hits
Følelsen av hjerteinfarkt

 • 12.09.2015 kl.20:38  • God kveld kjære lesere. Som mange av dere fikk med dere på snap i går endte kvelden min brått på legevakten. Jeg har fått haugevis av meldinger og telefoner om hva som skjedde, men det er ikke alle jeg har klart å svare helt enda så jeg tenkte det var bedre jeg skrev et innlegg om det til dere. Jeg vil også si tusen takk for alle koselige meldinger.

   Jeg hadde akkurat blitt ferdig med innlegget jeg skrev til dere i går, der jeg også skrev at jeg hadde fryktelig vondt i hodet mitt. Jeg har også skrevet såvidt til dere for en stund siden at jeg har vært syk i 4 uker, uten å helt vite hva som var galt. Før i går kveld etter jeg da var ferdig med innlegget tenkte jeg det var best jeg gikk å la meg. Jeg var så utrolig sliten og hodet dunket så sykt. Da jeg ligger stille og ser på tv, får jeg kraftige smerter i venstre bryst. Det gjør så utrolig vondt at jeg ikke helt vet hva jeg skal gjøre, jeg klarte såvidt å puste heller. Men jeg tenkte hvis jeg prøvde å sove så kanskje det ville gå bort, men smerten fortsatte å sprenge på og pusten ble tyngere og tyngere. Da prøver jeg å kjenne etter der jeg har vondt men armen min er så nummen og jeg klarer ikke kjenne noe som helst med den, jeg blir så stresset at jeg tror den ene implantaten har sprukket eller noe siden det var en så rar følelse... Men da jeg kjenner med den høyre armen min kan jeg kjenne at alt er som det skal, så jeg går ned for å fortelle hvor vondt jeg har det. 

   Jeg får beskjed om at det er best vi ringer til legevakten for å høre om hva som muligens kan være galt. Da vi ringer og forteller om symptomene og smerten, så ber de meg komme inn umiddelbart. Med en gang jeg kommer inn døra der blir jeg sendt inn direkte på EKG, der drar setter de på meg masse ledninger for å måle hjertet mitt. Jeg ligger der og kaldsvetter og detter sånn halveis ut av virkeligheten flere ganger. Når de kjenner på den ene venstrearmen min er den iskald - så kald som at den ikke skulle ha fått noe blodtilførsel og jeg kjenner nesten ikke at folk tar på den. Det kjennes utrolig merkelig og ekkelt når de tar på begge armene mine samtidlig. 

    

   Jeg blir liggende lenge i sykesengen, mens de også tar blodprøver av meg og prøver å finne svar. De forteller meg at de tror jeg har fått et hjerteinfarkt! WÆ, tenkte jeg. "Er det ikke bare eldre menn som pleier å få det..?" De holder meg under overvåkning mens de prøver å trykke og klemme på meg etter hvor jeg har smerte.

   Jeg blir senere vekket av de der de sier at de ikke kunne se noe på EKG prøven de hadde tatt av meg, men det var rart jeg fikk alle de symptomene som det jeg hadde fått. Jeg blir nå passet på for å se om det kommer noen endringer på meg, som f.eks dårligere taleevne, skjevheter i ansiktet osv for å utelukke at det ikke er slag. 

   Ja, det var veldig mye for meg å ta innover i natt. Jeg skal ta flere andre tester hos flere spesialister for å få sjekket alt sammen, i og med at jeg har vært dårlig så lenge. 

   Nå må jeg bare holde meg rolig, og hvis jeg merker det kommer tilbake må jeg bli lagt direkte inn igjen. 

   Jeg har merket smertene kommer litt hvis jeg puster tungt, eller hvis jeg blir stresset da gjør det utrolig vondt i venstre bryst. Derfor må jeg bare prøve å ta ting veldig rolig og håpe på at smertene ikke kommer tilbake for fullt igjen.

    

   Tenkte jeg skulle skrive det til dere som lurte på hva som hadde skjedd med meg.

    

   -  Karianne Vilde

   • 7 kommentarer

   7 kommentarer

   Caroline

   12.09.2015 kl.20:53

   Herregud, høres helt grusomt ut. Håper du har det bedre nå!

   Susann S Johnsen

   12.09.2015 kl.21:04

   off, god bedring! Håper alt går bra med deg :)

   Henning

   12.09.2015 kl.21:10

   Jeg har hatt det på akuratt samme måte som du forklarer. Jeg har tatt alt av ekg men ingen feil på hjerte. De har nå funnet ut at det mest sannsynelig er stressrelatert. Kroppen kan få de samme symptomene som hjerteinnfarkt av stress. Nå vet ikke jeg om det var det du var men man skal ikke tro at stress ikke er farlig over lang tid. Uansett masse god bedring! :)

   12.09.2015 kl.23:33

   Høres ut som et klassisk tilfelle av UPS....

   Linn Sundby

   12.09.2015 kl.23:36

   God bedring til deg <3 stor respekt for at du deler dette offentlig med oss! Lykke til videre ❤️

   vivimariella

   13.09.2015 kl.00:14

   god bedring :) håper det går bra

   Kikki

   14.09.2015 kl.08:24

   Uff, så dramatiskt og skummelt. God bedring!

   Skriv en ny kommentar  • Designet av

   Camilla Haukjem