hits
Oppmerksomhetssyk luremus

 • 14.04.2015 kl.16:51  • Oppmerksomhetssyk luremus? Ja, det av alle ting.. Når en 80 år gammel mann skriver til deg på facebook og kaller deg for en oppmerksomhetssyk luremus, eller med hans ord; "lurefitte". Hva skal man si..?

   Jeg er først og fremst sjokkert over at en 80 år gammel mann i det hele tatt tenker det? Men at han faktisk skrev det opptil flere ganger var helt sykt! Han kunne vært bestefaren min eller faktisk oldefaren min!! I den verden vi lever i skal alle leve det perfekte A4 livet, der vi har en kontorjobb fra 9-16, gifter oss i alderen 21 år, og plopper ut barn fra alle hull. Vi skal ikke gå med kjoler som er kortere enn til kneet, har du chihuahua er du bimbo, jobber du som blogger blir du dømt for å ikke ha en "ordentlig jobb", har du dratt på byen to helger på rad, da er du alkoholiker. Veier du over 50 kilo er du feit, får du ikke mer enn 100 likes på bildet ditt på instagram så er du en taper, er du blond er du dum, har du tatoveringer får du ikke jobb, gjør du tusen gode ting er det ingen som husker det, men driter du deg ut èn gang er det ingen som glemmer det!

   Barn blir mobbet, barn sulter, voksne mobber, det blir flere og flere slankeopperasjoner, alle misliker utseendet sitt, så de lar det gå utover bloggere for å prøve å føle seg bedre, før de legger seg under kniven selv. Så ja, kanskje jeg er en oppmerksomhetssyk luremus - for hvem er vi egentlig? Hvordan vet vi at A4-livet er det livet vi egentlig burde leve? Hvorfor skal man gå fem år i barnehagen, 13 år på skolebenken, for så å skaffe seg en jobb du skal være på hver mandag til fredag frem til pensjonisttilværelsen banker på døra? Hvorfor må man følge strømmen for å bli godkjent?

   Det er på tide at folk begynner å leve litt, dere må ikke planlegge alt!! Kast dere ut i opplevelser, grip sjangser, finn en sommerromanse, gi F'en i om dere ikke har nok penger til å dra på tur, bare dra og se hvordan turen ender. For en dag vil du sitte der å se tilbake på alle tingene du gjorde. Og ikke gjorde...

    

   Start og lev livet ditt i dag, ikke la andre avgjøre hvordan du skal leve livet ditt. Du lever bare èn gang, men èn gang er nok hvis du gjør det riktig.                                                                                           Kjolen er fra sheinside //

   • 11 kommentarer

   11 kommentarer

   sasha

   14.04.2015 kl.16:57

   deepshit

   14.04.2015 kl.17:24

   Burde du ikke ta hintet om at du kanskje er mer oppmerksomhetssyk enn hva som er heldig?

   Anna

   14.04.2015 kl.18:12

   Drit bra skrevet! Kunne ikke vært mer enig :) stå på!

   Rimm

   14.04.2015 kl.19:09

   Word, spot on

   14.04.2015 kl.19:13

   Det er veldig typisk nordmenn å skulle mene noe om andre.

   I det hele tatt å snakke ned andre, trykke ned andre for å heve seg selv.

   Hva om en person er oppmerksomhetsjuk, ja hva da? Hvorfor henge seg opp i det, hvorfor ikke rette fokuset på ens eget liv og leve det videre som man vil. Hvor kommer trangen fra å hele tiden måtte fokusere på andre, hva de gjør og hvordan de er.

   Man har seg selv, og lever sitt eget liv. Ingen er perfekte, og man må ikke alltid forandre mindre heldige sider ved seg selv.

   Mange må lære seg kunsten av å ikke gjøre seg noen oppfattninger og fordommer mot andre.

   Ha et åpent sinn frem til man faktisk kjenner personen og opplever den virkelige realitet.

   Det viktigste er den sannhet man kommer frem til gjennom opplevelser og erfaringer, ikke gjennom forunintatte inntrykk og tolkninger.

   maskertfrue

   14.04.2015 kl.21:15

   Uff, tragisk hvordan så altfor mange skriver dritt til andre de ikke engang har møtt... Stå på :)

   Madeleine

   14.04.2015 kl.23:38

   så ekkelt å få sånne meldinger da :S

   Borat

   15.04.2015 kl.10:06

   Først og fremst!: Det du legger ut som A4 er din egen oppfatning av hva som er A4.,

   Folk som gifter seg i 21års alderen kommer i mange former og gifter seg av uttalige grunner. At du skal påstå at dette er en perfekt situasjon i sammenheng med kulturelle/hippe normer, er jammen meg drastisk.

   50kilo er greit hos en som er 160 og no CM i høyde, ikke hos ei som er 180. Anoreksi kalles det!

