hits
JEG BESTOD FOR F*EN!

 • 24.08.2016 kl.14:16  •  

   Processed with VSCO with f2 preset


    

   Bloggen har vært langt unna tankene mine og øving har stått som nr.1 på listen. Samt 100 forskjellige bursdager og div andre ting. Flere av dere fikk med dere at jeg skulle ta jegerprøven. eller jeg skrev kanskje at jeg drev av med kurset. 10 dager. 30 timer, en dag gikk til skytebanen, 3 dager gikk til selvstudie, mens resten gikk til teori i "klasserommet". 2 uker etter vi endelig var ferdig med jegerprøve-kurset, var det duket for EKSAMEN. 

   Jeg var veldig usikker på om jeg kom til å bestå eller ikke. Både Simen og jeg hadde øvd oss ihjel til tider, men det finnes så ufattelig mange dyrearter, men ikke minst ender. Du vet jo ikke hva du kommer til å få på eksamen, så du må nesten øve på hver eneste art av alle artene som finnes i Norge. Samtidig som du må kunne lover og regler, våpen, og div andre ting.

   Men eksamensdagen kom, og vi gikk inn i salen, og startet testen på 50 spørsmål, du kan svare feil på 10, og du har 50 minutter på å bli ferdig. Jeg kjørte bare igjennom den, jeg hadde bestemt meg på forhånd at jeg ikke skulle gå tilbake for å endre på noe, for det er som oftest det du får feil på. Uansett, jeg kjørte igjennom hele testen helt til jeg stod ovenfor den aller siste knappen, der det står om jeg vil lagre og sende inn. Jeg stirrer noen sekunder på skjermen, skal jeg virkelig sende den inn? Er den ferdig, hva kan jeg ha svart feil på? Alle disse idiotiske spørsmålene rullet gjennom hodet, helt til jeg bare "fuck it", trykket på den skumle knappen. Den oppdaterer seg, også kommer det opp masse forskjellige ord og ting. Jeg starter mitt desperate søk over skjermen for å se resultatet. Jeg vrir øynene rundt og rundt, helt til det står 47 riktig og 3 gale svar. Etter jeg leste dette, fikk jeg også øye på den linja det stod Gratulerer med bestått jegerprøve! Du er nå registrert som jeger i Jegerregisteret. - Jeg var veldig happy og gira på at det endelig var ferdig. Jeg har snakket om å ta jegerprøven i så mange år, og nå i det sekundet var jeg faktisk ferdig?

   Så til alle dere som tenker på å ta jegerprøven eller vil, men ikke orker å starte? Ta ut fingeren, meld dere på et kurs, (møt opp til alle timene - (ellers må dere ta igjen de ved neste kurs) - deretter blir dere meldt opp til første eksamen etter kurset deres. Ikke stress veldig over det, det beste er å øve masse, ha kontroll over hva som er viktig når du er på jakt, hvordan du skal håndtere et våpen, øve på de forskjellige artene, hva som er fredet og hva som ikke er fredet. Så vil nok alt gå veldig bra :)

   Ved å feire at både Simen og jeg bestod, så gikk vi opp pukerudlinna. Altså, det var årets treningsøkt, no joke. Nå kan jeg hvert fall slappe av litt mer, nå er jegerprøven bestått og ferdig, og jeg kan komme tilbake til bloggen min igjen! 

   • 3 kommentarer

   3 kommentarer

   Henriette Celin

   24.08.2016 kl.14:33

   Whue, så utrolig gøy da. Gratulerer så mye :-D

   3 gale svar er jo ingenting.

   Hege Kristin

   24.08.2016 kl.15:52

   gratulerer! <3

   har forresten ukens blogg konkurranse på min blogg, gjerne ta en titt!
   Grattis med bestått. Godt jobbet

   Skriv en ny kommentar  • Karianne Vilde