Så mange fine tips<3 Det sises at flyvertinner får mye lettere rynker enn mange andre, og dette er nok grunnen til det. Beskyttelse mot UVA er det aller viktigste når det kommer til rynker så det er kjempe viktig med beskyttelse. Så fin blogg du har<3

   kariannevilde

   11.03.2018 kl.08:45

   CamyReed: Ja, det er nok en stor grunn pga alle de strålingene de er utsatt for. Tusen takk for fine ord :)<3

   BuldrePer

   03.03.2018 kl.22:49

   Et annet perspektiv -

   http://www.mnwelldir.org/docs/cancer2/skin.htm

   kariannevilde

   04.03.2018 kl.10:27

   BuldrePer: det er for så vidt sant. Vi er alle født med de huden som er tilpasset det landet vi bor i. Men nå reiser vi mer enn noe annet, vi soler oss - noe huden ikke klarer å takle uten solkrem. Det er derfor du ser mørkhudet «aldri» får rynker, hvert fall ikke på samme måte som oss. Fordi huden deres er skapt til å tåle det.

   Skriv en ny kommentar  • Karianne Vilde