   "Hvorfor skal man gå fem år i barnehagen, 13 år på skolebenken, for så å skaffe seg en jobb du skal være på hver mandag til fredag frem til pensjonisttilværelsen banker på døra?" (karianne, Sitat)

   Om du ikke har skjønt konseptet med utdanning og hva mindreårig innebærer, i så fall har skolen feilet deg! som et medlem av dette samfunn, beklager med stor sorg.

   Når alt det er sagt og irritasjonen min har gått over vil jeg si; om dette skulle være poetisk eller noe av strekningen i ordet poesi så holder det ikke mål.

   Dette var en gammel gubbe som har opplevd sine år med uttalige forrandringer i sitt liv. så når han ser en "silikon" jente på nettet som klager om al verdens ting så blir han nok opprørt av hva som har gått tapt hos denne generasjon. Det som har gått tapt er selvinnsikt, selvrespekt og framtidsutsikter.

   Det kommer så altfor klart når du sier at vi lever et liv og lev det, Jeg tror alle med nok høy iq har oppdaget dette. så ikke kom og dikter for alle.

   Om noen skulle ha åpnet denne blogg for første gang, ville det første som inntraff dem vært ei jente som selger sensuelle bilder av seg for oppmerskomhet. Dersom du er uenig, greit! men ikke lyv til deg selv, du vet godt selv at det er det du holder på med her.

   Hilsen en i din aldersgruppe!

   Til Borat:

   16.04.2015 kl.12:48

   Det er vanskelig å ta en så dårlig kommentar seriøst.

   Du drar Kariannes ord ut av sammenheng. Det gjør kommentarene dine utrolig innholdsfattige på den måten du vinkler det i din favør. Eller favør og favør, det blir vel mer et eksempel på hvor idiotisk refleksjonen dine er.

   Det er forøvrig sympton på psykopati.

   Du trenger å få opp øynene og vite at vi er i 2015. I arbeidsmarkedet har det vært en utvikling de siste årene. Ikke alle må ha en 09-16 jobb. Du har personer som lever godt på bloggen sin, ansatte i teknologi selskaper som har utrolig fleksibel hverdag. Det er en del av den nye tiden du befinner deg i, så befinn deg i den tiden.

   Hun tar et oppgjør mot de som har fordommer mot de som ikke følger "strømmen", altså typisk 09-16. Hun stiller ikke spm om "hvorfor" det er sånn at man må gå på skole.

   Det virker du som med vilje ikke prøver å få med deg poenget i Karianne sitt innlegg. Enten så er du tåkefyrste av værste sort, eller så har du lav intelligens. Uansett lykke til videre med jobb og ellers i livet . . .

   Borat

   16.04.2015 kl.22:10

   Jøss, snakk om å skrive i sitt eget favør, Tokk du deg tid til å tenke gjennom det jeg skrev eller ville du bare motsi meg for din egen tilfredshet?

   Psykopati ja, aner du hva som ligger i ordet psykopati, Hvis du skal gi noen den tittelen kan du godt gi den til karianne som godt kan settes inn i den kategorien med å være; falsk å ha underlig & frastøtende oppførsel, mangel på innsikt, patologisk selvsentrisk med tanke på utseende sitt.., bare for å nevne noen få oppførsel som betegner psykopati.

   jeg sa aldri at alle måtte ha en 09-16 jobb det er noe du putter i kjeften på meg.

   Ja dette er 2015, Men yrket hu velger er menneskehetens første yrke, så sant i en annen form, men med samme konsept å tjenne med å være en jente som selger stt kropp.

   Hvilke strøm er det snakk om, det har altid vært avvik, men visse avvik kommer av egosentriske grunner så jeg tar meg ikke i å være ortodox på det, bare skeptisk.

   hun kunne ha formulert det på hundre forskjelige måter om poenget var å gi refleksjon.

   hadde vi ikke gått på skole og fått den utdannelsen hadde hun heller ikke kunnet avvike strømmen så motsigende at det er å spy av.

   tilslutt vill jeg bare si at hun viser så mye mangelfull forståelse for omverdenen, det som er utenfor den lille sfæren hun lever i at det blir bare latterlig å ta noe som helst seriøst i tekstene hennes.

   Til Borat:

   16.04.2015 kl.23:20

   Hvilke inntrykk er det som får deg til å si at hun viser liten mangelfull forståelse for omverdenen?

   Hun lever et tilsynelatende normalt liv, koser seg med venner, har det gøy og nyter livet. Aner jeg en viss misunnelse her?

   Det er forståelig at to med forskjellige virkeligheter kan ha ulike syn på verden, og hvordan "verden skal være". Det er nettopp derfor forståelig at en som sitter mye for seg selv, vil anse en person som nyter livet som en person med mangelfull forståelse for omverdenen. Uten å tillsikte det deg, mer ment som et eksempel for å illustrere poenget. Ikke ta deg nær.

   Skriv en ny kommentar  • Designet av

   Camilla Haukjem