hits
Ting blir ikke alltid som man tror

 • 05.09.2015 kl.18:55  • Jeg husker jeg alltid lurte på hvordan livet mitt kom til å bli da jeg ble gammel. I mine øyne var 21 gammelt. Jeg kunne faktisk gjøre akkurat hva jeg ville, jeg var gammel nok til alt. 21 års alderen var alltid den alderen man så i aviser. Man hørte så utrolig mye om de i 20-årene, det at de gjorde så utrolig mye og når jeg var liten tok jeg det som en selvfølge. Det var en selvfølge at alt skulle skje, ting bare dukket opp i fanget ditt helt uten videre. Men så lite visste jeg om livet da, det som egentlig dukker uventet opp i fanget ditt er regninger og mas. Det er først kun da man tar sjanser  i livet ting skjer. Man står ofte fast fordi man ikke er vandt med å håntere egen økonomi, man er ikke vandt med at ting koster penger. Det var jo foreldrene som fikk penger som aldri stoppet opp. I mine øyne var jeg 100 % sikker på at jeg hadde brukt over en million kroner på tyggis, fordi de alltid kjøpte tyggis til meg når jeg ble med i butikken. Lite visste jeg om hvor mye en million faktisk var, og hvor hardt man faktisk må jobbe for å alltid kunne kjøpe en tyggis hver gang man er i butikken.
   Jeg gledet meg så utrolig mye til å bli voksen nok til å gjøre alt selv. Men da du sitter i det, angrer man for at man ikke nøt de gode årene med frihet. Der man hverken betalte for skolen eller mat i butikken. Du trengte ikke bry deg om hvem du skulle stemme på under valg, fordi du ikke merket noe av det uansett. Du kunne leke ute i skogen en hel dag, utenom å få en bekymringssynke i pannen, om alt man ikke rekker den dagen. 

   Livet er ikke lenger dans på roser, ting kommer heller ikke servert på sølvfat. Vi må ta store avgjørelser, spare penger for å få råd til ting.

   Du lærer deg at venner kommer og går like fort som pengene flyr. Du lærer deg at vaskemaskinen din gir deg rene klær, ikke klesbutikker. Du lærer deg at du må selge flere av de dyre tingene dine for å kunne finansiere regninger. For de stopper ikke opp eller blir borte da du legger de i skuffen. De vokser. 

    

    

   Ditt høyeste ønske om en dyr veske, må du bytte ut med hvitevarer eller penger til bolig eller ting man desperat trenger. Du innser at regnskapet var mye tøffere enn du først hadde trodd den første dagen du startet et firma eller et enkeltmannsforetak. Tid og penger er det lite av, for det kostet mer tid og penger å leve enn å faktisk skaffe det.

    

    - Karianne Vilde

   • 2 kommentarer

   2 kommentarer

   themom

   05.09.2015 kl.22:10

   fint innlegg :)

   O.G

   15.09.2015 kl.11:17

   sånn er livet

   Skriv en ny kommentar  • Designet av

   Camilla Haukjem