hits
Er verden virkelig blitt slik?

 • 05.05.2014 kl.00:10  • Det er faktisk helt sykt når man først tenker over hvor mye tid man bruker sosiale medier, etter jeg så denne videoen HER så fikk jeg virkelig et innblikk over hva man går glipp av i hverdagen fordi man sitter for mye på mobilen/daten/ipaden eller hva det skal være.. Vi blir faktisk mer og mer ille for hvert år som går, det er nyfødte barn som ikke engang kan prate som har sin egen ipad.

   Jeg husker når jeg var i Miami for ca 2 måneder siden så møtte vi på to små barn, den ene var snart 1 år og den andre var 3 år. Begge hadde hver sin ipad som de lå med når de var på ferie.. Vi har blitt vant med å se alle både store og små ha en ipad (jeg har 2 stk selv, så jeg har ikke noe å si) men når jeg var yngere så brukte jeg fantasien min til å finne på ting når jeg kjedet meg eller gennerelt hele tiden. Vi lagde store hytter i skogen, vi løp fra dør til dør for å finne ut om venner var hjemme, dro ut tidlig på morningen og kom hjem sent på kvelden etter å ha funnet på ting ute en hel dag.. Vi hadde en regel at vi ikke kunne se for mye tv eller sitte for lenge på daten.
   Nå gjør jo barn virkelig ikke noe annet enn å sitte på en ipad fra de våkner til de sovner, greit nok at vi eldre surrer oss ned i sosiale medier, det er dumt det også men jeg syntes virkelig at alle barn trenger den friheten til å leke ute i naturen, få hjernen til å tenke på hva de skal finne på istedenfor å spille eller se på film fra en skjerm..

    

   Vi bruker faktisk mer tid på å informere alle andre på sosiale medier hva vi opplever enn å faktisk oppleve det med den personen vi er med, vi er altfor opptatt av likes og det beste bildet. Eller overbevise alle andre at vi har et så fantastisk liv et bedre liv enn alle de andre vi har på facebook, instrgram, twitter, snapchat, vine ect.. Hva har skjedd med oss? Vi mister faktisk så mye av tiden på å ha hodet i telefonenen for å fortelle alle andre om hva som skjer enn å faktisk gjøre det beste ut av de vennene man er med,

   Hva syntes du er riktig? At den nye generasjonen burde være ute å leke og få frisk luft hver dag, eller lukke seg inn på et rom og sitte på en skjerm hele dagen lang?

    

   Jeg vet hvertfall med meg selv at jeg skal bli flinkere til å legge bort mobilen min, bruke den tiden jeg har med venner mer fornuftig og heller virkelig oppleve minnene jeg lager der og da for du vet aldri når den siste dagen din kan bli og da vil du være mer takknemmelig for at du faktisk var til stedet til alle tingene enn at du hadde hodet ditt nede i en skjerm.

    

   Til dere som er foreldre til små barn nå, ta med barna deres ut i naturen, dra de med på reiser, gjøt små ting som gir dem større gleder enn at de skal ha hodene dems i en skjerm. Det er vi lever!

    


   The best memories come from the craziest ideas

   • 3 kommentarer

   3 kommentarer

   Hanne

   05.05.2014 kl.09:55

   Enig! Både barn og voksne har godt av å være ute og nyte!! Mine barn har mobil, og data, ingen av deler har nett, og langt ifra fri bruk! :)

   kariannevilde

   05.05.2014 kl.10:41

   hamyst: Det er kjempe bra å høre at de ikke kan gjøre hva de vil til enhver tid :)

   Stine

   07.05.2014 kl.18:13

   Hei du! Håper du kan svare meg på noe! Hvilken profil har du på puppene dine? :) jeg har operasjon imorgen og skal ta 300cc også!

   Skriv en ny kommentar  • Karianne Vilde