Middelhavspai - Vegetar




Ingredienser 
180 gram hvetemel 
150 gram smør
3 ss kaldt vann (kan sløyfes)
100 gram fetaost (jeg brukte en hel pakke med fetaost)
2 stk Sjalottløk
4 hvitløkbåter
3 Egg
1 gul paprika 
3 dl Matfløte
3 tomater 
Revet ost (ta det du selv føler for)
Salt (ta det du føler for selv)
Nykvernet pepper (ta det du føler for selv)
Frisk timian
assortert salat
Bland sammen smør og mel til en rund deig. Går den ikke sammen kan noen spiseskjeer vann hjelpe. Legg deigen i en plastpose og sett den kaldt i minimum 15 minutter, gjerne 1 time. (Ikke sett den i kjøleskapet, hvertfall ikke lenge for den blir da altfor hard til å kunne rulles ut)
Kjevle deigen til en stor runding og dekk både bunn og kanter på en 23 cm paiform.
Sett deigen kaldt i 15 minutter.
Forvarm ovnen til 220 *c 
Renskjær kantene med en skarp kniv og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen i 10 minutter.
Fyll:
Skjær ost, paprika, sjalottløk og hvitløk i små biter, tomat skjæres i skiver. Del fetaost i biter.
Pisk sammen egg og fløte i en bolle, og tilsett salt og nykvernet pepper. Hell blandingen i paiskallet. Fordel de oppkuttede grønnsakene og osten i eggblandingen og legg tomatskivene på toppen.
Stek paien midt i ovnen ved 200 *C i 45 minutter.
Server paien lin med frisk finhakket timian og en enkel salat.
Jeg hadde ikke ikke noe til å rulle ut deigen med, så den ble ikke så veldig fin utsende messig, men det ble definetivt den beste paien jeg noen gang har smakt.

Paien skal se ut som dette når man skjerer den opp. Hvis den er rennende eller altfor "våt" må den stå lenger i ovnen.
Jeg satt paien i kjøleskapet i noen minutter for at den skulle kjøle seg ned raskere.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits