hits
10 tegn på at vennene dine er falske

 • 14.07.2015 kl.01:12  • Falske venner. Falske venner er noe vi alle har i løpet av livet, ingen unntak. Jeg har hatt noen av de selv og vet hvor vondt dette kan være, men hva gjør at mennesker er falske mot hverandre? Jeg tror ikke det er fordi man er et dårlig menneske, men heller fordi man ikke er sikker på deg selv. Mye av det kommer nok fra at man er sjalu på andre mennesker. Spesielt oss jenter, vi viser sjalusi på mange forskjellig måter og kan faktisk ikke noe for det. Det er bare noe som skjer, om du vil eller ikke. Så finnes det jo forskjellige grader av falskhet, akkurat som sjalusi.

   Vi har den standar "falske" tingen utrolig mange jenter gjør mot hverandre, helt sikkert noen gutter også. Selv utrolig gode venninner gjør dette av og til. "Hvem av disse kjolene så best ut?" Eller "burde jeg ha håret sånn eller sånn?" Da personen som blir spurt svarer kanskje de tingene hun faktisk syntes er mindre fint, kun for å se litt bedre ut selv. Du kjenner deg kanskje igjen? Eller kjenner noen som gjør dette til tider? Så i bunn og grunn er det ikke fordi vi ønsker å være slemme, eller fordi vi ikke er gode mennesker. Det er faktisk fordi vi ikke er sikre på oss selv, noe som er ganske trist. Klart man ikke skal dra alle under samme kam, men slik er det veldig ofte.

   Vi har også de menneskene som rett og slett bare er falske. Disse menneskene viser litt mer sjalusi, de kan faktisk være ganske så onde og slemme. Du kan ikke fortelle en hemmelighet du helst ikke vil høre igjen, ikke finn på det. Har de muligheten til å fortelle dette videre så gjør de det, kun for å ha noe å snakke om. De bryr seg ikke om hvem de sier tingene til eller at det ikke er deres hemmelighet å fortelle. Kan de ha noe å snakke om så tenker de seg ikke om to ganger først. Som sagt finnes det forskjellige former for falske personer, noen er faktisk så falske at de kun blir venn med deg for å få goder ut av vennskapet. Om det gjelder status, penger, bli kjent med personer som du kjenner eller det er ting personen kan være med på.

    

   Vi alle går rundt å leter etter tegn for å se om vi kan stole på vennene våres. Er de falske, kan du stole på de?
   Vil de gå bak ryggen din og prøvd seg på eksen din? Snakker de dritt om deg bak ryggen din?
   Her har du ti sikkre tegn som vil bevise om vennen din er falsk eller ei. 

   1. H*n tar og tar, men gir aldri noe tilbake. Eller blir sur hvis h*n ikke får ting av deg, du alltid må legge ut betale for ting selvom du aldri får igjen pengene. F.eks vi bloggere får ofte gaver på bloggen. Hvis de alltid forventer at de skal få de gavene vi får, bare fordi vi får de gratis. 

    

   2. Personen har aldri tid til deg, men har tid til alle andre. Selvfølgelig hvis h*n har droppet deg lenge for si en kjæreste, så vil det ikke si at du er falsk hvis du ikke har tid til h*n den dagen det blir slutt, og h*n prøver å ta tilbake kontakten med vennene sine igjen. Det viser bare hvor lite respekt den personen har for sine venner.

    

   3. Hvis en venn konstant lyver tll deg, selv med småting. Dette er ikke en venn du burde bruke tiden din på lenger, falske venner lyver hele tiden. De gjør det så mye at de nesten tror på det selv.   4. De kommer kun når det er noe å hente hos deg, men forlater deg så fort det skjer noe som som er mere spennende eller interessant i livet deres. Er det ikke mer å hente hos deg, finnes det alltid noen andre de kan få utbytte av.  

    

   5. De snakker konstant dritt om de nærmeste vennene sine til alle. Da snakker de garantert om deg også! falske mennesker prøver alltid å henge ut mennesker. Grunnet at stort behov for å vise at de er bedre enn deg, og så klart for deres egen selvfølelse. 

    

   6. Når personen får deg til å føle deg dårlig eller mindre verdt. H*n skal alltid hakke ned på deg, sier slemme kommentarer og skal alltid ha mest oppmerksomhet. En venn skal alltid støtte deg og hjelpe deg med selvbildet ditt. Husk at venner skal dra hverandre opp og ikke ned. 

    

   7. Du får alltid skylden for ting. Når du hele tiden må forklare deg for ting, du blir alltid missforstått. Og du sitter igjen med følelsen av at det var din skyld. Det er dette som gjør de "mestere" i å være en dårlig venn.. De vet akkurat hva og når de skal si ting, som får deg til å føle deg dårlig.

    

   8. De prøver å få deg sjalu. De gjør kanskje ting du alltid har hatt lyst til å gjøre, bare for å prøve å vise deg at de er bedre enn deg. Det er kanskje ikke fordi de er dårlige mennesker, men sjalusi er noe som kan ta overhånd på. Sjalusi er en sterk grunn til at folk er falske mot hverandre, selv sine egne venner. 

    

   9. Det er kun du som prøver å redde forholdet/vennskapet. Du føler kanskje at du alltid tar kontakt, du bruker masse tid på og spørre "hvordan har du det?", "skal vi møtes" eller kanskje "jeg savner deg" men svarene du ender opp med er korte, ikke særlig innholdrike. Altså her lyser det er rød alarm jenter, hvis det aldri er kontakt tilbake fra andre siden er h*n virkelig ikke interessert og bryr seg egentlig ikke om hva du gjør, hvem du er med eller hvordan du har det. 

    

   10. We girls never kiss and tell. Akkurat som gutter har "bro´s before hoes". Dette er en av de største feilene mange gjør, man tenker ikke over konsekvensene som kommer å fortelle noen annens hemmelighet. Der og da sitter kanskje personen og ler av det og syntes det er kjempe gøy, men når sannheten faller tilbake på en og man skal stå for det en har sagt. Det er da man ser personens sanne side, husk at du aldri skal fortelle noen andres hemmeligheter - det er ikke din hemmelighet å fortelle. 

    

   Har du noen gang hatt en venn som har vært falsk mot deg, eller kanskje du kjenner deg igjen i noen av disse tingene over? 

   XOXO 

   • 11 kommentarer

   11 kommentarer

   Utrolig bra innlegg, Karianne Vilde! Falske mennesker finner vi over alt, men det er ekstra sårt når vi finner dem innenfor nærmeste vennekrets. Selv har jeg luket ut flere og flere personer som gjorde meg mer vondt enn godt, og kvittet meg med dem. Som du selv sier, mye ligger ofte i misunnelse og sjalusi. I stedet for å være glad på andres vegne, er det dessverre mange som reagerer helt motsatt.

   Supert innlegg, stå på videre!

   kariannevilde

   14.07.2015 kl.13:02

   Tiril: så koselig sagt :) tusen takk!
   Ja, det er dessverre slik.. Bra du har fått kvittet deg med de fleste! Det er bedre å ha noen få gode enn mange falske :) ha en fin dag videre!

   Sara

   07.10.2015 kl.14:49

   Jeg tror vennene mine er falske:( Jeg trodde vi var venner:( Jeg

   merka det først etter høst ferien jeg skjønte at de holdt noe hemmlig for meg.

   På tirsdag gadd jeg ikke å være med dem fordi de løp for mye og de vet jeg har et problem

   sånn at jeg har veldig vondt i bena.

   Vel idag på skolen var jeg alene:( Helt til merka en jente i pararell klassen min har ingen

   å være med. Vel jeg spurte henne om hun ville leke med meg og hun sa ja hun er litt sjenert men det går bra. Så vi bygde hytte helt til det ringte inn. Neste friminutt fant jeg

   ikke henne så jeg var alene litt. Men så merka jeg en annen jente i pararell klassen min

   og det så ut som at hun mimet kom. Fordi vi var venner også gikk hun til huska også gikk jeg til henne fordi vi var venner men hun var ikke kjempe flink i Norsk men hun skjønner litt:). Så vi huska mye på kina huska helt til jeg ble kjempe svimmel så etter på så gikk hun å lekte med noen som kunne hennes språk. Og rett etter det kom den jenta jeg lagde hytte med og vi måtte først hjelpe en jente å finne de andre jentene som holdt noe hemmelig for meg også fant vi dem. Også snakka de om en kino de skal gå på og jeg ble kjempe lei meg fordi idag skal de ha det kjempe gøy med tanke på at jeg skal gråte og tygge på hubba bubba mens de skal lage muffins og kose seg med cola på kino. Og jeg skal gråte og drikke vanilje saus:(:( Dette er ille veldig ille og den eneste jeg kan snakke med dette om er søstra mi som ikke er hjemme ennå:( vel jeg vet at jeg forsått har de 2 andre vennene mine men en av de falske vennene mine pleide å være min bestevenn og vi lot ingenting skille oss:( Men det er over nå:( Å ha falske venner er trist de får meg til å gråte og bli sjalu:(

   Sara

   29.10.2015 kl.18:46

   Men det er bedre nå yay!!

   Sunniva

   22.03.2016 kl.20:57

   Min venninne svarer meg nesten aldri... Jeg ringer henne, henne svarer: Ja, hva vil du? Jeg sier: hei. hun svarer ikke. Jeg sier: Hallo? Kan du svare meg? Hun sier: Du har ikke spurt meg om noe! Da trenger jeg ikke svare... Jeg er lei av at dette skjer hver gang jeg ringer. Hun er en dårlig venn. Nå som jeg først er i gang så kan jeg fortelle om den gangen vi lekte sammen og henne sier: Jeg må hjem. Jeg sier: Kan jeg være med? Hun svarer ikke og ser på meg i 3 sekunder og bare går sin vei. JEG HATER VENNER SOM DET😡😳😵😢

   Valentina

   07.01.2017 kl.22:04

   Jeg tror at vennen min er falsk. I det siste henger hun med en jente som splitter alle sine bestevenner. Og nå svarer aldri vennen min mer. Tror at de to er bestevenner. Når jeg kommer så sukker begge to! Jeg har vert i denne situasjonen ca 3 ganger med den samme jenta! Og de bor i samme gate. Så jeg får ikke kontakt med min "gamle BFF" jeg sender en SMS der det står: Hei, kan jeg komme til deg? Eller ikke?? Hun svarer ikke. Jeg bare: åja du henger kanskje med bestevenn spittereren så du ikke gidd og svare? Men hun svarer forsatt ikke! Men før var det ikke sånn.

   Linna

   10.05.2017 kl.12:09

   Du skriver bra :)

   Jente 12 år

   25.05.2017 kl.18:04

   det er litt lenge siden vi fikk ny jente i klassen. Første dagen etter skola så fant vi på noe i lag og jeg spurte henne om å bli BFF og ho sa ja jeg spurte henne fordi jeg har 3 BFF i 6.kl og når de ikke er på skola så har ikke jeg noen å være lamme med. Den første er litt falsk ho henger seg lamme med meg bare når jeg har gode ting å spise eller når jeg skal på butikken. Første gang når ho ble med meg hjem så var ho snill og Jeg stolte på henne å sa hvem jeg likte og andre dagen gikk ho og sa det til alle jeg visste ikke men den andre sa det til meg. Den andre og den tredje er kjempe snill. Men jeg stoler mer på den andre.

   Når jeg ble BFF med den nye jenta i klassen så var vi nesten hele tiden i lag og vi stolte på hverandre. En dag fant ho og to BFF'er på noe i lag fra denne dagen var ho nesten hver dag lamme med de hver gang jeg spurte henne om å møte eller finne på noe sa sa ho at ho er lamme med de jeg ble lei av det jeg spurte henne om ho har fått seg nye BFF'er så sa ho nei jeg har fått bare gode venner jeg sa du har nesten aldri tid til å være lamme med meg ho sa at ho vil være lamme med andre og ikke bare henge med en person

   Litt lenge etter de andre BFF'er ble litt sure på hverandre fordi den første ville ikke at den andre skal ha andre venner.

