hits
Alle TROR de kjenner alle

 • 06.09.2016 kl.11:45  • Det heter ikke - alle kjenner alle - det er nok mer, - alle tror de kjenner alle -. For hvordan kan du virkelig kjenne en person? Fordi du har sett facebook profilen, sett de på tv, eller gått på samme skole som de? Kanskje du også har hengt litt med personen, sett de på byen eller lest bloggen. Men kjenner du personen? Kjenner man personen godt nok til å kunne uttale seg, dømme eller tro at de kjenner? For det er ikke alltid venner kjenner sine egne venner engang. Bare fordi dere henger sammen ofte eller på fritiden, betyr det ikke at man kjenner de, eller hvert fall ikke godt nok. Jeg tror man ikke kan kjenne seg selv godt nok, før man er gammel og grå og tenker igjennom livet sitt.

   Det er nok "småbyene" som er de verste. Der alle snakker om at du kjøpte deg en bacon pølse og sjokolademelk til frokost, eller da du ble samtaleemne over middagsbordet fordi du farget håret ditt rosa. 

   Men hva får deg til å tro at du kjenner historien til personen utifra hva du har sett noen få ganger, eller hva du kanskje har hørt fra andre? Når du dømmer noen, liker du at de eller andre dømmer deg? For vet de din historie, bare fordi noen andre har fortalt de noe de kanskje har hørt fra noen andre igjen. 

   Kanskje noe du burde tenke over før du bestemmer deg over at du tror du kjenner en person eller tror du vet noen ting. For det er kun deg selv som kan vite dine inder tanker, følelser og vite hva som faktisk skjer. Istedenfor å dømme noen for en dårlig avgjørelse, burde du heller spørre om den personen har det bra. For det er ofte når livet går nedover, de dårlige avgjørelsene inntreffer, og det er da personer minst trenger at folk dømmer de eller snakker om de. Hvis du syntes personen er så spennende å snakke om i første omgang, hvorfor spør du ikke? Hvis du ikke liker dem, hvorfor skal du sa snakke om de?   Processed with VSCO with f2 preset

   Processed with VSCO with f2 preset


   Processed with VSCO with f2 preset

   Processed with VSCO with f2 preset

   Processed with VSCO with f2 preset


   Tenk deg godt om før du dømmer eller snakker stygt om noen. Du kjenner aldri til hele historien, og en gang kan det bli deg. Da hadde du nok ønsket at folk ikke tok for raske beslutninger om deg, eller at du er såra over at ingen tok seg tid til å spørre om din side av saken. For som oftest så er det de som ser minst uskyldige ut som er de skyldige, mens de som ser skyldige ut - de som er uskyldige. 

   Spør, så får du et svar.
    

   • 2 kommentarer

   2 kommentarer

   06.09.2016 kl.14:02

   Sant det Karianne😊

   Henriette Celin

   06.09.2016 kl.14:11

   Helt sant det du sier. Man burde ikke forhåndsdømme folk, eller dømme/snakke stygt om andre generelt. Egentlig burde man bare tenke "Man skal være mot andre slik du vil at de skal være mot deg", og tenke over hvordan du selv ville likt det om andre snakket bak ryggen din, eller dømte deg for noen rykter de har hørt (:

   Skriv en ny kommentar  • Designet av

   Camilla Haukjem