hits
Hva er galt med deg? SE OPP

 • 04.10.2015 kl.13:20  • Jeg kjørte stille og fredelig i Oslo's gater da jeg plutselig må bråbremse fordi det er en mann som kaster barnevognen sin forran seg og går over veien, utenom å se seg til noen av sidene sine. Hodet hans var hevet i været og kastet litt med armene. Jeg var helt sjokkert der jeg satt, over at det faktisk finnes mennesker der ute som ikke ser seg om når de skal gå over veien. Hadde du gått alene, er det din egen feil at du ikke vil passe bedre på deg selv. MEN at du skal passe på et annet stakkars liv som ikke er gammel nok til å kunne passe på seg selv. Tenk hvis det hadde kommet en bil som ikke hadde klart å bremse i tide, fordi du ikke viste til sjåføren at du skulle over veien. Det er meningen at de som går over veien skal gi kontakt med sjåføren at de skal gå over! Du kan ikke bare forvente at alle skal bremse 300 menter unna deg bare fordi du har en barnevogn? Jeg vet han ikke er den eneste som gjør dette, med eller uten barnevogn. Men de aller fleste av dere har sittet i førersetet der noen skulle gå over veien, dere vet hvor vanskelig det er å se om noen skal gå over veien eller ikke, hvis de ikke kikker opp på deg for å gi deg et signal om at de skal over veien. De som kikker ned, bort eller opp skal sansynligvis ikke over veien.    Derfor blir jeg så irritert og skuffet over at det faktisk finnes mennesker som gjør dette når de har et annet liv de skal passe på. Tenk hvor mange liv som kunne vært reddet hvis de som skulle krysse veien hadde vært flinere til å vise sjåførene hvor de skal. Selvfølgelig må sjåfører også være obs på ting rundt dem, men de som krysser veien har også et annsvar med å sammarbeide på samme måte. Hvis dere tenker at det bare er sjåføren sitt annsvar hvis noe skjer, så kan du ikke vite utfalle som kan skje med deg ELLER det barnet du triller i barnevognen. Hva gjør det godt når bilisten har fått fengselstraff pga drapet på barnet ditt når du ikke viste han at du skulle over veien?

    

   Nå blir det også mørkere tider, glattere veier og dårligere føre. Hvorfor risikere livet ditt på at du tenker sjåføren ser deg, bare fordi du ser bilen? Det er faktisk ikke alltid sjåføren ser deg før det nesten er for sent å bremse, da det er så glatt på veien. Det er jo ikke akkurat sånn at dere kler dere opp i refleksvester heller..

    

    

   Del gjerne dette innlegget så flere forstår litt mer enn bare hva de skal ha til middag.

   Du redder ikke bare ditt eget liv ved å gi beskjed til sjåføren at du skal over, men mange andre liv også. Tenk dere litt om, snart blir det veldig mørkt også!

    

   - Karianne Vilde

   • 5 kommentarer

   5 kommentarer

   missmommy.blogg.no

   04.10.2015 kl.13:39

   Uff! Provoserende ! Tenk å ta sånne sjanser! Så ubetenksomt! Alle har et ansvar I trafikken i det store og hele! Man får aldri vært nok forsiktig ! Godt ig viktig innlegg! Nyt søndagen ;)

   kariannevilde

   04.10.2015 kl.13:40

   missmommy.blogg.no: Ja, trist at det finnes sånne når de har et barn de også skal passe på! God søndag videre :-)

   B

   04.10.2015 kl.14:37

   Kommer an på om han bare vimsa ut i veien eller faktisk gikk over et fotgjengerfelt?

   Anette

   04.10.2015 kl.17:10

   Det er skremmende mange som bare går ut i veien uten å se seg for. Blir veldig provosert over det jeg også..:)

   Ha en riktig fin søndag <3

   Photo1Norway/Glen

   05.10.2015 kl.02:27

   Nå opplevde jeg ikke denne sitvarsjon, du har vært borte i. Men av og til går det å beregne feil avstand på kjøretøyet som kommer. Det er også to sider av en sak.

   - Men kjører etter fartsgrensen der det er i 80 km/t har fult muligheter å stoppe

   Fart: 80 km/t ⇒ 22,2 m/s, 40 km/t ⇒ 11,1 m/s

   Bremselengde fra 80 km/t på tørr asfalt: ca. 30 meter.

   Reaksjonstid: 1 sekund

   Slik at her virker det som du ikke holdte fartsgrensen, eller ikke var oppmerksom:

   - Bruk av dette i trafikken kan forhindre oppmerksomheten: Musikk, hedsett, mobil/tasting, sitter i annen tanker.

   Her opplyser du at du så person på 300 menter avstand, å hadde full muligheter å stoppe.

   ønsker deg en fin dag =)

   Skriv en ny kommentar  • Karianne Vilde