hits
Du må forstå at du ikke kan forstå.

 • 01.02.2016 kl.13:10  • Alle er alltid så forståelsefulle. Ja, vi forstår din sorg. - Nei, du må forstå at ingen kan forstå min sorg, min glede eller mine valg. Ingen kan forstå hvordan akkurat jeg har det. 

   Jeg er så lei av å høre. "Jeg skjønner akkurat hvordan du føler det", Eller "Herregud, du kan ikke fortsatt være lei deg for det der". Men vet du hva? Du må forstå at du ikke kan forstå hvordan mine følelser er. Du vet ikke hva som gjør vondt for meg, eller hvordan følelse jeg får når jeg blir glad. Du må også forstå at det ikke er alt du kan forstå heller. For da jeg gråter for noe du ikke ville gråtet over, eller da jeg ikke ville gråtet over noe du gråt over. Det vil bare være noe du ikke forstår, for vi er alle ulike. Det er ingen som vet om følsene, ordene eller språket er likt for alle. Vi vet ikke hvordan vi hører et tonefall, for vi har aldri vært inne i hodene til hverandre. Vi har aldri kjent den samme følelsen, vi har aldri grått de samme tårene, vi har aldri smilt fra samme munn. Vi har kanskje hatt den samme grunnen, men med to forskjellige historier. 

   Du kjenner ikke min historie, jeg kjenner ikke din. Ingen kan fortelle et annet menneske om hvordan han eller hun skal føle eller tenke. Ja, vi kan gi råd om at den buksen burde du ikke bruke. Men aldri, da mener jeg aldri, fortell en person om hvordan hun/han skal føle. For det er en ting du aldri kommer til å forstå.

    

   Processed with VSCOcam with f2 preset

   Det er ikke alltid man mener noe vondt med å si, "jeg vet akkurat hvordan du har det". Men det er ikke det den personen vil høre. For du forstår ikke.

   Du forstår ikke, for vi, vi er helt forskjellige personer. Vi kan kanskje like de samme tingene, le av de samme tingene, men vi, vi kan aldri føle eller tenke hva den andre personen gjør. 

   Du har kanskje lyst til å filleriste venninnen eller kompissen, fordi du ikke aner hva den personen ser i han eller henne? Det er jo akkurat det. Du forstår ikke. Du kommer heller aldri til å forstå det, fordi jeg er meg og du er deg.

    

    

   - Karianne Vilde

   • Én kommentar

   Én kommentar

   Nina

   01.02.2016 kl.13:39

   Det her er veldig viktig. Man kan forestille seg at ting må være utrolig tøft, men man skal være ytterst forsiktig med å påstå at man vet akkurat hvordan noen har det.

   Skriv en ny kommentar  • Designet av

   Camilla Haukjem