   Fra den denne ble ho nye BFF'en min BFF venner og de gjorde lekser i lag og hele tiden i lag den andre var sur for at ho ikke kan være lamme med den nye jenta i klassen så sa ho " kanskje vi burde å bli BFF hvis de er BFF og er hele tiden i lag jeg sa bare ja.

   Den første dagen jeg fant på noe med den nye jenta i klassen så fortalte jeg henne hvem jeg likte ho sa at ho likte han også før men ikke nå.

   På aprilsnarr så sa jeg til henne at den personen som jeg likte sa til meg at han også liker meg så fortalte ho meg at ho også liker han ho lyver ikke.

   Jeg tenkte hvis ho er blitt BFF med den jenta i klassen så burde jeg og henne bli også BFF jeg sa " er vi BFF ?" Ho sa " vet ikke , hva synes du?" Jeg sa jeg vil det ho sa bare ok ho er hele tiden med BFF min når jeg er lamme med de så prøver ho å ta den nye jenta i klassen som er BFF i fra meg jeg føler meg utenfor når vi skal hjem fra skolen så går de bare å venter ikke på meg. Den jenta i klassen liker ikke meg så meg når ho snakker meg med så smiler ikke ho og bytter stemmen sin.

   Det ser ut at ho ble BFF med den nye jenta i klassen først og BFF hennes som er blitt min BFF liker ikke meg heller så mye når jeg spør ho om å finne på noe så har ho en unnskyldning. Alle de jenter i klassen vil være lamme med ho ikke meg. Jeg vet ikke hva jeg skal gjør for å få Den nye jenta i klassen tilbake ho har nesten ikke tid til meg jeg tror den jenta i klassen snakker ikke bra om meg til den nye jenta i klassen og at ho leker meg hjernen hennes. Hvis noen har noen tips please svar :)

   Nora E

   11.06.2017 kl.20:08

   Jeg synes at en som heter Elvira er litt frekk for før var bare Thea og Elvira BFF men nå har jeg og Wildane blitt BFF til Thea og etter litt lenge har Elvira blitt BFF til meg Wildane og Thea og så har Elvira prøvd å gjøre meg shalu selvom jeg prøver å være snill mot henne ho sier alti til Thea om overnatting når jeg og Wildane er i nærheten

   HVA KAN JEG GJØRE❤️❤️

   03.09.2017 kl.11:25

   Det inlegget var sykt bra!

   Linn

   17.01.2018 kl.12:45

   Jeg har en falsk vennine, eller ikke nå lenger da....

   Hun var min bestevennine før, men nå er hun blitt en fiende!

   Hver gang jeg finner noen nye venner eller snakker med noen andre så skal hun alltid komme inn og avbryte. Fks akkurat nå, jeg er lei av de forrige venninne mine, de mobbet meg hver dag og til slutt fikk jeg nok.

   Jeg fant meg noen andre venner som ikke dømmer alt jeg gjør, snakker dritt om meg, hakker ned på alt jeg gjør og sier, ikke slår om jeg sier noe galt. Disse kan jeg stole på og det er jeg evig takknemlig for, men så er det henne!! Hun kommer alltid inn og ødelegger vennskapene jeg har.

   Fks. idag: jeg snakket med vennene mine, none hun ALDRI snakker med???? hun har baksnakket henne såå mye og sier til alle at hun hater henne?? Rett etterpå så begynner hun å snakke dritt om min familie om hvordan jeg tørr å gå på skolen og vise det stygge ansiktet mitt??? jeg blir kjempelei meg men det som sårer mest er at hun vet hvor mye jeg sliter med utseende mitt.

   HVA SKAL JEG GJØRE??

   PLISS HJELP MEG.....

   Skriv en ny kommentar  • Karianne Vilde